Bel me terug

 

Treinreis Kaapstad – Victoria Falls – Dar es Salaam (of v.v.)

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

TREINREIS KAAPSTAD – VIA VICTORIA FALLS – DAR ES SALAAM (OF VICE VERSA)
Zeer bijzondere 15-daagse luxe treinreis met de Rovos Rail via 5 Afrikaanse landen
Van Kaapstad via Botswana, Zimbabwe en Zambia naar de Great Rift Valley en Selous Game Reserve in Tanzania
Inclusief gamedrives in Madikwe Game Reserve, een malariavrij wildpark in het noorden van Zuid-Afrika
Via Botswana naar de machtige Victoria Watervallen in Zimbabwe met verblijf in het Victoria Falls Hotel
Uitstekend te combineren met onze rondreizen door Zuid-Afrika of Tanzania

Deze bijzondere 15-daagse treinreis laat u kennismaken met de landen Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia en Tanzania. U vertrekt vanuit Kaapstad en uw eerste stop is het historische plaatsje Matjiesfontein. Daarna bezoekt u de diamantstad Kimberley en de hoofdstad Pretoria, voordat u twee nachten de treinreis onderbreekt voor een safari in het Madikwe Game Reserve. U vervolgt de reis door Botswana naar Zimbabwe, waar u overnacht in het prestigieuze Victoria Falls Hotel, vlakbij de vermaarde watervallen. U rijdt over de beroemde brug over de watervallen naar Zambia, waar uw volgende uitstapje een bush wandeling is bij Chisimba Falls. De trein rijdt verder naar de grens met Tanzania en rijdt door de Great Rift Valley naar het Selous Game Reserve, het grootste wildreservaat van Afrika. De reis eindigt in Dar es Salaam. Desgewenst kunt u uw reis verlengen met een verblijf aan het strand of een safari in het noorden van Tanzania. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. De treinreis kan ook in omgekeerde richting worden gemaakt. De route is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Dag 1: Vertrek uit Kaapstad
U vertrekt om 11.00 uur vanuit Kaapstad naar Matjiesfontein. U geniet onderweg vindt de lunch en een afternoon tea terwijl het mooie wijngebied aan uw voorbij glijdt. Om 18.00 uur arriveert u in Matjiesfontein en brengt u een kort bezoek aan het historische plaatsje, voordat u om 19.30 uur aan tafel gaat in de trein.

Dag 2: Kimberley
Tussen 07.00 en 10.00 uur kunt u ontbijten. Daarna kunt u in het observatierijtuig genieten van het uitzicht tot de lunch om 13.00 uur wordt geserveerd. Om 14.00 uur komt u aan in Kimberley en staat de bus op uw te wachten die u naar de Big Hole en het diamantmuseum brengt. Om 16.30 uur wordt de afternoon tea geserveerd, terwijl de trein op weg gaat voor het laatste stuk naar Pretoria.

Dag 3: Pretoria
Vanaf 07.00 uur kunt u aan tafel voor het ontbijt. De trein rijdt via Krugersdorp en Johannesburg naar de goudvelden van Witwatersrand naar Pretoria, waar de trein om 12.00 uur het station binnenrolt. U kunt een bezoekje brengen aan de werkplaats, welke gevolgd wordt door een lunch op het platform. Om 14.15 uur gaat een stadstour door Pretoria van start. Om 18.00 uur vertrekt de trein richting Zeerust. Diner en overnachting in de trein.

Dag 4-5: Madikwe Game Reserve
Na aankomst in Zeerust wordt u opgehaald en naar het Madikwe Game Reserve gebracht. In dit 75.000 hectare grote privéwildreservaat verblijft u twee nachten in Tau Game Lodge. Tijdens uw verblijf maakt u bij zonsopkomst en zonsondergang uitgebreide safari’s (ook wel game drives genoemd) in een open 4×4 terreinauto onder begeleiding van een deskundige gids die u alles vertelt over de dieren die u tegenkomt. In het Madikwe Game Reserve leeft de Big Five (leeuw, olifant, neushoorn, luipaard en buffel) maar het park is ook bekend vanwege zijn grote hoeveelheid wilde honden.

Dag 6: Plumtree (Botswana)
Na een laatste safari en het ontbijt wordt u teruggebracht naar de trein, die om 10.30 uur koers zet naar Gaborone, Botswana. Rond 13.30 uur verlaat u Gaborone en rijdt u naar Plumtree, de grensovergang naar Zimbabwe, waar de trein stopt voor diner en overnachting.

Dag 7: Thompson’s Junction (Zimbabwe)
Vandaag brengt u grotendeels door in de trein. Onderweg wordt er een lezing gehouden door een historicus. De trein passeert Gwaai en Dete aan Afrika’s langste rechte spoorlijn (114 km) en volgt de oostelijke grens van het Hwange National Park, het grootste wildpark van Zimbabwe. Met een beetje geluk kunt u vanuit de trein olifanten of andere dieren voorbij zien trekken. De trein houdt stil bij Thompson’s Junction voor diner en overnachting.

Dag 8: Victoria Falls
Om 12.00 uur arriveert de trein in Victoria Falls. U loopt vervolgens naar uw hotel, dat tegenover het station is gelegen. Na de lunch wordt u opgehaald voor een boottocht bij zonsondergang op de machtige Zambezi rivier, waar nijlpaarden, krokodillen en bijzondere vogels u nauwlettend in de gaten houden. (Buffet)diner en overnachting in The Victoria Falls Hotel.

Dag 9: Livingstone (Zambia)
Deze dag is ter vrije besteding voor optionele activiteiten (niet inbegrepen). Zo kunt u een bezoek brengen aan de watervallen, een helikoptervlucht maken boven de watervallen, een bungeejump maken van de spoorbrug, een raftingtocht maken op de Zambezi rivier of het wat rustiger aandoen met bijvoorbeeld een massage of schoonheidsbehandeling in de Spa van het hotel. Om 16.00 uur vertrekt u met de trein uit Victoria Falls en rijdt u via de spoorbrug over de watervallen naar Livingstone in Zambia voor diner en overnachting.

Dag 10: Kapiri Mposhi
Vandaag heeft u weer een dagje in de trein. Onderweg worden lezingen gehouden. De trein rijdt over de Kafue spoorbrug, een 477 meter lange staalconstructie, naar Kapiri Mposhi aan het begin van de TAZARA spoorlijn. Alle maaltijden en overnachting aan boord van de trein.

Dag 11: Kasama
U heeft alle tijd om te relaxen aan boord, een lezing bij te wonen en te genieten van het uitzicht. U rijdt dwars door Zambia via Serenje en Mpika naar Kasama, waar de trein stopt voor overnachting. Alle maaltijden en overnachting aan boord van de trein.

Dag 12: Chisimba Falls
Om 08.00 uur is het tijd voor een uitstapje naar Chisimba Falls. Om 11.00 uur rijdt de trein verder in de richting van de grens met Tanzania. Alle maaltijden en overnachting aan boord van de trein.

Dag 13: Great Rift Valley (Tanzania)
Om 09.00 uur rijdt de trein het station van Makambako binnen, waar u even gelegenheid heeft om de trein te verlaten en een wandelingetje te maken. Om 10.30 uur rijdt de trein verder naar Mlimba. De trein daalt af in de Rift Valley en baant zich een weg door het Udzungwa gebergte. Onderweg kunt u een lezing van de trein-historicus bijwonen. Alle maaltijden en overnachting aan boord van de trein.

Dag 14: Selous Game Reserve
Als de tijd het toelaat maakt u vandaag een safari n het Selous Game Reserve. De trein stopt vandaag in Gwata voor overnachting. Alle maaltijden en overnachting aan boord van de trein.

Dag 15: Aankomst in Dar es Salaam
Om 06.30 uur zet de trein koers in oostelijke richting naar de kust voor het laatste traject naar Dar es Salaam, waar u rond 10.00 uur zult arriveren. U bent nu aan het einde gekomen van de treinreis, maar u kunt uw reis nog verlengen met een verblijf aan het strand of met een safari naar de wereldberoemde wildparken van Tanzania.

Vertrekdata 2021 Kaapstad-Dar es Salaam:
Juni: 26
September: 25

Vertrekdata 2021 Dar es Salaam-Kaapstad:
Januari: 26
Oktober: 12

Prijsindicatie 2021:ST_OOR_rechtsonder_def
Pullman Suite  € 11.380,00 per persoon
Deluxe Suite     € 15.120,00 per persoon
Royal Suite       € 19.755,00 per persoon

De vermelde reissommen zijn geldig bij verblijf van 2 personen in een tweepersoonssuite. De toeslag voor een éénpersoonssuite is op aanvraag. De reissommen zijn onder voorbehoud van eventuele tussentijdse wijzigingen.

Inbegrepen:
* 11 overnachtingen aan boord van Rovos Rail
* 24 uur roomservice in de trein
* 2 overnachtingen in Tau Game Lodge
* 1 overnachting in The Victoria Falls Hotel
* alle maaltijden en afternoon tea met snacks (m.u.v. lunch op dag 9)
* alle alcoholische en non-alcoholische drankjes aan boord van de trein
* excursies en activiteiten zoals vermeld
* entreegelden tijdens de excursies
* lokale belastingen

Niet inbegrepen:
* overnachting(en) voor en/of na de treinreis
* vervoer van/naar het station
* fooien
* activiteiten in Victoria Falls op dag 9
* lunch op dag 9
* drankjes buiten de trein (indien van toepassing)
* visumkosten Zimbabwe, Zambia en Tanzania

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen dagelijks afhankelijk van beschikbaarheid. Neem contact met ons op voor de geldende tarieven in uw gewenste reisperiode.

Vluchtschema (onder voorbehoud):
KL597    Amsterdam-Kaapstad  10.10-22.35 uur
KL598    Kaapstad-Amsterdam  00.25-11.15 uur

KL567/569/571   Amsterdam-Dar es Salaam 10.50-22.10 uur
KL567/569/571   Dar es Salaam-Amsterdam  23.15-07.20 uur