Bel me terug

 

Self-drive Family Fun in Namibië

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

FAMILY FUN IN NAMIBIË
Namibië is wellicht niet de eerste bestemming waar u aan denkt als u met uw gezin vakantieplannen maakt. Toch is Namibië ook interessant voor kinderen die van natuur en avontuur houden. Africa Feeling biedt een speciale reis aan die op gezinnen met jonge kinderen is afgestemd, waarbij u doorgaans twee nachten verblijft in accommodaties met familiekamers, de afstanden daar waar mogelijk beperkt worden en waarbij er ruim voldoende tijd is om niet alleen interessante plekjes te bezoeken, maar ook om tijd door te brengen met de kinderen bij het zwembad of in de natuur. Let wel: in onze zomermaanden is het winter in Namibië en dus vrij koud om te zwemmen!

Dag 1: Windhoek
Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u een luxe reismap overhandigt met routebeschrijvingen, algemene informatie, tips voor onderweg, vouchers, et cetera. Vervolgens haalt u uw huurauto op bij het kantoor op de luchthaven, waarna u naar uw accommodatie Capbon Guesthouse rijdt in Windhoek. Geniet ‘s avonds van de typische Namibische keuken in één van de restaurants in de stad.

Dag 2-3: Kalahari (ca. 270 km)
U vertrekt in zuidelijke richting naar een privé-natuurreservaat in de Kalahariwoestijn. De rode zandduinen worden hier bevolkt door dieren als oryx, zebra’s, springbokken, struisvogels en vossen. Dit was ook ooit het domein van de Bosjesmannen, die op bijzondere wijze wisten te overleven in dit droge gebied. Vanuit uw lodge kunt u (optioneel) een wandeling met een Bosjesman maken, die u vertelt over hoe zijn voorouders wisten te overleven in de woestijn en u ook wat tips meegeeft. U verblijft twee nachten in Bagatelle Kalahari Lodge in een Savannah Chalet inclusief diner.

Voor een optionele verlenging zie onder.

Dag 4-5: Solitaire (ca. 350/320 km)
U volgt een mooie route in westelijke richting, via het plaatsje Maltahöhe, naar het Naukluft gebergte. De Ababis Guest Farm, waar u twee nachten verblijft, biedt wandelroutes, begeleide rondritten in de omgeving en een zwembad, waar u en de kinderen verkoeling kunnen zoeken op warme dagen. Ga de volgende dag vroeg op pad om de duinen van Sossusvlei te bekijken en te beklimmen voor een onvergetelijk uitzicht.

Dag 6-8: Swakopmund (ca. 280 km)
De komende dagen brengt u door in Swakopmund, de kustplaats aan de Atlantische Oceaan. The Delight Swakopmund, waar u drie nachten te gast bent, is een vrije nieuwe accommodatie en zeer centraal gelegen.  U kunt de komende dagen op eigen gelegenheid op stap gaan, maar u kunt ook een keuze maken uit diverse activiteiten die ter plaatse worden aangeboden, zoals een boottocht op de lagune van Walvis Bay, een bezoek aan het township Mondesa, sandboarding of quadbiken in de duinen tussen Swakopmund en Walvis Bay en nog veel meer.

Dag 9-10: Omaruru (ca. 240 km)
De plaats Omaruru is een groene ‘oase’ en staat bekend om de chocoladefabriek, cafeetjes, souvenirwinkels en de mooie natuurlijke omgeving. U verblijft twee nachten in Etendero Guest Farm bij een lokale Namibische boer. Even buiten Omaruru ligt een traditoneel San-dorpje waar u alles te weten komt over de cultuur, geschiedenis en gebruiken van de Bosjesmannen, de eerste bewoners van Afrika.

Dag 11-13: Etosha National Park (ca. 300 km)
Geen reis door Namibië is compleet zonder een bezoek aan het grote wildpark Etosha! Dit park, dat qua grootte te vergelijken is met Zwitserland, kent een enorme hoeveelheid en variatie aan dieren en vogels. Olifanten, leeuwen, neushoorns, giraffen, zebra’s…..de kans is groot dat u deze en nog vele andere dieren tijdens uw safari zult tegenkomen. Neem ‘s avonds ook een kijkje bij de verlichte drinkplaats in het restcamp waar u de eerste nacht verblijft. De andere twee nachten verblijft u in het Mushara Bush Camp, niet ver van de ingang van het park. Dit camp is speciaal gericht op gezinnen met kinderen, dus ook na de safari is het volop genieten voor iedereen.

Dag 14-15: Omgeving Otjiwarongo (ca. 320 km)
De laatste bestemming tijdens deze reis is een privé-natuurreservaat in de omgeving van Otjiwarongo. In dit reservaat ligt Otjiwa Lodge, waar u twee nachten verblijft. Hier kunt u een rondrit maken onder begeleiding van een ranger. Ook zijn er mooie wandelroutes uitgezet, terwijl ook de grote tuin en het zwembad uitnodigen om een paar uurtjes te relaxen. Attracties in de omgeving zijn o.a. een krokodillenfarm en het Cheetah Conservation Fund, een opvangcentrum voor cheeta’s waar voor kinderen ook een speciaal educatief programma wordt aangeboden.

Dag 16: Vertrek uit Windhoek (ca. 340 km)
Op uw gemak rijdt u terug naar Windhoek, waar u de auto inlevert op de luchthaven en incheckt voor uw vlucht naar huis. Daarmee komt een einde aan een onvergetelijke vakantie!

Optionele verlenging:

Dag 4-5: Fish River Canyon (ca. 480 km)
Na uw verblijf in de Kalahariwoestijn rijdt u in zuidelijke richting naar de Fish River Canyon, de op één na grootste kloof ter wereld. Vanuit Canyon Village, waar u twee nachten verblijft, kunt u de volgende dag een paardrijtocht boeken of een wandeling maken in de omgeving. Vanaf het uitzichtpunt heeft u een prachtig uitzicht op de Visrivier, die de kloof lang geleden heeft uitgeslepen.

Dag 6: Helmeringhausen (ca. 310 km)
Na het ontbijt rijdt u naar Helmeringhausen, een stopoverplaats tussen de Fish River Canyon en het Namib Naukluft Park. ‘s Middags kunt u een boerderij-museum bezoeken dat naast uw hotel is gelegen. Overnachting in het Helmeringhausen Hotel.

Vanaf dag 7: zie bovenstaand reisschema vanaf dag 4

Prijsindicatie:
01-01-2019 t/m 30-06-2019: € 2.265,00 per persoon voor 2 volwassenen
01-07-2019 t/m 31-10-2019:€ 2.360,00 per persoon voor 2 volwassenen
€ 875 per kind op de kamer bij de ouders (max. 2 kinderen t/m 11 jaar)

Prijsindicatie verlenging:
01-01-2019 t/m 31-10-2019:€ 480,00 per persoon voor 2 volwassenen
€ 280 per kind op de kamer bij de ouders (max. 2 kinderen t/m 11 jaar)

De vermelde reissommen zijn geldig bij deelname van 2 volwassenen en maximaal 2 kinderen. Kinderen van 0 t/m 2 jaar betalen uitsluitend de vliegreis. De reissommen zijn exclusief eventuele toeslagen voor feestdagen en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen. Indien uw verblijf twee prijsperiodes overlapt, zal de reissom apart worden berekend.

Inbegrepen:
* meet & greet bij aankomst
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* luxe reismap met routebeschrijvingen, tips, brochures, etc.
* 15 overnachtingen in middenklasse (3*) accommodaties
* 15 x ontbijt en 7 x diner
* huurauto cat. K Hyundai Tuscon (of gelijkwaardig) van dag 1 t/m 16, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en verzekeringen
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Niet inbegrepen:
* vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* entree nationale parken en overige bezienswaardigheden
* bijkomende kosten autohuur (bijv. brandstof, GPS, toeslag extra bestuurder, etc.)
* optionele activiteiten en excursies (bijv. boottocht Walvis Bay of Living Desert Tour)
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven in uw gewenste reisperiode.

Belangrijk!
Indien u  reist met kinderen die jonger zijn dan 18 jaar, dan dient u naast een geldig paspoort in het bezit te zijn van een originele geboorteakte van de kinderen en, indien niet beide biologische ouders meereizen, een geautoriseerd toestemmingsformulier van de thuisblijvende ouder(s). Neem voor meer informatie contact op met Africa Feeling of uw reisagent.