Bel me terug

 

Groepssafari The Complete Tanzania Feeling

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Liever privé?

Wilt u liever met uw eigen gezelschap reizen? Dat kan! Deze reis kan ook op prive-basis worden uitgevoerd. Uiteraard kunt u dan vertrekken op de datum van uw voorkeur. Neem contact met ons op voor de toeslagen.

033-2860912

 
Neem contact op

The Complete Tanzania Feeling

Alhoewel Tanzania als safaribestemming minder bekend en minder druk bezocht is dan buurland Kenia zult u tijdens deze complete rondreis zeker olifanten, buffels, nijlpaarden, zebra’s en giraffen spotten en heeft u grote kans op leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Het landschap van Tanzania is erg gevarieerd: hoogvlaktes, savanne, tropisch bos en idyllische eilanden zoals Zanzibar. Het bekende Serengeti National Park, de vulkaankrater Ngorongoro en het tropische Tarangire National Park met z’n baobab- en palmbomen; u zult versteld staan van al het natuurschoon dat Tanzania te bieden heeft. U verblijft in goede 3-sterren lodges en wordt begeleid door een Engels sprekende gids c.q. chauffeur. U reist in een klein internationaal gezelschap met een minimum aantal van 2 deelnemers, maximaal 7 personen. Ook kunt u uw safari verlengen met een verblijf op Zanzibar.

Dag 1 (zondag): Ngorongoro hooglanden
Vanmorgen maakt u kennis met uw (Engelssprekende) gids/chauffeur en de rest van uw groep voor de komende dagen. U reist per 4×4 Landcruiser richting de Ngorongoro hooglanden, een wat langere tocht om mee te beginnen. Een pick-nick lunch gaat me voor onderweg. U verblijft 2 nachten in de Ngorongoro Sopa Lodge (of gelijkwaardig) op basis van volpension.

Dag 2 (maandag): Ngorongoro krater
Na het ontbijt bezoekt u de Ngorongoro krater,  één van de grootse kraters ter wereld, maar is ook spectaculair vanwege de grote verscheidenheid aan dieren. Op de bodem van de krater leven o.a. olifanten, leeuwen, neushoorns, nijlpaarden, hyena’s, buffels en vele soorten vogels. U daalt af de krater in, waar bijna 25.000 dieren leven. De krater wordt omgeven door bossen, waardoor u het idee heeft dat u in een soort theater aan het kijken bent naar al het wild dat hier samenkomt. Uiteraard gaat er een heerlijke picknick lunch mee voor onderweg! Vanmiddag bezoekt u een Masai Village om kennis te maken met deze kleurrijke stam.

Dag 3-4 (dinsdag-woensdag): Serengeti National Park
Vertrek naar het beroemde Serengeti National Park. Onderweg kunt u al verschillende dieren spotten. Serengeti is een van de grootste en meest bekende park van Tanzania, vooral door de spectaculaire concentratie aan wild. U kent de Serengeti vast van de grote kuddes van zebra’s en wildebeesten (gnoes), maar het park is ook bekend om de grote troepen leeuwen. De volgende dag gaat u zowel ‘s morgens als ‘s middags in de Serengeti achter de wilde katten aan (leeuwen, luipaarden en cheeta’s) en op zoek naar hun prooi: zebra’s, wildebeesten en impala’s. Twee nachten in de Serengeti Sopa Lodge (of gelijkwaardig) op basis van volpension.

Dag 5 (donderdag): Lake Manyara
U neemt afscheid van de Serengeti en rijdt door naar Lake Manyara National Park (ca. 4 uur rijden). De grootste attractie van dit park zijn de boomklimmende leeuwen, een bijzonder fenomeen. In het park komen ook olifanten, nijlpaarden, buffels en vele vogelsoorten voor. Het Manyarameer, dat een groot deel van het jaar wordt bezocht door talloze flamingo’s, beslaat een flink deel van het park. Overnachting in Kirurumu tented Camp (of gelijkwaardig) op basis van volpension.

Dag 6 (vrijdag): Tarangire National Park
U reist verder naar Tarangire National Park. Bijzonder in Tarangire is de baobab-boom, maar er komen ook veel olifanten voor. In sommige periodes van het jaar kunt u hier kuddes tegenkomen van meer dan 50 olifanten. Met een beetje geluk spot u hier ook een cheeta of de zeldame wilde hond. Ook het vogelleven is hier uitbundig. ‘s Middags maakt u een game drive door het park. Overnachting in de Tarangire Sopa Lodge (of gelijkwaardig) op basis van volpension.

Dag 7 (zaterdag): Arusha/Kilimanjaro-Amsterdam of verlenging op Zanzibar
Vandaag komt er helaas een einde aan uw safari. U wordt teruggebracht naar Arusha. Uiteraard kunt u kiezen voor een strandverlenging op het eiland Zanzibar.

Vertrekdata 2019 :
Januari – 27
Februari – 24
Maart – 24
April –  28
Juni – 2
Juli – 7 en 28
Augustus – 18
September – 8
Oktober – 20
November – 24
December – 8

Prijsindicatie :

01-01-2019 t/m 28-02-2019 € 3.195,00 per persoon
01-03-2019 t/m 31-03-2019 € 2.895,00 per persoon
01-04-2019 t/m 25-05-2019 € 2.395,00 per persoon
26-05-2019 t/m 31-10-2019 € 3.195,00 per persoon

De groepsreis gaat door bij een deelname van minimaal 2 personen, maximaal 7 personen. Prijzen zijn gebaseerd op 2 samenreizende personen in een 2-persoonskamer.

Flying Doctors Service
Voor een safari in Tanzania raden wij ten sterkste aan een tijdelijk lidmaatschap van de Flying Doctors Service af te sluiten. Dit lidmaatschap is een aanvulling op uw reisverzekering en dekt een eventuele noodevacuatie naar de betrouwbare ziekenhuizen in Nairobi, binnen een straal van 500 km.

Inbegrepen:
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* overnachtingen in genoemde accommodaties
* volpension, vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 7
* vervoer in een 4×4 Landcruiser
* Engels sprekende gids/chauffeur
* safari’s zoals omschreven
* park entreegelden
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Niet inbegrepen:
* intercontinentale vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* optionele activiteiten en excursies
* Flying Doctors Service (US$ 50 per persoon)
* reis- en annuleringsverzekering
* fooien voor gids en personeel lodges
* visumkosten Tanzania (US$ 50 per persoon)
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* uitgaven van persoonlijke aard