Bel me terug

 

Self-drive Get the Namibia Feeling

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

GET THE NAMIBIA FEELING
Namibië is volgens de specialisten van Africa Feeling het Afrikaanse land bij uitstek voor diegenen die op zoek zijn naar contrasten. Heldere kleuren, een veelzijdige flora en fauna en een buitengewone mix van Afrikaanse cultuur en Europese invloeden maken een reis naar Namibië onvergetelijk. Tel daar de uitstekende keuken en aangename accommodaties bij op en uw keuze is snel gemaakt. Voor uw verblijf kunt u kiezen uit middenklasse (3*-3+*, optie A) of luxere (4*-4+*, optie B) accommodaties.

Dag 1: Windhoek
Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger, die uw luxe reismap overhandigt met routebeschrijvingen, informatie en tips voor onderweg en u graag uw laatste vragen beantwoordt. Vervolgens haalt u uw huurauto op bij het kantoor op de luchthaven en rijdt u naar uw guesthouse in de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding om de stad te leren kennen.

Dag 2-3: Kalahari
U verlaat de stad en rijdt in zuidelijke richting naar de Kalahariwoestijn, een stuk land vol mystiek en schoonheid. De Kalahari onderscheidt zich van de andere grote woestijn van Namibië, de Namib, door de lagere zandduinen daartussen gelegen ‘straten’.  De Kalahari is het grote ‘dorstland’, een woestijn waar nauwelijks neerslag valt en waar overleven een kunst is. Aan de rand van de woestijn verblijft u in de Bagatelle Game Ranch. Tijdens uw verblijf in Bagatelle komt u alles te weten over de flora en fauna in deze woestijn en hoe de oorspronkelijke bewoners, de Bosjesmannen (San), hier eeuwenlang wisten te overleven.

Dag 4-5: NamibRand Nature Reserve
In het zuidwesten van Namibië ligt het beschermde natuurgebied NamibRand Nature Reserve, waar u twee nachten verblijft in een bijzondere accommodatie; Wolwedans. In dit 170.00 hectare grote privéreservaat leert u het Namibië kennen van vele jaren geleden: een uitgestrekte, ongerepte wildernis waar de vlaktes en de duinen slechts bevolkt worden door de oorspronkelijke bewoners: oryx, springbokken, hyena’s, luipaarden en nog veel meer dieren. U waant zich tijdens de wandelingen en nature drives in dit indrukwekkende gebied helemaal alleen op de wereld. Ook kunt u de omgeving vanuit de lucht bekijken, tijdens een vlucht per heteluchtballon of propeller vliegtuigje (optioneel).

Dag 6: Sossusvlei
Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Namibië zijn de hoge zandduinen van Sossusvlei, die gelegen zijn in het Namib Naukluft Park. Bezoek de duinen bij voorkeur ‘s morgens vroeg of aan het einde van de middag, als het zonlicht de duinen prachtig kleurt in vele tinten rood. Neem ook een kijkje bij de surrealistische Dead Vlei: een opgedroogde zoutpan waar zwartgeblakerde kameeldoornbomen in een witte gebarsten aardkorst tegen een achtergrond van rode zandduinen en een helderblauwe lucht een bijna onwerkelijk schouwspel opleveren. Vlakbij de ingang van het park ligt de Sesriem Canyon, waarin u een wandeling kunt maken.

Dag 7-8: Swakopmund
Met een korte stop in Solitaire voor het vullen van uw benzinetank of het proeven van heerlijke zoetigheden uit Moose’s Bakery rijdt u vandaag naar de kust. In Swakopmund kunt u een excursie maken naar het Mondesa township, waar u kennis maakt met de cultuur van de Herero, Damara en Nama. De volgende dag kunt u eventueel een boottocht maken op de lagune van Walvis Bay, waar u oog in oog staat met pelikanen, dolfijnen, zeehonden en (in de wintermaanden) walvissen. Ook de Living Desert Tour is de moeite waard; een gids leert u alles over de micro-organismen die in de woestijn leven.

Dag 9-10: Damaraland
Op weg naar Damaraland kunt u eventueel een kort bezoek brengen aan de zeehondenkolonie in Cape Cross. Breng aan het einde van de middag een bezoek aan de wereldberoemde rotsgravures van Twyfelfontein, die vlakbij uw lodge gelegen zijn. Bosjesmannen (San) hebben hier door de eeuwen heen zo’n 2500 tekeningen achtergelaten, die nu prijken op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Niet ver van Twyfelfontein liggen de Orgelpijpen; een prachtig geërodeerde rotswand die vooral bij het licht van een ondergaande zon een prachtig plaatje opleveren.

Dag 11: Etosha National Park – centrum
Het Etosha National Park is het grootste beschermde natuurgebied en het meest wildrijke park van Namibië. De eerste dag brengt u door in het centrale deel van het park. U verblijft vandaag in Okaukuejo, het hoofdkwartier van Etosha. Ga ‘s avonds kijken bij de verlichte drinkplaats waar regelmatig dieren hun dorst komen lessen.

Dag 12-13: Etosha National Park-oost
U rijdt vandaag naar de oostkant, waar de enorme Etosha Pan ligt. Bij de vele drinkplaatsen kunt u een grote  verscheidenheid aan dieren tegenkomen. Neem dus ook rustig de tijd om bij een drinkplaats stil te staan en te wachten op de dieren. U verlaat het park via de oostelijke uitgang Von Lindequist Gate en rijdt naar uw lodge, die in het aangrenzende privéreservaat Onguma is gelegen. Hier kunt u optioneel wandel- en nachtsafari’s maken of een begeleide game drive reserveren in Etosha en/of Onguma.

Dag 14: Waterberg Plateau Park / Okonjima Private Reserve
Wanneer u kiest voor optie A sluit u uw reis af met een overnachting in het Waterberg Plateau Park, een prachtig nationaal park ten oosten van Otjiwarongo. Het park heeft een grote ecologische verscheidenheid en huisvest verschillende dier- en vogelsoorten. Ook zijn er dinosaurussporen gevonden die wel 200 miljoen jaar oud zijn! U kunt met uw auto door het park rijden, maar wij adviseren om ter plaatse een begeleide wandeling te reserveren.
Bij optie B verblijft u in het 200 km2 grote privé reservaat Okonjima, halverwege Windhoek en het Etosha National Park. Okonjima is de thuisbasis van de AfriCat Foundation, die zich inzet voor de opvang, verzorging en rehabilitatie van katachtigen, zoals cheeta’s, luipaarden, wilde honden en hyena’s. Tijdens optionele game drives en wandelsafari’s kunt u deze dieren van dichtbij bekijken.

Dag 15: Vertrek uit Windhoek
In circa vijf uur rijdt u terug naar de luchthaven van Windhoek, waar u uw huurauto inlevert. Daarmee is een einde gekomen aan een onvergetelijke reis door Namibië!

Accommodaties (onder voorbehoud van beschikbaarheid):
Plaats                                   Optie A (middenklasse)               Optie B(superior)
Windhoek                            The Elegant Guesthouse              Olive Grove Guesthouse
Kalahari                               Bagatelle (strohbale chalet)         Bagatelle (dune chalet)
NamibRand NR                 Wolwedans Dune Lodge               Wolwedans Dune Camp
Sesriem                                Sossusvlei Lodge                            Kulala Desert Lodge
Swakopmund                      Swakopmund Guesthouse           Strand Hotel
Damaraland                        Camp Kipwe                                    Mowani Mountain Camp
Etosha NP                           Etosha Village                                 Epache Game Lodge & Spa
Onguma GR                        Onguma Bush Camp                     Onguma Tented Camp
Waterberg Plateau Park   Waterberg Wilderness Lodge      Waterberg  Plateau Lodge

Prijsindicatie op basis van 2 samenreizende personen: optie A
01-01-2019 t/m 30-06-2019: €4.278  per persoon
01-07-2019 t/m 31-10-2019:  €4.995  per persoon

Prijs indicatie op basis van 2 samenreizende personen: optie B
01-01-2019 t/m 30-06-2019: €4.615  per persoon
01-07-2019 t/m 31-10-2019:  €5.405  per persoon

Uiteraard kunt u ook kiezen voor een mix van optie A en optie B. De prijs is dan even op aanvraag. 

Inbegrepen:
* meet & greet bij aankomst
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* reismap met routebeschrijvingen, tips etc.
* 14 overnachtingen in Optie A middenklasse (3*-3+*) of optie B superior (4*-4+*) accommodaties
* 14x ontbijt, 1x lunch en 11x diner
* huurauto cat. K Hyundai Tuscon (of gelijkwaardig) van dag 1 t/m 15, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en verzekeringen
* halve dag en hele dag Nature drive in Wolwedans
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Niet inbegrepen:
* vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* entree nationale parken en overige bezienswaardigheden
* bijkomende kosten autohuur (bijv. brandstof, GPS, toeslag extra bestuurder, etc.)
* optionele activiteiten en excursies (bijv. boottocht Walvis Bay of Living Desert Tour)
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven voor uw gewenste reisperiode.

Voorbeeld vluchtschema (onder voorbehoud):
KL575    Amsterdam-Windhoek  22.55-11.05 uur (aankomst volgende ochtend met tussenstop in Luanda)
KL576   Windhoek-Amsterdam  17.35-06.05 uur (aankomst volgende ochtend met tussenstop in Luanda)

U heeft ook de mogelijkheid om  met Air Namibia, via Frankfurt, naar Windhoek te vliegen.