Bel me terug

 

Self-drive Hoogtepunten van Namibië en Botswana

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

HOOGTEPUNTEN VAN NAMIBIË & BOTSWANA
In 3 weken tijd langs alle hoogtepunten van Namibië en Botswana met overnachtingen in 3-sterren guesthouses, lodges en tented camps
Hoge zandduinen van Sossusvlei in de oudste woestijn ter wereld en walvissen, dolfijnen en zeehonden spotten aan de Atlantische Oceaan
Gamedrives in Etosha National Park in Namibië en Chobe Game Reserve en boottocht op de Chobe rivier in Botswana
Optionele excursies naar Makgadigadi zoutpannen en Okavango Delta in Botswana
Leer over de cultuur en historie van de Bosjesmannen in de omgeving van Ghanzi

Deze self drive laat u in drie weken kennismaken met de bekendste bezienswaardigheden van Namibië en Botswana. Een reis boordevol unieke bezienswaardigheden: de oudste woestijn ter wereld (Namib), de grootste verzameling San rotsgravures (Twyfelfontein), een bijzondere inlandse delta (Okavango Delta). U maakt kennis met het leven in de woestijn en in het waterrijke grensgebied tussen Namibië en Botswana. Grote en kleine dieren kunnen uw pad kruisen tijdens uw bezoek aan de bekendste wildparken in Namibië en Botswana. Het grootste deel van de wegen op deze route is verhard, waardoor u kunt volstaan met een comfortabele SUV met tweewielaandrijving (in het natte seizoen is een 4×4 aan te raden). Tevens zijn een aantal diners inbegrepen!

 

Bij het boeken van deze reis steunt Africa Feeling de volgende projecten:
Bishop Kameeta Kindergarten, een weeshuis in de township Katutura in Windhoek met ongeveer 60 kinderen. Er wordt o.a. een bijdrage geleverd aan voedsel en dagelijkse benodigdheden, armoedebestrijding en het ondersteunen van gemeenschappen. Travel For Impact, een project dat diverse doelen ondersteunt zoals Maun Animal Welfare Society, een lokaal weeshuis en vrouwenwelzijnsproject. Basket of Love, een project dat kwetsbare moeders en kinderen steunt door middel van babyopvang voor jonge schoolgaande moeders, hulp aan verstoten moeders en seksuele voorlichting. Maun Waste Warriors dat milieuvriendelijke initiatieven initieert voor de lokale gemeenschap.

Dag 1: Windhoek
Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger, die uw luxe reismap met routebeschrijvingen, vouchers en algemene informatie overhandigt. Vervolgens haalt u uw huurauto op bij het kantoor op de luchthaven en rijdt u naar uw guesthouse in de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding om de stad te verkennen of bij het zwembad bij te komen van de vliegreis. U overnacht in Elegant Guesthouse in op basis van logies en ontbijt.

Dag 2-3: Namib Naukluft Park
In een halve dag rijdt u in zuidwestelijke richting naar de oudste woestijn ter wereld: de Namib. In het Namib Naukluft Park liggen de bekende hoge zandduinen van Sossusvlei, die bij het licht van een ondergaande zon gehuld zijn in vele tinten rood en okergeel. U verblijft 2 nachten in De We-Kebi Lodge op basis van halfpension. Bij de lodge kunt u terecht voor het boeken van diverse activiteiten, zoals een ballonvlucht over de duinen bij zonsopkomst: een onvergetelijke ervaring!

Dag 4-5: Swakopmund
Vandaag rijdt u naar Swakopmund, de bekende kustplaats aan de Atlantische Oceaan. Indien u interesse heeft in de diverse culturen van Namibië, boek dan een excursie naar het township Mondesa, waar u een kijkje neemt in het dagelijks leven van de Damara, Nama en Herero en alles hoort over hun cultuur, geschiedenis en klederdracht. De volgende dag kunt u een boottocht maken op de lagune van Walvis Bay, waar dolfijnen, zeehonden, pelikanen en schildpadden te vinden zijn. Met een beetje geluk kunt u er in de (Namibische) wintermaanden ook walvissen spotten! Ook kunt u deelnemen aan de Living Desert Tour, waarbij een gids u laat zien welke organismen in de woestijn leven. U zult versteld staan! De beste manier om de Skeleton Coast – de kustlijn met scheepswrakken ten noorden van Swakopmund – te zien, is vanuit de lucht. Op uw verzoek regelen wij voor u graag deze en andere excursies. U verblijft twee nachten in Swakopmund in het Organic Stay Guesthouse inclusief ontbijt.

Dag 6: Damaraland
Met eventueel een kort bezoek aan de zeehondenkolonie bij Cape Cross rijdt u vandaag in noordoostelijke richting naar het gebied rond de Erongo Mountain range in Damaraland. U overnacht vandaag in de Ai Aiba Rock Painting Lodge op basis van logies en ontbijt. De Erongo Mountain range is een bekende bergketen in de Namibische woestijn met indrukwekkende rotsformaties, geheime grotten en archeologische opgravingen. De lodge ligt op korte afstand van populaire rotsgravures waaraan u aan het eind van de middag een bezoek brengt (t/m nov 2023 inbegrepen) onder begeleiding van een gids tijdens de sundowner walk. N.B. vanaf December 2023 verblijft u in de nieuw geopende Ondjamba Hills Lodge.

Dag 7-9: Etosha National Park
Het grootste en bekendste wildpark van Namibië is Etosha National Park. Hier leven naast olifanten, neushoorns, leeuwen en luipaarden ook tal van andere dieren. U kunt met uw auto door het park rijden en zelf op safari gaan. Neem de tijd om bij één van de vele drinkplaatsen in het park stil te staan en te wachten totdat allerlei dieren uit de bush tevoorschijn komen om er hun dorst te lessen. De eerste nacht verblijft u op basis van logies en ontbijt in de Toshari Lodge welke op slechts 25km van de Andersons Gate van het Etosha National Park gelegen is. De volgende dag brengt u de hele dag door in het park. Aan het einde van de middag verlaat u het park en rijdt u naar Mushara Bush Camp, waar u de volgende twee nachten verblijft op basis van halfpension (ontbijt en diner.)

Dag 10: Rundu
Rundu ligt in het uiterste noorden van Namibië en aan het begin van de zogenaamde Caprivi Strip, de vreemde landtong die ingeklemd is tussen Botswana en Angola. U verblijft op basis van logies en ontbijt in de Kaisosi River Lodge , gelegen aan de oevers van de Kavango rivier, op slechts 7km ten oosten van Rundu. Bij zonsondergang kunt u een romantische boottocht maken op de rivier (optioneel).

Dag 11-12: Mahangu Game Reserve 
U bevindt zich de komende dagen in het meest waterrijke gedeelte van Namibië. De weg tussen Rundu en Katima Mulilo loopt dwars door de Zambezi regio, zoals de Caprivi Strip tegenwoordig officieel heet. Het gebied wordt gevoed door de Kavango rivier in het westen en de Kwando rivier in het oosten en is een belangrijke trekroute van olifanten en andere dier- en vogelsoorten. Mahangu Game Reserve is een geliefde plek voor vogels, waaronder een groot aantal bijzondere soorten. In het park zult u ook olifanten en zeldzame antilopen (zoals sitatunga en lechwe) kunnen zien. Leeuwen, luipaarden, cheeta’s en hyena’s liggen op de loer, terwijl nijlpaarden en krokodillen hun territorium in het water bewaken. U verblijft 2 nachten op basis van halfpension in een chalet bij de Shametu River Lodge, gelegen aan de Okavango rivier, niet ver van het park.

Dag 13: Bwabwata National Park
U rijdt verder in oostelijke richting naar het Bwabwata National Park, dat aan de oevers van de Kwando rivier ligt. Deze rivier wordt druk bevolkt door krokodillen en nijlpaarden. Ook andere dieren trekken naar de rivier om te drinken en te spelen. Boek ’s morgens of ’s middags een boottocht op de rivier of een game drive in het park (niet inbegrepen). U verblijft vannacht in Camp Kwando in een tented chalet op basis van halfpension.

Dag 14-15: Chobe Game Reserve 
U steekt de grens over naar Botswana en vervolgt uw reis naar Kasane, de toegangspoort tot het Chobe Game Reserve. Chobe is het op twee na grootste park van Botswana en kent een grote diversiteit aan dieren. Het park is echter vooral bekend vanwege zijn enorme hoeveelheid olifanten. Een boottocht op de Chobe rivier bij zonsondergang is een echte aanrader! Vanmiddag heeft u ter vrije besteding. De volgende dag maakt u een game drive in het park. Daarnaast is een 2-uur durende boottocht op de rivier inbegrepen. U verblijft 2 nachten in de River View Lodge op basis van halfpension.  N.B. Optioneel kunt u ook nog een bezoek brengen aan Victoria Falls, wij raden dan aan om een extra nacht in Chobe bij te boeken.

Dag 16: Nata
U rijdt in zuidelijke richting naar de Makgadikgadi Pans, de grootste zoutpannen ter wereld. Deze immense vlakte heeft een surrealistische schoonheid. De komende nacht verblijft u in de Nata Lodge waar u verblijft in een chalet op basis van logies en ontbijt (halfpension vanaf 01 november 2023). Vanuit de lodge worden (optioneel) excursies georganiseerd naar Makgadikgadi. N.B. Vanaf 01 november 2023 is een tour naar de zoutpannen inbegrepen.

Dag 17-18: Okavango Delta
De Okavango Delta is een uniek natuurlijk fenomeen met een zeer rijke flora en fauna. Het water van de delta is afkomstig van de Kavango rivier, die haar oorsprong vindt in de bergen van Angola. Op de vele honderden eilandjes in de Okavango Delta leven tal van dieren en vogels. Tijdens uw verblijf in Thamalakane River Lodge in Maun kunt u diverse activiteiten en excursies reserveren (niet inbegrepen). Zo kunt u een dagsafari maken in het bekende Moremi Game Reserve, of een boot-/kanotocht in de delta. U verblijft hier 2 nachten op basis van logies en ontbijt.

Dag 19: Ghanzi
Ghanzi is de ideale stopoverplaats tussen de Okavango Delta en de grens met Namibië. In Ghanzi kunt u ook veel Bosjesmannen (San) tegenkomen. Hoewel deze mensen niet meer geheel op traditionale wijze leven, kunnen zij u wel veel over hun cultuur en historie vertellen. Overnachting in de Palm Afrique Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 20: Kalahari
De laatste stop van deze reis ligt tussen op ca. 1,5 uur rijden van Windhoek. U brengt uw laatste nacht door in West Nest Lodge op basis van logies en ontbijt. Hier kunt u nog even nagenieten van al uw ervaringen de afgelopen weken of optioneel een van de vele activiteiten bij te boeken die deze accommodatie aanbiedt.

Dag 21: Vertrek uit Windhoek
U rijdt in circa twee uur naar de luchthaven van Windhoek, waar u de auto inlevert en incheckt voor uw vlucht naar huis. Daarmee is een prachtige reis vol hoogtepunten ten einde.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijsindicatie op basis van 2 samenreizende personen:ST_OOR_rechtsonder_def
01-12-2023 t/m 30-06-2024 € 3.660 per persoon
01-07-2024 t/m 31-10-2024  € 4.050 per persoon

De vermelde reissommen zijn geldig bij deelname van 2 personen en verblijf in een tweepersoonskamer. De éénpersoonskamertoeslag is op aanvraag. De reissommen zijn exclusief eventuele toeslagen voor feestdagen en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen. Indien uw verblijf twee prijsperiodes overlapt, zal de reissom apart worden berekend.

Inbegrepen:
* meet & greet bij aankomst
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* luxe reismap bij aankomst met routebeschrijvingen, tips, brochures, etc.
* 20 overnachtingen in middenklasse (3*) accommodaties
* 20x ontbijt en 9x diner (10x diner vanaf 01 november 2023)
* begeleide sundowner wandeling vanuit de Ai-Aiba the Rock Painting Lodge (t/m 30 november 2023, vanaf december 2023 verblijft men elders)
* ochtend game drive in Chobe Game Reserve, middag boottocht op de Chobe rivier
* Excursie naar de zoutpannen vanuit de Nata lodge vanaf 01 november 2023
* huurauto cat. U Toyota Fortuner 4×4 (of gelijkwaardig) van dag 1 t/m 21, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, verzekeringen, GPS en 1 extra bestuurder.
 N.B. de autohuurprijs is gebaseerd op een vroegboekkorting waarbij u uiterlijk 61 dagen voor aankomst dient te boeken. 

Niet inbegrepen:
* vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* entree nationale parken en overige bezienswaardigheden
* bijkomende kosten autohuur (bijv. brandstof, tolgelden, cross border fee, etc.)
* optionele activiteiten en excursies 
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* bijdrage voor de dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon
* uitgaven van persoonlijke aard

N.B. indien u ook een bezoek wil brengen aan Victoria Falls dan raden wij u aan om een extra nacht in Chobe bij te boeken met een volle dagexcursie naar de Victoria Falls. Prijzen hiervoor zijn op aanvraag.

Vluchten:
Het vluchtschema voor 2023-2024 is onder voorbehoud en wijzigt nog regelmatig. Ook de prijzen zijn aan wijzigingen onderhevig. Neem contact met ons op voor de vluchtmogelijkheden en actuele tarieven voor uw gewenste reisperiode.