Bel me terug

 

Self-drive Get the Namibia Feeling

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

GET THE NAMIBIA FEELING
Kennismaking met authentieke Bushmen, jeeptochten en paardrijden in de Kalahari woestijn
Pelikanen, dolfijnen, zeehonden en (in de wintermaanden) walvissen spotten in Swakopmund
Ontdek eeuwenoude rotstekeningen in Damaraland en uitgebreide gamedrives in Etosha National Park
Aan het einde verblijf in één van de oudste gameranches van Namibië of een privé reservaat met mogelijkheid voor wandelsafari’s

Namibië is volgens de specialisten van Africa Feeling het Afrikaanse land bij uitstek voor diegenen die op zoek zijn naar contrasten. Heldere kleuren, een veelzijdige flora en fauna en een buitengewone mix van Afrikaanse cultuur en Europese invloeden maken een reis naar Namibië onvergetelijk. Tel daar de uitstekende keuken en aangename accommodaties bij op en uw keuze is snel gemaakt. Voor uw verblijf kunt u kiezen uit middenklasse (3*-3+*, optie A) of luxere (4*-4+*, optie B) accommodaties.

 

Bij het boeken van deze reis steunt Africa Feeling het volgende project:
Bishop Kameeta Kindergarten, een weeshuis in de township Katutura in Windhoek met ongeveer 60 kinderen. Er wordt een bijdrage geleverd aan voedsel en dagelijkse benodigdheden, armoedebestrijding en het ondersteunen van gemeenschappen en achtergestelde bedrijven om welvaart te delen. Onze lokale partner besteedt veel aandacht aan de idealen van duurzaam toerisme en behoud van het milieu en zijn onderscheiden met 5 Flowers by Eco Awards. 

Dag 1: Windhoek
Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger, die uw luxe reismap overhandigt met routebeschrijvingen, informatie en tips voor onderweg en u graag uw laatste vragen beantwoordt. Vervolgens haalt u uw huurauto op bij het kantoor op de luchthaven en rijdt u naar uw guesthouse in de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding om de stad te leren kennen.

Dag 2-3: Kalahari
U verlaat de stad en rijdt in zuidelijke richting naar de Kalahariwoestijn, een stuk land vol mystiek en schoonheid. De Kalahari onderscheidt zich van de andere grote woestijn van Namibië, de Namib, door de lagere zandduinen daartussen gelegen ‘straten’.  De Kalahari is het grote ‘dorstland’, een woestijn waar nauwelijks neerslag valt en waar overleven een kunst is. Aan de rand van de woestijn verblijft u in de Bagatelle Game Ranch. Tijdens uw verblijf in Bagatelle komt u alles te weten over de flora en fauna in deze woestijn en hoe de oorspronkelijke bewoners, de Bosjesmannen (San), hier eeuwenlang wisten te overleven.

Dag 4-5: Sossusvlei
Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Namibië zijn de hoge zandduinen van Sossusvlei, die gelegen zijn in het Namib Naukluft Park. Bezoek de duinen bij voorkeur ‘s morgens vroeg of aan het einde van de middag, als het zonlicht de duinen prachtig kleurt in vele tinten rood. Neem ook een kijkje bij de surrealistische Dead Vlei: een opgedroogde zoutpan waar zwartgeblakerde kameeldoornbomen in een witte gebarsten aardkorst tegen een achtergrond van rode zandduinen en een helderblauwe lucht een bijna onwerkelijk schouwspel opleveren. Vlakbij de ingang van het park ligt de Sesriem Canyon, waarin u een wandeling kunt maken.

Dag 6-7: Swakopmund
Met een korte stop in Solitaire voor het vullen van uw benzinetank of het proeven van heerlijke zoetigheden uit Moose’s Bakery rijdt u vandaag naar de kust. In Swakopmund kunt u een excursie maken naar het Mondesa township, waar u kennis maakt met de cultuur van de Herero, Damara en Nama. De volgende dag kunt u eventueel een boottocht maken op de lagune van Walvis Bay, waar u oog in oog staat met pelikanen, dolfijnen, zeehonden en (in de wintermaanden) walvissen. Ook de Living Desert Tour is de moeite waard; een gids leert u alles over de micro-organismen die in de woestijn leven.

Dag 8-9: Damaraland
Op weg naar Damaraland kunt u eventueel een kort bezoek brengen aan de zeehondenkolonie in Cape Cross. Breng aan het einde van de middag een bezoek aan de wereldberoemde rotsgravures van Twyfelfontein, die vlakbij uw lodge gelegen zijn. Bosjesmannen (San) hebben hier door de eeuwen heen zo’n 2500 tekeningen achtergelaten, die nu prijken op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Niet ver van Twyfelfontein liggen de Orgelpijpen; een prachtig geërodeerde rotswand die vooral bij het licht van een ondergaande zon een prachtig plaatje opleveren.

Dag 10: Etosha National Park – centrum
Het Etosha National Park is het grootste beschermde natuurgebied en het meest wildrijke park van Namibië. De eerste dag brengt u door in het centrale deel van het park. U verblijft vandaag in Okaukuejo, het hoofdkwartier van Etosha. Ga ‘s avonds kijken bij de verlichte drinkplaats waar regelmatig dieren hun dorst komen lessen.

Dag 11-12: Etosha National Park-oost
U rijdt vandaag naar de oostkant, waar de enorme Etosha Pan ligt. Bij de vele drinkplaatsen kunt u een grote  verscheidenheid aan dieren tegenkomen. Neem dus ook rustig de tijd om bij een drinkplaats stil te staan en te wachten op de dieren. U verlaat het park via de oostelijke uitgang Von Lindequist Gate en rijdt naar uw lodge, die in het aangrenzende privéreservaat Onguma is gelegen. Hier kunt u optioneel wandel- en nachtsafari’s maken of een begeleide game drive reserveren in Etosha en/of Onguma.

Dag 13: Otjiwarongo / Okonjima Private Reserve
Wanneer u kiest voor optie A sluit u uw reis af met een overnachting op één van de oudste game ranches van Namibië ter grootte van 12 000 ha. Rondom de ranch lopen ongeveer 25 wildsoorten vrij rond; waaronder diverse antilopensoorten, vele vogelsoorten en witte neushoorns. De lodge biedt romantische sundowners, game drives, game walks, birdwatching en op speciaal verzoek neushoorn tracking. Vanuit Otjiwa kunt het Waterberg Plateau bezoeken. Dit park heeft een grote ecologische verscheidenheid en huisvest verschillende dier- en vogelsoorten. Ook zijn er dinosaurussporen gevonden die wel 200 miljoen jaar oud zijn! 
Bij optie B verblijft u in het 200 km2 grote privé reservaat Okonjima, halverwege Windhoek en het Etosha National Park. Okonjima is de thuisbasis van de AfriCat Foundation, die zich inzet voor de opvang, verzorging en rehabilitatie van katachtigen, zoals cheeta’s, luipaarden, wilde honden en hyena’s. Tijdens optionele game drives en wandelsafari’s kunt u deze dieren van dichtbij bekijken.

Dag 14: Vertrek uit Windhoek
In circa vijf uur rijdt u terug naar de luchthaven van Windhoek, waar u uw huurauto inlevert. Daarmee is een einde gekomen aan een onvergetelijke reis door Namibië!

Accommodaties (onder voorbehoud van beschikbaarheid):
Plaats                                   Optie A (middenklasse)               Optie B (superior)
Windhoek                            The Elegant Guesthouse              The Windhoek Luxury Suites
Kalahari                                Bagatelle (savannah chalet)        Bagatelle (Dune chalet)
Sesriem                                Sossusvlei Lodge                           Kwessi Dunes
Swakopmund                      Swakopmund Luxury Suites        Strand Hotel
Damaraland                        Camp Kipwe                                   Mowani Mountain Camp
Etosha NP                           Etosha Village                                 Etosha Oberland Lodge
Onguma GR                        Onguma Bush Camp                     Onguma Tented Camp
Otjiwarongo                        Otjiwa Lodge                                   Okonjima Plains Camp

Prijsindicatie op basis van 2 samenreizende personen: optie A
01-12-2022 t/m 30-06-2024: € 2.860  per persoon
01-07-2024 t/m 31-10-2024: € 3.360  per persoon

Prijs indicatie op basis van 2 samenreizende personen: optie B
01-12-2023 t/m 30-06-2024: € 4.835  per persoon
01-07-2024 t/m 31-10-2024: € 6.290  per persoon

Uiteraard kunt u ook kiezen voor een mix van optie A en optie B. De prijs is dan even op aanvraag. 

De vermelde reissommen zijn geldig bij deelname van 2 personen en verblijf in een tweepersoonskamer. De éénpersoonskamertoeslag is op aanvraag. De reissommen zijn exclusief eventuele toeslagen voor feestdagen en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen. Indien uw verblijf twee prijsperiodes overlapt, zal de reissom apart worden berekend.

Inbegrepen:
* meet & greet bij aankomst
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* reismap bij aankomst met routebeschrijvingen, tips etc.
* 13 overnachtingen in Optie A middenklasse (3*-3+*) of optie B superior (4*-4+*) accommodaties
* 13x ontbijt en 10x diner, (2x lunch bij Kwessi Dunes optie B)
* huurauto cat. U Toyota Fortuner 4×4 (of gelijkwaardig) van dag 1 t/m 14, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, verzekeringen, GPS en 1 extra bestuurder.
  N.B. de huurauto is gebaseerd op een vroegboektarief waarbij u uiterlijk 61 dagen voor aankomst dient te boeken.

Niet inbegrepen:
* vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* entree nationale parken en overige bezienswaardigheden
* bijkomende kosten autohuur (bijv. brandstof, GPS, etc.)
* optionele activiteiten en excursies (bijv. boottocht Walvis Bay of Living Desert Tour)
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* bijdrage voor de dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon
* uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten:
Het vluchtschema voor 2023-2024 is onder voorbehoud en wijzigt nog regelmatig. Ook de prijzen zijn aan wijzigingen onderhevig. Neem contact met ons op voor de vluchtmogelijkheden en actuele tarieven voor uw gewenste reisperiode.