Bel me terug

 

Self-drive Het onbekende Zuid-Afrika

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

HET ONBEKENDE ZUID-AFRIKA
Maak kennis met de lokale Venda cultuur en de leefwijze van de Bosjesmannen (San bevolking) in de Kalahari
Safari’s in de onbekendere wildparken, zoals Mapungubwe National Park en het noorden van het Kruger Park
Kalahari leeuwen, stokstaartjes en gemsbokken in het uitgestrekte Kgalagadi Transfrontier Park
Wandelen in Augrabies Falls National Park en de indrukwekkende Cederbergen

Bent u al eens eerder in Zuid-Afrika geweest en bent u al betoverd geraakt door de schoonheid van dit veelzijdige land? Dan hebben wij voor u een nieuwe reis ontwikkeld die u naar plaatsen brengt waar u waarschijnlijk niet eerder bent geweest, maar waarvan u absoluut onder de indruk zult zijn. In deze reis zijn heden en verleden met elkaar verweven, maakt u nader kennis met de leefwijze en cultuur van de lokale bevolking, u gaat op safari in interessante maar minder druk bezochte wildparken en u ziet hoe de droge Kalahari-woestijn verandert in een bloementapijt in de maanden augustus en september.

 

Bij het boeken van deze reis steunt Africa Feeling het volgende project:
Project Saasveld Campus in George levert een bijdrage aan het natuurbehoud van Zuid-Afrika en werkt samen met Department of Nature Conservation (onderdeel van de Nelson Mandela University). Het project houdt zich bezig met koolstofcompensatie door het planten van bomen maar ook met onderzoek en bescherming van bedreigde vogelsoorten in dit gebied.

Dag 1-2: Amsterdam-Johannesburg
U vliegt met KLM rechtstreeks naar Johannesburg. In de aankomsthal wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u een luxe reismap overhandigt met routebeschrijvingen, vouchers, algemene informatie en tips. Vervolgens wordt u met de hotelshuttle naar het Sunrock Guesthouse gebracht waar u twee nachten verblijft. De volgende ochtend wordt u opgehaald en naar Soweto gebracht, waar een twee uur durende fietstocht op het programma staat. Uw gids laat u zien hoe dit township zich de laatste jaren ontwikkeld heeft tot een moderne en levendige wijk (Soweto is eigenlijk een stad op zich) met restaurants, cafés, musea en een bijzondere bungeejumplocatie (Orlando Towers)! De middag is ter vrije besteding om te winkelen in de diverse moderne winkelcentra in Rosebank of Sandton, of een hop-on-hop-off bustour te maken door de verschillende delen van Johannesburg. Ook kunt u eventueel een bezoek brengen aan het Apartheidmuseum, waar u een goed beeld krijgt van het leven in Zuid-Afrika in de periode toen apartheid de politiek bepaalde.

Dag 3-4: Louis Trichardt
’s Morgens gaat u met de hotelshuttle terug naar de luchthaven waar u de huurauto ophaalt. Vervolgens rijdt u in noordelijke richting naar Louis Trichardt, een belangrijk handelscentrum in het noorden van de provincie Limpopo. De bevolking bestaat hier voor een groot deel uit Venda. De Venda staan bekend om hun kunstnijverheid, hun cultuur en historie. Op dag 4 is een dagexcursie inbegrepen, waarbij u nader kennis maakt met dit volk. De Venda Lifestyle Tour wordt ter plaatse in overleg met u samengesteld en neemt u mee door de Soutpansbergen naar het noordelijke binnenland. U bezoekt bijvoorbeeld lokale dorpjes, de door Oprah Winfrey gesponsorde school en/of diverse kunstenaars. U brengt eventueel ook een bezoek aan Lake Fundudzi, de Phiphidi watervallen en het Thathe Vondo woud, die voor de Venda bevolking een heilige status hebben. Uw gids vertelt u alles over de mythes en legendes uit de Venda-cultuur. U verblijft twee nachten in Madi-a-Thavha Mountain Lodge.

Dag 5: Mapungubwe National Park
In het uiterste noorden van de provincie Limpopo, op de grens met Zimbabwe en Botswana, ligt het Mapungubwe National Park. Het park prijkt op de Unesco Werelderfgoedlijst en is met name bekend vanwege de gevonden resten van een eens welvarend koninkrijk. In het museum kunt u daar meer over te weten komen. Het landschap in het park en daarbuiten wordt gekenmerkt door enorme baobabbomen. Hoewel het park niet de beste safarimogelijkheden biedt, komen in het park olifanten, giraffen, neushoorns, gemsbokken, diverse antilopensoorten, maar ook roofdieren als leeuwen, luipaarden en hyena’s voor. Het landschap is echter heel bijzonder en zeker de moeite waard. U verblijft in het park zelf, in Leokwe rest camp op basis van logies. In uw bungalow is een braai aanwezig, dus u kunt op eigen gelegenheid dineren als de Zuid-Afrikanen.

Dag 6-7: Kruger National Park
De komende dagen brengt u door in het noordelijk deel van het Krugerpark. Dit deel wordt het minst bezocht, maar is absoluut de moeite waard. De vegetatie in dit gedeelte van het park trekt met name grote kuddes buffels en olifanten aan. Ook de nyala en sharpe’s grysbok, die u elders in het park niet of nauwelijks zult aantreffen, komen hier veelvuldig voor. Daarnaast kunnen vogelliefhebbers hun hart hier ophalen. Bij de samenkomst van de rivieren Limpopo en Luvuvhu, Crook’s Corner genaamd, kunt u met een beetje geluk de bijzondere Pel’s visuil spotten. U kunt ook een kijkje nemen bij de archeologische resten van Thulamela. U verblijft twee nachten in het Punda Maria Restcamp op basis van logies.

Dag 8: Tzaneen
U verlaat het park en rijdt in zuidwestelijke richting naar Tzaneen. U bevindt zich in een mooie groene, heuvelachtige omgeving met theeplantages, bossen, fruit- en notenplantages. Aan de rand van Tzaneen ligt de Magoebaskloof, waar u een wandeling kunt maken naar de Debengeni waterval. Ook kunt u hier een ‘canopy tree tour’ maken en vanuit de lucht – aan een katrol – de prachtige natuur bewonderen. Uw guesthouse voor vandaag is Tamboti Lodge.

Dag 9: Johannesburg
Op uw gemak rijdt u terug naar Johannesburg. Onderweg kunt u eventueel een bezoek brengen aan Pretoria. Het Kerkplein, met enkele interessante historische gebouwen en musea, als ook het Voortrekkermonument ten zuiden van de stad zijn grote trekpleisters. U levert de huurauto in op de luchthaven en loopt binnendoor naar uw hotel dat op de luchthaven gelegen is en waar u de komende nacht verblijft.

Dag 10: Upington
Na het ontbijt loopt u naar de luchthaven, waar u incheckt voor uw vlucht naar Upington. Na aankomst staat hier een andere auto voor u klaar, waarmee u naar uw guesthouse Le Must Residence rijdt. De rest van de dag is ter vrije besteding. Geniet in de tuin van het uitzicht op de Oranjerivier.

Dag 11-12: Kgalagadi Transfrontier Park
U vertrekt vandaag naar het Kgalagadi Transfrontier Park, het enorme wildpark in de Kalahari-woestijn dat deels in Botswana ligt. Het is geen Big Five park, maar hier vindt u wel de enorme Kalahari leeuwen met hun zwarte manen, grote kuddes springbokken en gemsbokken (oryx), imposante elanden, grappige stokstaartjes (‘meerkatten’ in het Afrikaans) en een grote hoeveelheid roofvogels. De Kalahari was het leefgebied van de Bosjesmannen (San). Tijdens uw verblijf in !Xaus Lodge maakt u ’s morgens vroeg een begeleide wandelsafari en laat uw gids u zien hoe zijn volk eeuwenlang wist te overleven in deze droge woestijn. In de namiddag en avond maakt u game drives in een 4×4 voertuig van de lodge.

Dag 13: Upington
Na de laatste wandelsafari en het ontbijt verlaat u het park en rijdt u op uw gemak terug naar Upington, waar u wederom overnacht in Le Must Residence. Mocht u tijd over hebben, dan kunt u een bezoekje brengen aan één van de wijnhuizen aan de oevers van de Oranjerivier, die bekend zijn om hun witte wijnen.

Dag 14: Augrabies Falls National Park
Ten westen van Upington ligt het Augrabies National Park. Augrabies betekent “plaats van het grote lawaai” wat refereert aan de waterval in het park. Deze 56 meter hoge waterval wordt gevoed door de Oranjerivier, die daarna haar weg vervolgt door een 18 kilometer lange kloof. Aan weerszijden van de rivier vindt u een rijkdom aan flora en fauna. Vanuit het Augrabies Restcamp, waar u overnacht op basis van logies, kunt u uitgestippelde wandelroutes volgen naar diverse uitzichtpunten.

Dag 15: Springbok
Het plaatsje Springbok ligt in het hart van Namaqualand, een gebied dat met name in de maanden augustus en september erg in trek is. De winterregens veranderen dan namelijk de doorgaans droge woestijn in een groot en kleurrijk bloementapijt. In dit gedeelte van Zuid-Afrika kabbelt het leven op een rustige manier voort, ver weg van de drukte van de grote steden Johannesburg en Kaapstad. Geniet hier van de heldere, zuivere lucht en de miljoenen sterren die de hemel ‘s nachts verlichten. U verblijft in Daisy Country Lodge.

Dag 16-17: Cederbergen
De reis gaat verder in zuidelijke richting naar de Cederbergen. Dit prachtige natuurgebied kent een grote botanische rijkdom. Diverse wandelroutes laten u kennismaken met de bergen, de heldere beekjes en de rotstekeningen, die lang geleden door Bosjesmannen zijn achtergelaten. Het dorpje Clanwilliam, waar u verblijft in het Yellow Aloe Guesthouse, is een rustig, sfeervol dorpje met witte Kaap-Hollandse huizen en een rijke geschiedenis. Het plaatsje is ook het centrum van de rooibosindustrie. In diverse fabrieken worden rondleidingen en rooibosproducten aangeboden.

Dag 18-19: Kaapstad
Voordat u de eindbestemming van deze reis bereikt, de ‘Moederstad’ Kaapstad, kunt u een bezoekje brengen aan het witte vissersdorpje Paternoster aan de westkust. Geniet hier van een heerlijke lunch met vers gevangen vis. Rijd daarna dwars door het West Coast National Park van Langebaan naar Yzerfontein. De lagune in het park is een broedplaats van vele vogels, maar ook een populaire plaats voor waterrecreatie. Tijdens uw verblijf In Kaapstad kunt u diverse uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg, Robbeneiland of het wijngebied rond Kaapstad. Wij reserveren voor u twee nachten in Cape Rivièra Guesthouse.

Dag 20: Vertrek uit Kaapstad
U heeft nog een laatste dag om te genieten van alles dat Kaapstad te bieden heeft. ’s Avonds levert u uw huurauto in op de luchthaven van Kaapstad en vliegt u rond middernacht met KLM terug naar Amsterdam.

Dag 21: Aankomst op Schiphol

Alle vermelde accommodaties zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijsindicatie op basis van 2 personen:ST_OOR_rechtsonder_def
Periode 15 januari 2024 t/m 30 april 2024 € 2.535 per persoon
Periode 01 mei 2024 t/m 30 september 2024 € 2.470 per persoon**
Periode 01 oktober 2024 t/m 31 oktober 2024 € 2.570 per persoon

** Bij verblijf in de periode 16/08- 17/09 geldt een eenmalige toeslag van € 10,- per persoon op deze reis voor het Yellow Aloe Gueshouse.

De vermelde reissommen zijn geldig bij deelname van 2 personen en verblijf in een tweepersoonskamer. De reissommen zijn exclusief eventuele toeslagen voor feestdagen en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen. Indien uw verblijf twee prijsperiodes overlapt, zal de reissom apart worden berekend.

Inbegrepen:
* meet & greet bij aankomst
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* luxe reismap met routebeschrijvingen, tips, brochures, etc.
* transfer bij aankomst in Johannesburg per hotelshuttle
* 19 overnachtingen in middenklasse (3*-4*) accommodaties
* 16 x ontbijt, 2 x lunch en 4 x diner
* huurauto Hyundai Accent schakelauto (of gelijkwaardig) van dag 3 t/m 20, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, verzekeringen (met uitzondering van de PAI-   inzittendenverzekering) en inclusief toeslag 2e bestuurder
* fietstocht door Soweto (2 uur)
* dagexcursie: Venda Land of Legend of Lake Fundudzi
* wandelsafari’s en game drives conform programma in het Kgalagadi Transfrontier Park
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Niet inbegrepen:
* vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* entree nationale parken en overige bezienswaardigheden
* bijkomende kosten autohuur (bijv. brandstof, GPS, afleveringskosten bij accommodatie, enkele reistoeslag, etc.)
* optionele excursies en activiteiten
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* bijdrage SGR € 5,00 per persoon
* uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven voor de gewenste reisperiode.

Voorbeeld vluchtschema (onder voorbehoud):
KL 591   Amsterdam-Johannesburg  10.35 – 21.20 uur
4Z 763 Johannesburg-Upington   11.00 – 12.30 uur
KL 598   Kaapstad-Amsterdam      23.05 – 10.45 uur (aankomst volgende ochtend)