Bel me terug

Remona de Winter | Mauritius

09 May Remona de Winter | Mauritius

In 2019 won reisagent Remona de Winter een paar nachten verblijf in hotel Beachcomber Victoria op Mauritius. Door Corona is haar reis door Africa Feeling helaas een paar keer uitgesteld maar in 2022 kon ze eindelijk met haar partner genieten van een welverdiende vakantie. Hieronder een verslag van haar mooie reis. 

In oktober 2019 heb ik tijdens het 10 jarig jubileumfeest van Africa Feeling een hele mooie prijs gewonnen en wel 5 nachten in een prachtig hotel op Mauritius op basis van halfpension. De vluchten en transfers heb ik zelf bijgeboekt en nog een paar nachten extra. Het was de bedoeling dat wij in april 2020 deze mooie reis zouden gaan maken maar Corona gooide helaas roet in het eten. Dus werd de reis omgeboekt naar 2021, maar toen konden wij nog steeds niet reizen, dus weer omgeboekt naar april 2022. Dit jaar konden wij dan eindelijk deze droomreis gaan maken, 3 x is scheepsrecht! 

26 & 27 april 2022
Deze meivakantie is het erg druk op Schiphol en is er een personeelstekort, daarom zijn wij nog iets eerder van huis vertrokken, dan normaal. Om 16:00 uur zijn wij naar de luchthaven gebracht en het inchecken ging zeer voorspoedig, omdat wij vroeg waren (3 uur en 45 min. voor vertrek). Helaas waren er bij de security check, maar weinig banden open, dus daar vrij lang in de rij gestaan, daarentegen viel het bij de paspoortcontrole gelukkig weer mee. Op Schiphol zijn mondkapjes niet meer verplicht, maar het wordt wel aangeraden. Wij vlogen met Air France en daar zijn mondkapjes wel nog steeds verplicht. Onze vlucht stond gepland om 20:35 uur, maar dit werd iets later. Gelukkig was de vluchtduur wel weer korter dan gepland, dus dat kwam mooi uit, want wij hadden maar een hele korte overstaptijd in Parijs.
Rond 22:00 uur zijn wij geland op de luchthaven van Parijs, toen even stevig de pas erin gezet, want onze doorvlucht naar Mauritius zou om 23:30 uur vertrekken en wij wisten niet hoe ver het lopen was. Uiteindelijk was het nog wel een stukje lopen, maar gelukkig waren wij op tijd voor onze doorvlucht met Air France naar Mauritius. De vluchtduur is 10 uur en 20 minuten vanaf Parijs naar Mauritius.
Het was een goede vlucht en wij hebben ook nog even kunnen slapen, dat is toch een voordeel als je ’s nachts vliegt.Aankomst op Mauritius was rond 12:15 uur plaatselijke tijd. Op Mauritius is het namelijk 2 uur later dan in Nederland. Rond 13:55 uur per transfer vertrokken richting het hotel, wij zaten nog met 2 andere personen in de minibus en de eerste stop was bij ons hotel: Beachcomber Victoria. Er werd dus direct bij aankomst in ons hotel een antigeentest afgenomen in een aparte ruimte, daarna ingecheckt en kregen wij een mooie kamer met zeezicht toegewezen.Gelukkig binnen 1 uur niets gehoord, dus beide negatief en kon onze vakantie echt gaan beginnen.
Rondje gelopen bij het hotel, om te zien waar alles is en daarna op een strandbedje gaan liggen om te genieten van de prachtige omgeving en bij te komen van de reis. Rond 17:00 uur werd de zon minder sterk en konden wij genieten van een prachtige zonsondergang. Het diner was heel erg lekker, er is voldoende keuze, deze avond hebben wij in het buffet restaurant gegeten. In dit hotel zijn ook nog een paar a-la-carte restaurants, deze zijn inbegrepen, alleen daar moet je wel van tevoren voor reserveren. Op Mauritius en dus ook in ons hotel, zijn mondkapjes nog verplicht. Bij het hotel dien je deze te dragen op het moment dat jij je gaat verplaatsen, dus lig je bij het strand/zwembad of zit je aan tafel, dan hoef je deze niet op. Ga je drinken halen of eten pakken, dan dien je deze weer even op te zetten. Ik heb dit zelf niet als vervelend ervaren.

28 april 2022
De wekker vroeg gezet (07:00 uur), want wij willen alles uit onze dagen halen op Mauritius, aangezien het ook relatief vroeg donker wordt. Heerlijk ontbeten in het buffetrestaurant, dit restaurant is mooi gelegen aan het prachtige zwembad van het hotel en als je over het zwembad heen kijkt, dan zie je de zee ook al liggen, dus een adembenemend uitzicht. In de ochtend hebben wij bij het zwembad gelegen en rond het begin van de middag, zijn wij richting het strand gegaan. Hier hebben wij een plekje gezocht en daarna zijn wij bij 1 van de a-la-carte hotels gaan lunchen; het Italiaanse restaurant, deze heeft een hele mooie ligging aan het strand/ zee. Na de lunch ben ik even gaan snorkelen. Het rif voor het hotel is helaas vrij dood door eb en vloed, maar er zitten wel ontzettend veel mooie vissen, dus je kijkt nog steeds je ogen uit.
Na het snorkelen ben ik ook nog even een stukje over het strand gaan lopen, langs Victoria 2 (dit is het adults only gedeelte van dit hotel). Toen ik net weer op mijn strandbedje lag, begon er een dj bij zonsondergang te draaien, als kers op de taart. Al met al was dit dus weer een top dag!

29 april 2022
Ook vandaag weer om 07:00 uur de wekker gezet en na het ontbijt zijn wij richting het strand gelopen en hebben wij een plekje uitgezocht om de dag door te brengen.Vandaag een paar keer gesnorkeld, nog een stukje over het strand gewandeld en weer genoten van een prachtige zonsondergang.
Wat een heerlijke plek is dit toch!

30 april 2022
Vandaag zouden wij eigenlijk op excursie gaan, alleen de avond van te voren, kregen wij te horen, dat onze excursie niet plaats zou vinden i.v.m. te weinig deelnemers. De excursie zou verplaatst worden naar de maandag.
Ik wilde deze dag toch graag iets gaan doen, dus wij hebben na het ontbijt in ons hotel een taxi genomen en hebben een bezoek gebracht aan een zusterhotel van ons hotel en wel Beachcomber Mauricia.
In onze welkomstbrief van het hotel waar wij verblijven, stond namelijk dat je gebruik mocht maken van de faciliteiten van 2 andere Beachcomber hotels.Beachcomber Mauricia is ook een prachtig hotel met een mooie ligging, in de baai van Grand Baie op ca. 400 meter van deze plaats.Heerlijk bij het zwembad gelegen en rond het middaguur, zijn wij naar Grand Baie gelopen, hier hebben wij een kleine tempel bezocht en daarna heerlijk geluncht.Rond 16:00 uur hebben wij weer een taxi genomen en zijn wij richting ons eigen hotel gegaan.

1 mei 2022
Gisteren waren wij een dag in een ander zusterhotel en dit is ons goed bevallen, dus vandaag hebben wij na het ontbijt weer een taxi genomen en zijn wij vertrokken richting een ander zusterhotel en wel Canonnier Beachcomber.
Hier kun je ook snorkelen, dus dat hebben wij gedaan en verder van het zonnetje genoten.
Aan het einde van de dag zijn wij teruggegaan naar ons eigen hotel, daar hebben wij nog even op het strand gelegen, weer genoten van een mooie zonsondergang en in de avond hebben wij heerlijk gedineerd bij 1 van de a-la-carte restaurants van ons hotel.

2 mei 2022
Vanmorgen werden wij al vroeg opgehaald bij ons hotel, rond 06:45 uur, aangezien er deze dag een excursie op het programma stond. We vertrokken richting onze bestemming: Flic & Flac wat ca. 1 uur en 10 minuten rijden was, hier zouden wij de dag starten met een dolfijnentour. Tijdens deze tour, was er de mogelijkheid om dolfijnen te spotten en eventueel met ze te zwemmen.
Gelukkig hebben wij deze ochtend dolfijnen gezien in Tamarin Bay, alleen met ze zwemmen dat was een vrijwel onmogelijke missie, aangezien dolfijnen uiteraard niet op 1 plek blijven zitten en het was vrij troebel onderwater. Na deze mooie ervaring zijn wij rond 10:00 uur teruggevaren en zijn wij verder gegaan met de rest van onze excursie. Allereerst een bezoek gebracht aan een winkel waar ze schepen en andere souvenirs maken en daarna een winkel waar je rum kan proeven en kan kopen. Toen een bezoek gebracht aan een krater, daarna doorgereden naar een Hindoe tempel, wat wij erg mooi vonden, omdat er deze dag ook veel mensen offers aan het brengen waren, daarnaast staan er hele mooie Hindoe beelden en hangt er een bepaalde serene rust. Onze chauffeur/ gids was uiterst vriendelijk en heeft ons ook nog naar een mooi uitkijkpunt gebracht, waar wij een mooie waterval hebben gezien. Lunch was inbegrepen en dit was op een hele mooie plek met heerlijk eten. Rond 14:30 uur zijn wij teruggegaan richting ons hotel, waar wij rond 16:00 uur aankwamen. Dit was een hele mooie dag/ excursie waar je de diversiteit van het eiland ziet.

3 mei 2022
Vandaag stond er weer een excursie op het programma! Wij zouden 2 eilanden bezoeken en wel; Ile Aux Aigrettes en Ile des deux Cocos.
Rond 07:25 uur werden wij bij ons hotel opgehaald, daarna was het ca. 1 uur en 20 min. rijden. Allereerst een bezoek gebracht aan het koraaleiland; Ile Aux Aigrettes. Dit eiland lag eerst onderwater en is nu droog komen te liggen. Wij hebben hier een wandeling gemaakt en grote schildpadden gezien. De gids verteld je het een en ander of de natuur, dus erg leuk. Na dit eiland bezocht te hebben, zijn wij richting Ile Des Deux Cocos gegaan. Mooi eiland en hier zijn wij eerst gaan snorkelen. Je ziet hier ontzettend veel vissen, alleen jammer dat het koraal vrij dood is. Rond 12:30 kregen wij een heerlijke lunch aangeboden (buffet) en alle drankjes op het eiland waren inclusief. Rond 15:00 uur hebben wij het eiland verlaten en rond 17:00 uur waren wij weer terug in ons hotel.
Echt een super leuke dag gehad en bij terugkomst in ons hotel hebben wij weer genoten van een prachtige zonsondergang en in de avond hebben wij heerlijk gedineerd bij Morris Beef (a-la-carte restaurant bij ons hotel.

4 & 5 mei 2022
Wij hadden een late check out, wat heel prettig was, want hierdoor konden wij onze kamer tot aan ons vertrek aanhouden. Wij hadden de wekker vroeg gezet, zodat wij deze dag nog volop konden genieten, want helaas was onze laatste dag alweer aangebroken.
De dag doorgebracht op het strand en rond 15:00 uur zijn wij richting onze hotelkamer gegaan. Om 16:40 uur werden wij bij ons hotel opgehaald en rond 17:50 uur waren wij op de luchthaven. Ook terug vlogen wij weer via Parijs.
Vanaf Mauritius naar Parijs was het dit keer 11:25 uur vliegen. Onze overstaptijd was al niet erg lang, maar doordat wij later de lucht ingingen (bijna 30 minuten later), werd onze overstaptijd op Parijs nog korter. Prima vlucht gehad, alleen bij aankomst op Parijs bleek dat wij eigenlijk te weinig tijd hadden doordat wij een stuk moesten lopen en daarnaar hadden wij ook nog eens een handbagage en paspoortcontrole. Uiteindelijk moesten wij echt rennen voor onze doorvlucht en hebben wij deze op het nippertje gehaald. Op Schiphol ging alles voorspoedig en kwamen de koffers er al aan, dus wij stonden binnen 30 minuten al buiten en toen zat onze fantastische reis naar Mauritius er weer op!

Africa Feeling bedankt voor deze fantastische belevenis.

Remona de Winter