Bel me terug

 

Groepsreis/privé-safari The Complete Kenya Feeling

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Liever privé?

Wilt u liever met uw eigen gezelschap reizen? Dat kan! Deze reis kan ook op prive-basis worden uitgevoerd. Uiteraard kunt u dan vertrekken op de datum van uw voorkeur.

033-2860912

 
Neem contact op

Bij Kenia denkt u waarschijnlijk meteen aan safari en terecht: Kenia heeft een lange traditie in toerisme en met name in safari’s. Wist u dat safari “reis” betekent in de lokale taal Swahili? Kenia telt bijzondere wildparken en natuurreservaten, waarvan de Masai Mara wereldberoemd is. Verder is Kenia een land vol eeuwenoude tradities en leefgewoontes, terwijl het (westerse) toeristen met open armen ontvangt. Kortom; Kenia is een ideale bestemming voor een rondreis. U reist met een klein internationaal gezelschap en verblijft in goede 3-sterren lodges. Deze reis kan ook als privé safari worden geboekt. 

Dag 1-2 (zaterdag/zondag): Amsterdam-Nairobi
Met de avondvlucht van KLM/Kenya Airways vliegt u naar Nairobi, waar u de volgende morgen aankomt. Ontvangst op de luchthaven en transfer naar Aberdares National Park (ca. 3 uur rijden), waar u verblijft in The Ark Lodge op basis van halfpension. ‘s avonds kunt u genieten van de verlichte drinkplaats waar vele dieren regelmatig hun dorst komen lessen.

Dag 3-4 (maandag/dinsdag): Samburu
Na het ontbijt rijdt u per minibus naar het minder bekende Samburu in het noorden van Kenia (ca. 4 uur rijden). Hier leven zeldzame dieren, zoals de Grevy zebra, gerenuk gazelle en de Somali struisvogel maar ook olifanten, buffels, leeuwen en luipaarden. Vanmiddag maakt u een eerste game drive. U verblijft twee nachten in de Samburu Game Lodge op basis van volpension. De volgende ochtend heeft u ter vrije besteding. ‘s Middags maakt u een game drive door Samburu. Optioneel kunt u een Samburu dorp bezoeken (niet inbegrepen).

Dag 5 (woensdag): Samburu-Lake Nakuru
Lake Nakuru is de thuishaven van duizenden flamingo’s en pelikanen, maar ook vele andere vogels en wilde dieren. Lake Nakuru is bijvoorbeeld één van de weinige parken in Kenia waar nog neushoorns te vinden zijn. ’s Middags maakt u hier een game drive. U verblijft in de Lake Nakuru Lodge op basis van volpension.

Dag 6-7 (donderdag/vrijdag): Lake Nakuru – Masai Mara
Door de Great Rift Valley rijdt u naar het beroemde wildpark Masai Mara (ca. 4 uur rijden). Hier gaat u de komende twee dagen op zoek naar zebra’s, wildebeesten, giraffen, buffels, olifanten, maar u heeft ook grote kans dat u een troep leeuwen ontmoet die onder de acaciabomen liggen te rusten of een cheeta die op zoek is naar haar volgende maaltijd. Vanmiddag maakt u uw eerste game drive. U verblijft twee nachten in de Mara Sopa Lodge of Mara Leisure Camp op basis van volpension. De volgende dag gaat u zowel ‘s morgens als aan het einde van de middag wild spotten in de Masai Mara. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan de kleurrijke Masai stam of een unieke ballonsafari maken over de uitgestrekte vlaktes van de Masai Mara (niet inbegrepen).

Dag 8 (zaterdag): Masai Mara – Nairobi – Amsterdam
Helaas zit uw safari door Kenia er weer op. U wordt teruggebracht naar Nairobi, vanwaar u ’s avonds met KLM/Kenya Airways terugvliegt naar Nederland. Uiteraard kunt u deze reis ook combineren met een safari in Tanzania of een verlenging aan het strand van Mombasa of Zanzibar.

Dag 9 (zondag): Aankomst op Schiphol

Vertrekdata (dag 2 uit het programma):
20 januari
17 februari
17 maart
21 april
26 mei
30 juni
21 juli
11 augustus
1 september
13 oktober
17 november
1 december

Prijsindicatie groepsreis:
01-01-2019 t/m 31-03-2019 € 2.170,00 per persoon
01-04-2019 t/m 30-06-2019 € 1.995,00 per persoon
01-07-2019 t/m 31-10-2019 € 2.310,00 per persoon

De groepsreis gaat door bij een deelname van minimaal 2 personen, maximaal 7 personen.

Prijsindicatie privé-basis bij 2 samenreizende personen:
01-01-2019 t/m 31-03-2019 € 2.290,00 per persoon
01-04-2019 t/m 30-06-2019 € 2.085,00 per persoon
01-07-2019 t/m 31-10-2019 € 2.395,00 per persoon

Flying Doctors Service
Voor een safari in Kenia en/of Tanzania raden wij ten sterkste aan een tijdelijk lidmaatschap van de Flying Doctors Service af te sluiten. Dit lidmaatschap is een aanvulling op uw reisverzekering en dekt een eventuele noodevacuatie naar de betrouwbare ziekenhuizen in Nairobi, binnen een straal van 500 km. De medische kosten zijn uiteraard niet inbegrepen.

Inbegrepen:
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* overnachtingen in genoemde accommodaties
* volpension, vanaf diner op dag 2 t/m ontbijt op dag 8
* vervoer in een minibus
* Engels sprekende gids/chauffeur
* safari’s zoals omschreven
* park entreegelden
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Niet inbegrepen:
* intercontinentale vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* optionele activiteiten en excursies
* Flying Doctors Service
* reis- en annuleringsverzekering
* visumkosten Kenia (US$ 50 per persoon, onder voorbehoud van wijzigingen)
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen zeer regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven in uw reisperiode.
Des te eerder u de reis boekt hoe voordeliger het tarief.