Bel me terug

 

Self-drive The Complete Namibia Feeling

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Boek vroeg

Het aanbod aan kleinschalige accommodaties is in Namibië niet zo groot als in Zuid-Afrika. De leukste guesthouses en lodges met de mooiste ligging zijn het eerste volgeboekt. Boek daarom vroeg van tevoren. Africa Feeling kan een jaar voor uw geplande vertrekdatum al een reis voor u boeken. De intercontinentale vluchten kunnen 11 maanden voor vertrek geboekt worden. Neem dus snel contact met ons op!

033-2860912

 
Neem contact op

THE COMPLETE NAMIBIA FEELING
Deze complete 20-daagse autorondreis door Namibië zal u absoluut verrassen. De fascinerende landschappen met steeds wisselende kleuren onder een helderblauwe lucht maken Namibië zo bijzonder. Het ruige en onbedorven landschap geven het woord ‘ruimte’ betekenis. Alle bekende en minder bekende bezienswaardigheden zijn in deze reis opgenomen. Niet alleen geniet u van de natuur van Namibië, ook maakt u kennis met de diverse bevolkingsgroepen en hun interessante cultuur. Per huurauto rijdt u vanuit Windhoek naar de indrukwekkende Fish River Canyon, via de onwerkelijke zandduinen van Sossusvlei naar de wildrijke vlaktes van Etosha. Onderweg verblijft u in sfeervolle hotels en lodges. Kortom, een complete Namibië rondreis!

Dag 1: Windhoek
Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger, die uw luxe reismap met routebeschrijvingen, informatie en tips voor onderweg overhandigt en u graag nog wat tips meegeeft voor uw reis. Vervolgens haalt u uw huurauto op bij het kantoor op de luchthaven en rijdt u naar uw guesthouse in de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding om de stad te leren kennen. U verblijft in The Elegant Guesthouse op basis van logies en ontbijt.

Dag 2: Kalahari
U verlaat de stad en rijdt in zuidelijke richting Mariental, aan de rand van de Kalahariwoestijn. Temidden van de rode duinen van de woestijn ligt de Kalahari Anib Lodge. Een uitstekende stopover halverwege Windhoek en de Fish River Canyon. Hier verblijft u in alle rust, die slechts wordt verstoord door het geluid van vogels in de palmbomen rond de lodge. ‘s Middags maakt u tijdens een nature drive kennis met de Kalahari en kunt u genieten van de prachtige uitzichten. U verblijft in de Kalahari Anib Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 3-4: Fish River Canyon
U vervolgt uw reis in zuidelijke richting, naar de Fish River Canyon. Vergeet niet onderweg een stop te maken bij het Kokerbomenbos. De volgende dag heeft u alle tijd om de indrukwekkende kloof nader te bekijken en wandelingen te maken in de omgeving. U verblijft in Canyon Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 5: Aus
Aus is een slaperig woestijnstadje halverwege de Fish River Canyon en de duinen in het Namib Naukluft Park, maar juist de verlatenheid en het veranderende landschap maakt het de moeite waard. U kunt ‘s middags een nature drive reserveren en op zoek gaan naar de wilde paarden die in dit gebied leven. Verblijf in Klein Aus Vista Desert  Horse Inn op basis van logies en ontbijt.

Dag 6-7: Namib Naukluft Park / Sossusvlei
Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Namibië zijn de rode zandduinen van Sossusvlei, die gelegen zijn in het Namib Naukluft Park. Bezoek de duinen bij voorkeur ‘s morgens vroeg of aan het einde van de middag, als het zonlicht de duinen prachtig kleurt in vele tinten rood. Neem ook een kijkje bij de surrealistische Dead Vlei: een opgedroogde zoutpan waar zwartgeblakerde kameeldoornbomen in een witte gebarsten aardkorst tegen een achtergrond van rode zandduinen en een helderblauwe lucht een bijna onwerkelijk schouwspel opleveren. Vlakbij de ingang van het park ligt de Sesriem Canyon, waarin u een wandeling kunt maken. U verblijft 2 nachten in de Elegant Desert Lodge op een klein uurtje rijden van de parkingang op basis van logies en ontbijt.

Dag 8-9: Swakopmund
Met een korte stop in Solitaire voor het vullen van uw benzinetank of het proeven van heerlijke zoetigheden uit Moose’s Bakery rijdt u vandaag naar de kust. In Swakopmund kunt u een excursie maken naar het Mondesa township, waar u kennis maakt met de cultuur van de Herero, Damara en Nama. De volgende dag kunt u eventueel een boottocht maken op de lagune van Walvis Bay, waar u oog in oog staat met pelikanen, dolfijnen, zeehonden en (in de wintermaanden) walvissen. Ook de Living Desert Tour is de moeite waard; een gids leert u alles over de micro-organismen die in de woestijn leven. U verblijft in Organic Square Guesthouse op basis van logies en ontbijt.

Dag 10: Damaraland (Twyfelfontein)
Op weg naar Damaraland kunt u eventueel een kort bezoek brengen aan de zeehondenkolonie in Cape Cross. Aan het einde van de middag kunt u een bezoek brengen aan de wereldberoemde rotsgravures van Twyfelfontein, die vlakbij uw lodge gelegenn zijn. Bosjesmannen (San) hebben hier door de eeuwen heen zo’n 2500 tekeningen achtergelaten, die nu prijken op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Niet ver van Twyfelfontein liggen de Orgelpijpen; een prachtig geërodeerde rotswand die vooral bij het licht van een ondergaande zon een prachtig plaatje opleveren. U verblijft in Twyfelfontein Country Lodge op basis van halfpension (ontbijt en diner).

Dag 11-12: Damaraland (Grootberg)
Verder noordwestelijk ligt uw volgende bestemming: Grootberg Lodge op de Grootbergpas. Gebouwd aan de rand van het Grootberg Plateau, waakt de Grootberg Lodge over de Klip Rivier Vallei. Een groot deel van het gebied wordt door de Khoadi / Hoas gemeenschap benut voor natuurbescherming en toerisme. Door dit ongerepte natuurgebied kunt u te voet, per auto of te paard de lokale bewoners ontmoeten. U verblijft in Grootberg Lodge op basis van halfpension (ontbijt en diner).

Dag 13-14: Opuwo
De komende dagen verblijft u in Opuwo, de centrale plaats van de noordelijke Kunene regio. Opuwo is de poort naar Kaokoveld, een gebied met ruige bergtoppen, droge rivierbeddingen en tal van uitdagende routes  voor 4×4 auto’s. In deze omgeving leven ook de Himba’s, het nomadische herdersvolk dat herkenbaar is aan de okerkleurige haren en huid en nog grotendeels op authentieke, primitieve wijze leeft. U verblijft in Opuwo Country Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 15: Etosha National Park-west
Vroeg vertrek richting de westelijke ingang van Etosha National Park. In 2011 is in dit deel van het park het eerste (en tot nu toe enige) camp geopend; Dolomite Camp. Alleen de gasten van dit kamp hebben toestemming om het westelijk deel van het park te bezoeken. Uniek! Hier bevinden zich grote kuddes Hartmann zebra’s die niet voorkomen in het oosten van het park. De vegetatie, met mopanebomen, is ook anders dan in de rest van het park. Dolomite Camp ligt te midden van allerlei dolomieten formaties, waardoor u door een prachtige omgeving rijdt met vele drinkplaatsen. Verblijf in een chalet op basis van logies en ontbijt. 

Dag 16: Etosha National Park-centraal
Etosha National Park is het grootste, beschermde natuurgebied van Namibië. U rijdt dwars door het park naar Okaukuejo, het hoofdkwartier van Etosha. U vindt hier vele zebra’s, giraffen, gnoes, gemsbokken, springbokken, maar ook cheeta’s, hyena’s, neushoorns, leeuwen en de reuzen van Etosha: de grootste olifanten van Afrika. U verblijft in Etosha Safari Camp, net buiten het park gelegen, op basis van logies en ontbijt.

Dag 17-18: Etosha National Park-oost
De laatste dagen in de omgeving van Etosha. U rijdt vandaag naar de oostkant, waar de enorme Etosha Pan ligt. Bij de vele drinkplaatsen kunt u een grote verscheidenheid aan dieren tegenkomen. Neem dus ook rustig de tijd om bij een drinkplaats stil te staan en te wachten op de dieren. U verlaat het park via de oostelijke uitgang Von Lindequist Gate en rijdt naar uw lodge, Onguma Etosha Aoba Lodge. Het Onguma Game Reserve grenst aan het oostelijk deel van het Etosha National Park. U verblijft hier op basis van halfpension.

Dag 19: Waterberg Plateau Park
U sluit uw reis af met een overnachting in het Waterberg Plateau Park, een prachtig nationaal park ten oosten van Otjiwarongo. Het park heeft een grote ecologische verscheidenheid en huisvest verschillende dier- en vogelsoorten. Ook zijn er dinosaurussporen gevonden die wel 200 miljoen jaar oud zijn! U kunt met uw auto door het park rijden, maar wij adviseren om ter plaatse een begeleide wandeling te reserveren. U verblijft in Waterberg Plateau Lodge op basis van halfpension.

Dag 20: Windhoek
In circa vijf uur rijdt u terug naar de luchthaven van Windhoek, waar u uw huurauto inlevert. Daarmee is een einde gekomen aan een onvergetelijke reis door Namibië!

De vermelde accommodaties zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijsindicatie:  ST_OOR_rechtsonder_def
01-01-2019 t/m 30-06-2019    € 2.825,00 per persoon
01-07-2019 t/m 31-10-2019    € 2.995,00 per persoon

De vermelde reissommen zijn geldig bij deelname van 2 personen en verblijf in een tweepersoonskamer. De reissommen zijn exclusief eventuele toeslagen voor feestdagen en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen. Indien uw verblijf twee prijsperiodes overlapt, zal de reissom apart worden berekend.

Inbegrepen:
* meet & greet bij aankomst
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* reismap met routebeschrijvingen, tips, brochures, etc.
* 19 overnachtingen in middenklasse (3*-4*) accommodaties
* 19 x ontbijt en 6 x diner
* huurauto cat. K Hyundai Tuscon (of gelijkwaardig) van dag 1 t/m 20, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en verzekeringen
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Niet inbegrepen:
* vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* entree nationale parken en overige bezienswaardigheden
* bijkomende kosten autohuur (bijv. brandstof, GPS, toeslag extra bestuurder, etc.)
* optionele activiteiten en excursies (bijv. boottocht Walvis Bay of Living Desert Tour)
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven voor de gewenste reisperiode.

Voorbeeld vluchtschema (onder voorbehoud):
KL575    Amsterdam-Windhoek  22.55-11.05 uur (aankomst volgende ochtend met tussenstop in Luanda)
KL576   Windhoek-Amsterdam  17.35-06.05 uur (aankomst volgende ochtend met tussenstop in Luanda)

U heeft ook de mogelijkheid om  met Air Namibia, via Frankfurt, naar Windhoek te vliegen.