Bel me terug

 

Privé-rondreis Zuid-Madagaskar

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

 

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op
PRIVE-RONDREIS ZUID-MADAGASCAR
✔ 6-daagse fly-in en aansluitend privé-rondreis in de Anosy regio
Bezoek aan het Berenty National Park en ontmoet de dansende Sifaka’s, Ringstaartmaki’s en andere lemuren
Geniet van de prachtige stranden in de baai van Lokaro
Ideaal te combineren met andere (korte) tours in Madagascar
 
Deze reis gaat naar het zuiden van het eiland Madagaskar; Fort Dauphin, Berenty en Lokaro. De Anosy regio omvat het hele zuidelijke deel van Madagascar. Deze regio kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan weelderige vegetatie in het zuidoosten, prachtige stranden aan de Indische Oceaan en droge en stekelige bossen in het zuiden. Tijdens de reis bezoekt u het privépark Berenty National Park. Hier geniet u van het schouwspel van de dans van de sifaka; een soort halfaap die alleen in het Zuiden van Madagascar voorkomt en voornamelijk hoog in de bomen woont. Maar ook de territoriale stijd tussen de ringstaart maki’s en de bruine lemuren is indrukwekkend om te zien. Ten noorden van Fort-Dauphin bevindt zich de baai van Lokaro. Tijdens deze tour maakt u een dagexcursie naar Lokaro waar u heerlijk kunt ontspannen aan het strand met uitzicht op de prachtige baai.
 
 
Bij het boeken van deze reis steunt Africa Feeling de volgende projecten:
Twee milieuprojecten die bestaan uit herbebossing in het oosten (regenwoud) en in het westen (baobabgebied). Tevens worden twee schoolprojecten gesteund; een kinderdagverblijf in Isalo waar ze schoolmeubilair en voedsel voor de kinderen aanbieden en een basisschool in Tanambao, een dorpje in het zuidwesten die ze voorzien van schoolmeubilair en enkele lerarenopleidingen.

Dag 1: Antanarivo-Fort Dauphin
Vandaag vliegt u vanuit Antanarivo naar Fort Dauphin. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en heeft u een transfer van circa 30 minuten naar uw hotel. Fort Dauphin ligt aan de Zuid-Oostkust van Madagaskar. De stad ligt op een rotsachtig schiereiland, gelegen tussen twee mooie baaien.  Zodra u de stad Fort Dauphin verlaat, rijdt u door een verrassend verlaten landschap met sisalplantages, groene tropische wouden, woestijnlandschap met cactussen afgewisseld met authentieke dorpjes. Deze regio behoort tot één van de meest geïsoleerde plaatsen van Madagaskar. Het klimaat is hier droog en heet en het gebied wordt gedomineerd door bijzondere flora, diverse vogelsoorten en verschillende lemuursoorten. In de middag brengt u een bezoek aan het Nahampoina National Park, een klein privé-reservaat op slechts 7 km van de stad. U ziet hier de fotogenieke ringstaartlemuren, witte sifaka’s, de roodkoplemuur en de endemische schildpadsoort Testudo Radiata. U verblijft de komende nacht in hotel Croix du Sud op basis van halfpension.

Dag 2: Fort Dauphin – Berenty
Vandaag gaat u op weg naar Berenty in het diepe zuiden en ervaart u het contrast tussen het vochtige Fort Dauphin en het droge zuiden. U passeert de Anosybergketen met haar weelderige begroeiing en komt in de overgangszone;  bekend om de driehoekspalm ‘Neodypsis decari’, een endemische palm die slechts op een smalle strook in Zuid-Oost Madagaskar voorkomt.  U bereikt Ambovombe, de plaats van de Antandroy, een stam gevestigd in het zuiden van het eiland. Het landschap verandert en maakt plaats voor meer droge begroeiing zoals sisal en doornstruiken. In de middag komt u aan in Berenty. Berenty is een van de meest toegankelijke natuurparken van Madagaskar waar u bijna alle flora en fauna van het Zuiden kunt zien. Het park ligt aan de oever van de Mandrare rivier en is relatief klein. Nadat u bent aangekomen brengt u een bezoek aan het Berenty reservaat. Hier bent u in het ‘koninkrijk van de lemuren’ waar drie verschillende lemursoorten samenleven: de makis, de Sifaka’s en de bruine lemuur. Er zijn diverse soorten bomen zoals de Tamarinde bomen en de Baobabs en unieke vogelsoorten zoals de Coua (familie van de koekoek). U maakt ook een nachtwandeling in het reservaat onder begeleiding van een speciale gids, waarin u op zoek gaat naar actieve lemuren en andere dieren die ’s nachts actief zijn, zoals de lepilemuren en de kleine grijze muislemuren. Overnachting is in Berenty Lodge op basis van halfpension.

Dag 3: Berenty Private Park
U dient vroeg op te staan (05.00 uur) voor een bezoek bij dageraad aan het reservaat. Dit is de beste tijd voor de ornithologen (vogelliefhebbers), maar ook om de Sifaka’s te bewonderen die aan het zonnebaden zijn. Door de ligging aan de Mandrare stroom is Berenty een echt paradijs voor vogelliefhebbers. Na het ontbijt verkent u uitgebreid het reservaat onder leiding van een lokale gids en spot u hopelijk vele lemuren (7 soorten). Naast lemuren leven er ook kameleons en 3 soorten schildpadden in dit gebied. U brengt tevens een bezoek aan het Antandroy museum waar u meer te weten komt over de stam die leeft in deze droge zone. Overnachting in de Berenty lodge op basis van halfpension.

Dag 4: Berenty- Fort Dauphin
In de ochtend heeft u nog een laatste bezoek aan het reservaat, dit keer bezoekt u de andere kant van het reservaat. In de namiddag keert u terug naar Fort Dauphin. Overnachting in hotel Croix du Sud.

Dag 5: Fort Dauphin- Lokaro
Op deze laatste dag heeft u een dagexcursie per boot naar Lokaro. Na het ontbijt wordt u gereden naar het Lanirano Lake, vervolgens vaart u met een boot langs een smal kanaal door de Aroyos (lagune) met zijn vele waterplanten, langs pandanussen (soort palm), reizigersbomen (een zeer bekende plant op Madagascar), olifantsoren en langs kleine dorpjes. U steekt  het grote meer van Ambavarano over waar de mangroven begint.  U bereikt het dorp Evatra waar het meer in de zee uitmondt. Hier kunt u de vele prachtige kreken en de vissers met hun kleine prauwen bewonderen.  Een wandeling de heuvel op geeft een prachtig uitzicht over het dorp en het meer. Dit is ook het gebied van de ‘Népanthès’ of de vleesetende planten van Madagascar. Uiteindelijk bereikt u de schilderachtige baai van Lokaro. Aan het einde van de middag keert u terug naar Fort Dauphin. Overnachting in hotel Croix du Sud op basis van halfpension.

Dag 6: Fort Dauphin
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Antanarivo of een andere bestemming.

Prijs op basis van 2 personen: 
Prijzen 2024 op aanvraag

Inbegrepen:
* Transfers op de dag van aankomst en vertrek
* Vervoer tijdens de rondreis in een minibus of 4×4 landcruiser o.l.v. Engels sprekende gids
* 5 overnachtingen in middenklasse accommodaties op basis van tweepersoonskamer
* 5 x ontbijt en diner
* lokale gidsen in de Nationale Parken
* Alle entreegelden
* Activiteiten en excursies zoals vermeld
* Dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden

Niet inbegrepen:
* Intercontinentale vluchten en luchthavenbelastingen
* Binnenlandse vluchten Antanarivo – Fort Dauphin – Antanarivo (indicatie €575 per persoon)
* Overige maaltijden en drankjes
* Optionele activiteiten
* Reis- en annuleringsverzekering
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Visumkosten