Bel me terug

 

Self-drive The Complete Namibia Feeling

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Boek vroeg

Het aanbod aan kleinschalige accommodaties is in Namibië niet zo groot als in Zuid-Afrika. De leukste guesthouses en lodges met de mooiste ligging zijn het eerste volgeboekt. Boek daarom vroeg van tevoren. Africa Feeling kan een jaar voor uw geplande vertrekdatum al een reis voor u boeken. De intercontinentale vluchten kunnen 11 maanden voor vertrek geboekt worden. Neem dus snel contact met ons op!

033-2860912

 
Neem contact op

THE COMPLETE NAMIBIA FEELING
Alle hoogtepunten van Namibië tijdens een complete 18-daagse autorondreis
Via de uitgestrekte Kalahari woestijn en de Fish River Canyon naar Namib Naukluft Park en Sesriem Canyon
Ruige en ongerepte landschappen, rode zandduinen, rotstekeningen, canyons en beschermde natuurgebieden
Pelikanen, dolfijnen, zeehonden en walvissen bij Swakopmund en op zoek naar de Big 5 in Etosha National Park
‘Meet the locals’ in het noordelijke en ruige Kaokoveld, het leefgebied van de nomadische Himba bevolking
Overnachtingen in comfortabele guesthouses, lodges en tentenkampen

Deze complete 18-daagse autorondreis door Namibië zal u absoluut verrassen. De fascinerende landschappen met steeds wisselende kleuren onder een helderblauwe lucht maken Namibië zo bijzonder. Het ruige en onbedorven landschap geven het woord ‘ruimte’ betekenis. Alle bekende en minder bekende bezienswaardigheden zijn in deze reis opgenomen. Niet alleen geniet u van de natuur van Namibië, ook maakt u kennis met de diverse bevolkingsgroepen en hun interessante cultuur. Per huurauto rijdt u vanuit Windhoek naar de indrukwekkende Fish River Canyon, via de onwerkelijke zandduinen van Sossusvlei naar de wildrijke vlaktes van Etosha. Onderweg verblijft u in sfeervolle hotels en lodges. Kortom, een complete Namibië rondreis!

 

Bij het boeken van deze reis steunt Africa Feeling het volgende project:
Bishop Kameeta Kindergarten, een weeshuis in de township Katutura in Windhoek met ongeveer 60 kinderen. Er wordt een bijdrage geleverd aan voedsel en dagelijkse benodigdheden, armoedebestrijding en het ondersteunen van gemeenschappen en achtergestelde bedrijven om welvaart te delen. Onze lokale partner besteedt veel aandacht aan de idealen van duurzaam toerisme en behoud van het milieu en zijn onderscheiden met 5 Flowers by Eco Awards. 

Dag 1: Windhoek
Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger, die uw luxe reismap met routebeschrijvingen, informatie en tips voor onderweg overhandigt en u graag nog wat tips meegeeft voor uw reis. Vervolgens haalt u uw huurauto op bij het kantoor op de luchthaven en rijdt u naar uw guesthouse in de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding om de stad te leren kennen. U verblijft in The Elegant Guesthouse op basis van logies en ontbijt.

Dag 2: Kalahari
U verlaat de stad en rijdt in zuidelijke richting Mariental, aan de rand van de Kalahariwoestijn. Temidden van de rode duinen van de woestijn ligt de Jansen Kalahari Guestfarm. Een uitstekende stopover halverwege Windhoek en de Fish River Canyon. Hier verblijft u in alle rust, die slechts wordt verstoord door het geluid van vogels in de bomen rond de guestfarm. ‘s Middags heeft u vrije tijd om te genieten van de prachtige uitzichten. U verblijft op de Jansen Kalahari Guestfarm op basis van logies en ontbijt.

Dag 3-4: Fish River Canyon
U vervolgt uw reis in zuidelijke richting, naar de Fish River Canyon. Vergeet niet onderweg een stop te maken bij het Kokerbomenbos. De volgende dag heeft u alle tijd om de indrukwekkende kloof nader te bekijken en wandelingen te maken in de omgeving. U verblijft in Canyon Roadhouse op basis van logies en ontbijt.

Dag 5: Aus
Aus is een slaperig woestijnstadje halverwege de Fish River Canyon en de duinen in het Namib Naukluft Park, maar juist de verlatenheid en het veranderende landschap maakt het de moeite waard. U kunt ‘s middags een nature drive reserveren en op zoek gaan naar de wilde paarden die in dit gebied leven. Verblijf in Klein Aus Vista Desert Horse Inn op basis van logies en ontbijt.

Dag 6-7: Namib Naukluft Park / Sossusvlei
Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Namibië zijn de rode zandduinen van Sossusvlei, die gelegen zijn in het Namib Naukluft Park. Bezoek de duinen bij voorkeur ‘s morgens vroeg of aan het einde van de middag, als het zonlicht de duinen prachtig kleurt in vele tinten rood. Neem ook een kijkje bij de surrealistische Dead Vlei: een opgedroogde zoutpan waar zwartgeblakerde kameeldoornbomen in een witte gebarsten aardkorst tegen een achtergrond van rode zandduinen en een helderblauwe lucht een bijna onwerkelijk schouwspel opleveren. Vlakbij de ingang van het park ligt de Sesriem Canyon, waarin u een wandeling kunt maken. U verblijft 2 nachten in The Elegant Desert Lodge op basis van logies en ontbijt. Eventueel kunt u optioneel nog een scenic drive bijboeken.

Dag 8-9: Swakopmund
Met een korte stop in Solitaire voor het vullen van uw benzinetank of het proeven van heerlijke zoetigheden uit Moose’s Bakery rijdt u vandaag naar de kust. In Swakopmund kunt u een excursie maken naar het Mondesa township, waar u kennis maakt met de cultuur van de Herero, Damara en Nama. De volgende dag kunt u eventueel een boottocht maken op de lagune van Walvis Bay, waar u oog in oog staat met pelikanen, dolfijnen, zeehonden en (in de wintermaanden) walvissen. Ook de Living Desert Tour is de moeite waard; een gids leert u alles over de micro-organismen die in de woestijn leven. U verblijft twee nachten in het Royal Sea Star Guest House op basis van logies en ontbijt.

Dag 10: Damaraland (Khorixas)
Op weg naar Damaraland kunt u een bezoek brengen aan de wereldberoemde rotsgravures van Twyfelfontein. Bosjesmannen (San) hebben hier door de eeuwen heen zo’n 2500 tekeningen achtergelaten, die nu prijken op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Niet ver van Twyfelfontein liggen de Orgelpijpen; een prachtig geërodeerde rotswand die vooral bij het licht van een ondergaande zon een prachtig plaatje opleveren. U rijdt door naar uw verblijf nabij Khorixas waar u verblijft in Twyfelfontein Adventure Camp op basis van halfpension (ontbijt en diner).

Dag 11-12: Opuwo
De komende dagen verblijft u in Opuwo, de centrale plaats van de noordelijke Kunene regio. Opuwo is de poort naar Kaokoveld, een gebied met ruige bergtoppen, droge rivierbeddingen en tal van uitdagende routes  voor 4×4 auto’s. In deze omgeving leven ook de Himba’s, het nomadische herdersvolk dat herkenbaar is aan de okerkleurige haren en huid en nog grotendeels op authentieke, primitieve wijze leeft. U verblijft 2 nachten in de Opuwo Country Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 13-14: Etosha National Park
U vertrekt vandaag naar een nieuw hoogtepunt namelijk Etosha National Park. Etosha is het grootste, beschermde natuurgebied van Namibië.
U vindt hier vele zebra’s, giraffen, gnoes, gemsbokken, springbokken, maar ook cheeta’s, hyena’s, neushoorns, leeuwen en de reuzen van Etosha: de grootste olifanten van Afrika. U verblijft twee nachten in de Toshari Etosha Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 15-16: Etosha National Park-oost
De laatste dagen in de omgeving van Etosha. U rijdt vandaag naar de oostkant, waar de enorme Etosha Pan ligt. Bij de vele drinkplaatsen kunt u een grote verscheidenheid aan dieren tegenkomen. Neem dus ook rustig de tijd om bij een drinkplaats stil te staan en te wachten op de dieren. U verlaat het park via de oostelijke uitgang Von Lindequist Gate en rijdt nog c.a. 9km naar uw accommodatie. U verblijft  twee nachten in het Onguma Forest Camp op basis van logies en ontbijt.

Dag 17: Waterberg Plateau Park
U sluit uw reis af met een overnachting in het Waterberg Plateau Park, een prachtig nationaal park ten oosten van Otjiwarongo. Het park heeft een grote ecologische verscheidenheid en huisvest verschillende dier- en vogelsoorten. Ook zijn er dinosaurussporen gevonden die wel 200 miljoen jaar oud zijn! U kunt met uw auto door het park rijden, maar wij adviseren om ter plaatse een begeleide wandeling te reserveren. U verblijft in Waterberg Valley Lodge op basis van Halfpension (ontbijt en diner).

Dag 18: Windhoek
In circa vijf uur rijdt u terug naar de luchthaven van Windhoek, waar u uw huurauto inlevert. Daarmee is een einde gekomen aan een onvergetelijke reis door Namibië!

De vermelde accommodaties zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijsindicatie op basis van 2 samenreizende personen:  ST_OOR_rechtsonder_def

01-12-2023 t/m 30-06-2024  € 2.505 per persoon

01-07-2024 t/m 31-10-2024  € 2.810 per persoon

De vermelde reissommen zijn geldig bij deelname van 2 personen en verblijf in een tweepersoonskamer. De reissommen zijn exclusief eventuele toeslagen voor feestdagen en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen. Indien uw verblijf twee prijsperiodes overlapt, zal de reissom apart worden berekend.

Inbegrepen:
* meet & greet bij aankomst
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* reismap bij aankomst met routebeschrijvingen, tips, brochures, etc.
* 17 overnachtingen in middenklasse (3*-4*) accommodaties
* 17 x ontbijt en 2 x diner
* huurauto cat. U  Toyota Fortuner 4×4 (of gelijkwaardig) van dag 1 t/m 18, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, verzekeringen, GPS en 1 extra bestuurder N.B. de prijs van de huurauto is gebaseerd op een vroegboektarief wat alleen geldig is bij boeking tot 61 dagen voor aankomst.

Niet inbegrepen:
* vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* entree nationale parken en overige bezienswaardigheden
* bijkomende kosten autohuur (bijv. brandstof, tolgelden, one-way fee etc.)
* optionele activiteiten en excursies (bijv. boottocht Walvis Bay of Living Desert Tour)
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* bijdrage voor de dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon
* uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten:
Het vluchtschema voor 2023-2024 is onder voorbehoud en wijzigt nog regelmatig. Ook de prijzen zijn aan wijzigingen onderhevig. Neem contact met ons op voor de vluchtmogelijkheden en actuele tarieven voor uw gewenste reisperiode.