Bel me terug

 

Self-drive Gondwana Special Namibië

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

GONDWANA SPECIAL NAMIBIË
Namibië spreekt bij velen tot de verbeelding. De enorme leegte, de ongerepte natuur en prehistorische bezienswaardigheden brengen u terug naar de tijd van het oercontinent  Gondwana. Het landschap van Namibië wordt grotendeels bepaald door twee woestijnen: de Kalahari en de Namib. Maar in tegenstelling tot wat velen denken, zijn deze woestijnen een bron van leven voor vele dieren, planten en vogels. Namibië kent ook een grote culturele diversiteit, die zich niet alleen uit in de vele talen die naast het Afrikaans, Engels en Duits worden gesproken. Ontdek de schoonheid van Namibië tijdens deze speciaal door Africa Feeling samengestelde 14-daagse autorondreis.

Dag 1: Windhoek
Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger, die uw luxe reismap overhandigt met routebeschrijvingen, informatie en tips voor onderweg. Vervolgens haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw guesthouse in de stad, waarna u de rest van de dag ter vrije besteding heeft om Windhoek te verkennen. Bekende bezienswaardigheden zijn o.a. de Christuskerk, het Tintenpalast en de Alte Feste. ’s Avonds komen toeristen en lokalen samen in Joe’s Beerhouse om te genieten van een goed glas bier, een lekkere maaltijd en prachtige verhalen. U verblijft in The Elegant Guesthouse inclusief ontbijt.

Dag 2: Kalahari woestijn
Na het ontbijt vertrekt u in zuidelijke richting naar uw lodge in de omgeving van Mariental in de Kalahari woestijn. ’s Middags kunt u deelnemen aan een begeleide ‘nature drive’, waarbij de gids u alles vertelt over de flora en fauna in dit bijzondere woestijnlandschap. Speur de rode zandduinen af naar springbokken, gemsbokken (oryx), zebra’s en wildebeesten (gnoes) en zie hoe kunstig de republikeinwevers hun nesten bouwen in de kameeldoornbomen. U verblijft in Kalahari Anib Lodge inclusief ontbijt.

Dag 3-4: Fish River Canyon
In het uiterste zuiden van Namibië ligt de op één na langste kloof ter wereld: de Fish River Canyon. Deze kloof is circa 130 miljoen jaar geleden ontstaan toen het oercontinent Gondwana zich afsplitste en op de breuklijn de aardkorst omhoog werd getild. Door de kloof stroomt de Visrivier, hoewel deze gedurende de periode april t/m oktober zo goed als opgedroogd is.  Vanaf de rand heeft u een prachtig uitzicht over de kloof. Ook kunt u een (begeleide) wandeling of een meerdaagse wandel- of muilezeltocht maken in de kloof. In het zuiden van de kloof, daar waar de Visrivier uitmondt in de Oranjerivier, liggen de warmwaterbronnen van Ai-Ais, die voor het publiek toegankelijk zijn. U verblijft twee nachten in Canyon Village inclusief ontbijt.

Dag 5: Klein-Aus Vista
In de uitlopers van de Namib woestijn, halverwege de Fish River Canyon en het Namib Naukluft Park, ligt Klein-Aus Vista. Hier wordt accommodatie geboden in twee lodges, van waaruit u diverse activiteiten kunt ondernemen, zoals wandelen, mountain biken of een begeleide rondrit. Het gebied staat bekend om zijn wonderschone uitzichten en wilde paarden. Geniet ’s avonds, in het nachtelijk duister, van de miljoenen sterren die als diamanten schitteren aan de hemel. U verblijft in Desert Horse Inn inclusief ontbijt.

Dag 6-7: Namib woestijn & Sossusvlei
De komende dagen brengt u door in de Namib woestijn; de oudste woestijn ter wereld waaraan het land ook zijn naam ontleent. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Namibië, de hoge zandduinen van Sossusvlei, vindt u in het Namib Naukluft Park. Dit immens grote natuurpark grenst aan de Atlantische Oceaan en is ondanks zijn reputatie als ’s werelds droogste woestijn, de habitat van diverse flora en fauna. Vanaf de toppen van de duinen heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Op een heldere dag kunt u fantastische foto’s schieten in Dead Vlei: een opgedroogde zoutpan waar de zwartgeblakerde dode boomstammen in de gebarsten witte aardkorst een adembenemend contrast vormen met de rode duinen en de staalblauwe lucht. Niet ver van de ingang van het park ligt de Sesriem Canyon; een circa 1 km lange kloof die is uitgeslepen door de Tsauchab rivier, waarin u – bij voorkeur ’s morgens vroeg of in de namiddag – een wandeling kunt maken. Uw lodge ligt aan de rand van het Namib Naukluft Park in een groot natuurgebied waar u wandelingen kunt maken of mee kunt gaan op een begeleide ‘nature drive’ bij zonsondergang. U verblijft twee nachten in Namib Desert Lodge inclusief ontbijt.

Dag 8-9: Swakopmund
Via Solitaire (bekend van het boek van Ton van der Lee) rijdt u naar Swakopmund, een kustplaats aan de Atlantische Oceaan bij de monding van de Swakoprivier. Het plaatsje heeft nog een sterk Duits karakter dat overbleven is uit de koloniale periode. Zo kunt u in diverse ‘Konditoreien’ heerlijke ‘Kaffee mit Kuchen’ bestellen. Indien u meer wilt weten over de culturele achtergronden van Swakopmund, boek dan een excursie naar het township Mondesa, waar u kennismaakt met de cultuur, taal, leefomstandigheden en keuken van de Damara’s, Herero’s en Nama’s. Ten zuiden van Swakopmund ligt de vissersplaats Walvis Bay, van waaruit boottochten worden georganiseerd op de lagune. Tijdens deze boottocht staat u oog in oog met zeehonden, pelikanen en, met een beetje geluk en in het juiste seizoen, walvissen. Aan actie en avontuur is er ook geen gebrek in Swakopmund: boek een quad bike tocht of een sandboarding trip in de duinen of leer alles over de micro-organismen in de woestijn tijdens de Living Desert Tour. Tijdens een rondvlucht over de noordelijk gelegen Skeleton Coast kunt u diverse scheepswrakken zien die uit het water of uit het zand omhoog steken. U verblijft twee nachten in het nog vrij nieuwe hotel The Delight inclusief ontbijt.

Dag 10: Damaraland
U verlaat het kustgebied en rijdt het binnenland in naar het leefgebied van de Damara-bevolking. Hier vindt u niet alleen de hoogste berg van Namibië (Brandberg), maar ook de wereldberoemde rotsgravures van Twyfelfontein. Bosjesmannen (San) hebben hier door de eeuwen heen meer dan 2500 tekeningen in de rotsen gegraveerd, die nu tezamen op de Werelderfgoedlijst van Unesco prijken. Niet ver van Twyfelfontein vindt u nog een ander fenomeen: de Orgelpijpen. Door erosie zijn de rotsen uitgeslepen in de vorm van orgelpijpen die in het licht van de ondergaande zon een prachtig schouwspel opleveren. Ten westen van Kamanjab vindt u het Versteende Woud (Petrified Forest), waar fossiele boomstammen van miljoenen jaren oud te zien zijn. U verblijft in Damara Mopane Lodge inclusief ontbijt.

Dag 11-12: Etosha National Park
Een safari in het wereldberoemde wildpark Etosha is één van de hoogtepunten van een reis door Namibië en mag daarom uiteraard niet in deze reis ontbreken. U brengt twee dagen door in het park, waar u olifanten, leeuwen, neushoorns, giraffen, cheeta’s, gemsbokken, zebra’s, springbokken, jakhalzen en nog veel meer dieren kunt tegenkomen. En wat dacht u van de honderden vogelsoorten die in het park zijn geteld? U kunt op eigen gelegenheid het park verkennen, maar u kunt ook in uw lodge een begeleide safari reserveren. U verblijft twee nachten in Etosha Safari Lodge inclusief ontbijt.

Dag 13: Omgeving Okahandja
U laat Etosha achter u en rijdt in zuidelijke richting naar Okahandja. De laatste nacht brengt u door op een farm ten oosten van Okahandja, waar u nog even kunt nagenieten van alle ervaringen en herinneringen in een rustige en comfortabele omgeving. Voor een laatste ontmoeting met de lokale bevolking, kunt u de Ovitoto excursie boeken met o.a. een bezoek aan een Damara en een Herero dorpje. U verblijft in The Elegant Farmstead inclusief ontbijt.

Dag 14: Vertrek uit Windhoek
De dag van vertrek is helaas al weer aangebroken. In de loop van de dag rijdt u naar de luchthaven van Windhoek, waar u uw huurauto inlevert en incheckt voor uw vlucht naar huis.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijsindicatie:ST_OOR_rechtsonder_def
01-01-2019 t/m 30-06-2019    € 1.685,00 per persoon
01-07-2019 t/m 31-10-2019    € 1.935,00 per persoon

De vermelde reissommen zijn geldig bij deelname van 2 personen en verblijf in een tweepersoonskamer. De reissommen zijn exclusief eventuele toeslagen voor feestdagen en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen. Indien uw verblijf twee prijsperiodes overlapt, zal de reissom apart worden berekend.

Inbegrepen:
* meet & greet bij aankomst
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* luxe reismap met routebeschrijvingen, tips, brochures, etc.
* 13 overnachtingen in middenklasse (3*) accommodaties
* 13 x ontbijt
* huurauto cat. K Hyundai Tuscon (of gelijkwaardig) van dag 1 t/m 14, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en verzekeringen
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Niet inbegrepen:
* vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* entree nationale parken en overige bezienswaardigheden
* bijkomende kosten autohuur (bijv. brandstof, GPS, toeslag extra bestuurder, etc.)
* optionele activiteiten en excursies (bijv. boottocht Walvis Bay of Living Desert Tour)
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven voor de gewenste reisperiode.

Voorbeeld vluchtschema (onder voorbehoud):
KL575    Amsterdam-Windhoek  22.55-11.05 uur (aankomst volgende ochtend met tussenstop in Luanda)
KL576   Windhoek-Amsterdam  17.35-06.05 uur (aankomst volgende ochtend met tussenstop in Luanda)

U heeft ook de mogelijkheid om  met Air Namibia, via Frankfurt, naar Windhoek te vliegen.