Bel me terug

 

Privé safari The Complete Tanzania Feeling

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Room with a view

Vanuit de lodges waar u verblijft tijdens deze reis heeft u prachtig uitzicht over het Tanzaniaaanse landschap. Dit is zo’n fraaie toegevoegde waarde aan de reis, niet in woorden te beschrijven. Ervaar het zelf en neem snel contact met ons op!

033-2860912

 
Neem contact op

THE COMPLETE TANZANIA FEELING
Afwisselende safari
reis met Engelssprekende gids
Overnachtingen in goede 3-sterren lodges op basis van volpension
Adembenemend uitzicht over Lake Manyara vanaf uw comfortabele tent midden in de natuur
Verblijf binnen de grenzen van Tarangire National Park in een lodge met zwembad
Inclusief uitgebreide gamedrives in Serengeti National Park

Tanzania doet als safaribestemming zeker niet onder voor buurland Kenia. In tegendeel zelfs! Tijdens deze complete rondreis zult u vrijwel zeker olifanten, buffels, nijlpaarden, zebra’s en giraffen spotten en heeft u grote kans op het zien van leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Het landschap van Tanzania is erg gevarieerd: hoogvlaktes, savanne, tropisch bos en idyllische eilanden zoals Zanzibar. Het bekende Serengeti National Park, de vulkaankrater Ngorongoro en het tropische Tarangire National Park met z’n baobab- en palmbomen; u zult versteld staan van al het natuurschoon dat Tanzania te bieden heeft. U verblijft in goede 3-sterren lodges en wordt begeleid door een Engels sprekende gids c.q. chauffeur.  Ook kunt u uw safari verlengen met een verblijf op Zanzibar.

 

Bij het boeken van deze reis steunt Africa Feeling de volgende projecten:
Diverse projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, natuurbehoud en bedrijfsontwikkeling zoals Education on the edge of wilderness, Elephant outreach program, Masai Mara conservation program, Rhino conservation program en Serengeti Cheetah project. 

Dag 1: Amsterdam – Kilimanjaro – Arusha
Vanmorgen vliegt u per KLM naar Kilimanjaro, alwaar u ’s avonds aankomt. Ontvangst op de luchthaven en transfer naar de Arumeru River Lodge (of gelijkwaardig) in Arusha voor overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 : Tarangire National Park
Vanmorgen maakt u kennis met uw (Engelssprekende) gids/chauffeur  en reist u per 4×4 Landcruiser richting het Tarangire National Park. Bijzonder in Tarangire is de baobab-boom, maar er komen ook veel olifanten voor. In sommige periodes van het jaar kunt u hier kuddes tegenkomen van meer dan 50 olifanten. Met een beetje geluk spot u hier ook een cheeta of de zeldame wilde hond. Ook het vogelleven is hier uitbundig. Na de lunch in de lodge maakt u een game drive door het park. Overnachting in de Tarangire Sopa Lodge (of gelijkwaardig) op basis van volpension.

Dag 3: Ngorongoro hooglanden
Na een ochtend gamedrive in het Tarangire National Park rijdt u richting de Ngorongoro hooglanden. Een picknick lunch gaat mee voor onderweg. U verblijft 2 nachten in de Ngorongoro Sopa Lodge (of gelijkwaardig) op basis van volpension.

Dag 4: Ngorongoro krater
Na het ontbijt bezoekt u de Ngorongoro krater,  één van de grootse kraters ter wereld, maar is ook spectaculair vanwege de grote verscheidenheid aan dieren. Op de bodem van de krater leven o.a. olifanten, leeuwen, neushoorns, nijlpaarden, hyena’s, buffels en vele soorten vogels. U daalt af de krater in, waar bijna 25.000 dieren leven. De krater wordt omgeven door bossen, waardoor u het idee heeft dat u in een soort theater aan het kijken bent naar al het wild dat hier samenkomt. Uiteraard gaat er een heerlijke picknick lunch mee voor onderweg! Vanmiddag bezoekt u een Masai Village om kennis te maken met deze kleurrijke stam.

Dag 5-6: Serengeti National Park
Vertrek naar het beroemde Serengeti National Park. Onderweg kunt u al verschillende dieren spotten. Serengeti is een van de grootste en meest bekende park van Tanzania, vooral door de spectaculaire concentratie aan wild. U kent de Serengeti vast van de grote kuddes van zebra’s en wildebeesten (gnoes), maar het park is ook bekend om de grote troepen leeuwen. De volgende dag gaat u zowel ‘s morgens als ‘s middags in de Serengeti achter de wilde katten aan (leeuwen, luipaarden en cheeta’s) en op zoek naar hun prooi: zebra’s, wildebeesten en impala’s. Twee nachten in de Serengeti Sopa Lodge (of gelijkwaardig) op basis van volpension.

Dag 7: Lake Manyara
U neemt afscheid van de Serengeti en rijdt door naar Lake Manyara National Park (ca. 4 uur rijden). De grootste attractie van dit park zijn de boomklimmende leeuwen, een bijzonder fenomeen. In het park komen ook olifanten, nijlpaarden, buffels en vele vogelsoorten voor. Het Manyarameer, dat een groot deel van het jaar wordt bezocht door talloze flamingo’s, beslaat een flink deel van het park. Overnachting in Kirurumu Tented Camp (of gelijkwaardig) op basis van volpension.

Dag 8: Arusha/Kilimanjaro-Amsterdam of verlenging op Zanzibar
Vandaag komt er helaas een einde aan uw safari. U wordt teruggebracht naar Arusha. Eventueel kunt u ook kiezen voor een (optionele) strandverlenging op het eiland Zanzibar.

Prijsindicatie :
01-01-2021 t/m 05-01-2021 € 4.060,00 per persoon
06-01-2021 t/m 28-02-2021 € 3.880,00 per persoon
01-03-2021 t/m 31-03-2021 € 3.705,00 per persoon
01-04-2021 t/m 31-05-2021 € 3.205,00 per persoon
01-06-2021 t/m 30-06-2021: € 3.880,00 per persoon
01-07-2021 t/m 31-10-2021 € 4.060,00 per persoon
01-11-2021 t/m 15-12-2021 € 3.705,00 per persoon

Prijzen zijn gebaseerd op 2 samenreizende personen in een 2-persoonskamer/-tent. De reissommen zijn exclusief eventuele toeslagen voor feestdagen (kerstperiode is op aanvraag) en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen. Indien uw verblijf twee prijsperiodes overlapt, zal de reissom apart worden berekend.

Flying Doctor Service
Voor een safari in Tanzania raden wij ten sterkste aan een tijdelijk lidmaatschap van de Flying Doctors Service af te sluiten. Dit lidmaatschap is een aanvulling op uw reisverzekering en dekt een eventuele noodevacuatie naar de betrouwbare ziekenhuizen in Nairobi, binnen een straal van 500 km. Dit is bij deze reis standaard inbegrepen. 

Inbegrepen:
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* overnachtingen in genoemde accommodaties
* volpension, vanaf lunch op dag 2 t/m ontbijt op dag 8
* vervoer in een 4×4 Landcruiser
* Engels sprekende gids/chauffeur
* safari’s zoals omschreven
* park entreegelden
* Flying Doctor Service 
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Niet inbegrepen:
* intercontinentale vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* optionele activiteiten en excursies
* reis- en annuleringsverzekering
* fooien voor gids en personeel lodges
* visumkosten Tanzania (US$ 50 per persoon)
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* uitgaven van persoonlijke aard