Bel me terug

 

Treinreizen

Luxe reizen per spoor

Treinreizen

Zuid-Afrika heeft een uitgebreid spoorwegnetwerk, waarmee alle steden en grotere plaatsen worden verbonden. Africa Feeling beperkt zich in haar aanbod van treinreizen tot Rovos Rail.
Reizen per trein krijgt een heel andere betekenis als u reist met Rovos Rail. Reizen met Rovos Rail is reizen in de stijl van het begin van de 20e eeuw, maar met hedendaags comfort. Rovos Rail biedt meerdaagse treinreizen aan in historische treinwagons. De wagons worden getrokken door een elektrische of diesellocomotief. Bij het verlaten van het station in Pretoria wordt een oude stoomlocomotief ingezet. Er is geen internet in de trein aanwezig.

In het midden van de trein bevinden zich twee gerestaureerde restaurant-rijtuigen uit het Edwardiaanse en Art Deco tijdperk. De tafels bieden plaats aan 2 of 4 personen en zijn gedekt met fijn linnen, zilveren bestek en porseleinen servies. Alle maaltijden worden in één zitting geserveerd. Geniet van de heerlijke menu’s die worden bereid met verse, lokale producten en specialiteiten zoals wild en vis. Bij elk gerecht schenken vakkundige en gepassioneerde obers bijpassende Zuid-Afrikaanse wijnen. Maar u kunt ook een wijn kiezen uit de wijnkaart.

Het salonrijtuig in het midden van de trein is een sfeervolle lounge voor een kop koffie of een cocktail terwijl u geniet van indrukwekkende Afrikaanse landschappen. Aan het einde van de trein bevindt zich de populaire observatiewagen met een open achterdek. Het voorste deel van dit rijtuig is een salon/bar die is voorzien van grote panoramische ramen en gemakkelijke fauteuils en banken. Roken is alleen toegestaan in de aangrenzende rokerslounge. Een reis met Rovos Rail is een ode aan het stijlvolle treinreizen in lang vervlogen jaren. Daarom zult u aan boord geen radio, televisie en internet aantreffen. In de kleine boetiek kunt u souvenirs kopen die speciaal voor gasten van Rovos Rail zijn vervaardigd. Aan het begin van uw reis vindt u in uw compartiment een map met gedetailleerde informatie over de reisroute en de diensten aan boord van de trein. Alle wijnen alsmede andere alcoholische en niet-alcoholische dranken zijn inbegrepen en worden ook in uw compartiment geserveerd.

Met Rovos Rail reist u in stijl. Dat betekent dat er ‘s avonds een kledingadvies geldt. Heren wordt verzocht een pak of combinatie met stropdas te dragen en dames een (cocktail) jurk of broekpak. Spijkerbroeken, mouwloze shirts en slippers worden ‘s avonds niet op prijs gesteld. Voor overdag is het kledingadvies casual.

Voor uw overnachting heeft u de keuze uit diverse suites. Elke suite heeft een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden en aparte badkamer met douche, toilet en wastafel. De minibar wordt door uw gastheer of -vrouw naar uw wens gevuld met gratis alcoholische en non-alcoholische dranken. De ramen in de suites kunnen worden geopend en er is individueel regelbare airconditioning/verwarming. De Royal Suites hebben daarnaast een apart Victoriaans bad. De uiterst moderne technische uitrusting van de trein maakt het gebruik van de douches en toiletten ook mogelijk als de trein stilstaat. In de Pullman Suite worden de bedden overdag veranderd in zitgelegenheid, in de andere suites is er een apart zitje.

Africa Feeling Tip:

Rovos Rail organiseert twee keer per jaar een 9-daagse treinreis aan van Pretoria naar Swakopmund (Namibië) of vice versa. Hoogtepunten tijdens deze reis zijn o.a. Kimberley en Upington in Zuid-Afrika en de Fish River Canyon, de beroemde zandduinen van Sossusvlei, de hoofdstad Windhhoek, de kustplaats Swakopmund en het wildrijke park Etosha in Namibië. U verblijft tijdens deze reis twee nachten in een lodge: één nacht bij Sossusvlei (waar u met een klein vliegtuigje naartoe vliegt) en één nacht bij Etosha. Safari’s in Etosha zijn inbegrepen. 
Neem contract met ons op voor meer informatie en prijzen.

Alle Treinreizen

  • Alle
  • Tanzania
  • Zimbabwe
  • Zuid-Afrika
Self-drive Zuid-Afrika Deluxe
Autorondreizen, Autorondreizen, Bestemmingen, Inspiratie, Luxe reizen, Luxe reizen, Safari, Safari, Treinreizen, Treinreizen, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika