Bel me terug

 

Safari en Cultuur Tanzania

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

PRIVÉ SAFARI EN CULTUUR TANZANIA
De ultieme reis voor natuur- en cultuurliefhebbers 
Overnachtingen in eenvoudige tot middenklasse authentieke accommodaties en in een echte Masai Lodge.
Uitgebreide gamedrives in alle bekende wildparken van Noord-Tanzania inclusief Lake Eyasi
Bijzondere ontmoetingen en activiteiten met lokale stammen zoals de Maasai en de Hadzabé 

De bekendste wildparken van Tanzania liggen in het noorden van het land en zijn daardoor goed met elkaar te combineren. In 12 dagen tijd krijgt u al een goede indruk van wat Tanzania op safarigebied en op cultureel gebied te bieden heeft. En dat is veel! U kent vast wel de beelden van de inmense kuddes gnoes en zebra’s die tussen de Serengeti in Tanzania en de Masai Mara in Kenia migreren, waarbij ze een levensgevaarlijke oversteek door de Mara rivier moeten trotseren. Wellicht heeft u ook gehoord van de Ngorongorokrater, de zeer wildrijke oude vulkaankrater waar u fantastische safari’s kunt maken. Deze, en de kleinere wildparken Tarangire en Lake Manyara, staan op het programma van deze reis. U overnacht in de stijl van Out of Africa, in eenvoudige, basic maar comfortabele safaritenten met en-suite badkamer. Tijdens het verblijf in de Masai lodge kunt u de dagelijkse activiteiten van de Masai van dichtbij meemaken. Voor mensen die weinig waarde hechten aan grote luxe en die voor een scherpe prijs een goede privé-safari willen maken in Tanzania, is deze reis een absolute topper!

Bij het boeken van deze reis steunt Africa Feeling de volgende projecten:
Onze lokale partner van deze reis is ‘Travelife engaged’ op het gebied van duurzaamheid. Africa Feeling levert hierdoor een bijdrage aan duurzaamheidstrainingen, workshops, het screenen van duurzame accommodaties en het bouwen van waterreservoirs in de voertuigen. Project Carbon Tanzania, voor compensatie van CO2 uitstoot van de safarivoertuigen. Door de samenwerking met ‘Pack for a Purpose’ wordt de organisatie Maasailand Development for Women and Children (MDWC) gesteund waarbij is gekozen voor de Maasai in Tinga Tinga.

 

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro
De internationale luchthaven in het noorden van Tanzania, Kilimanjaro Airport, ligt aan de voet van de gelijknamige, hoogste berg van Afrika. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar Mount Meru Game Lodge in Arusha gebracht, waar u de komende twee nachten overnacht. De eerste nacht is op basis van logies en ontbijt.

Dag 2: Arusha
Arusha wordt ook wel gezien als de safaristad van Tanzania en het “hart van Afrika”. Vandaag heeft u een begeleide wandeling door Usa River Village. Het is een wirwar van steegjes, grote straten, markten en pleinen.Ervaar de chaos van auto’s,  brommers en maak kennis met de lokale bevolking op de levendige groente- en fruitmarkt en geniet van een drankje in een lokale pub. Proef de lokale keuken en koop mooie souvenirs op de Maasai-markt waar afdingen een spel is. Aan de rand van de stad ligt het Cultureel Heritage, een uniek cultureel centrum met curiosawinkels, een sieradenboetiek, een restaurant, een koopjescentrum en een uitstekende kunstgalerie. Overnachting inclusief diner. 

Dag 3: Lake Manyara National Park
Na het ontbijt ontmoet u uw gids/chauffeur die u de komende week zal begeleiden en gaat u op weg naar het eerste wildpark dat op het programma staat: Lake Manyara National Park. U maakt een game drive in dit park dat een relatief klein park (318 km²) is, maar dankzij de diversiteit van de natuurlijke omgeving is de verscheidenheid aan (zoog)dieren en vogels indrukwekkend. De grootste attractie van het park zijn de boomklimmende leeuwen. Maar uiteraard kunt u hier ook ander wildlife spotten zoals olifanten, nijlpaarden, buffels en vele vogelsoorten. Het Manyara meer, dat een groot deel van het jaar wordt bezocht door talloze flamingo’s, beslaat een groot deel van het park.
Optioneel kunt u in de middag een Treetop Walkway doen waarbij u op een unieke manier de natuur vanuit een heel nieuw perspectief zult ervaren.  Samen met een lokale gids wordt er een wandeling gemaakt over de loopbrug met een lengte van 370 meter op een hoogte van 18 meter en gaat u op zoek naar primaten, vlinders en verschillende exotische vogels in de boomtoppen. U verblijft de komende twee nachten in Manyara’s Secret op basis van volpension.   

Dag 4: Lake Manyara en Mto wa Mbu
In de ochtend heeft u een begeleide wandeling bij Lake Manyara. Hierna wordt u naar het dorpje Mto wa Mbu gebracht. Dit is de ideale plek om de lokale keuken te proberen en u geniet hier van een lokale lunch. Dat hoort bij het avontuur! Op Tanzaniaanse wijze eet u vandaag met uw handen en deelt u de gerechten met uw reisgenoten. Proef lokale gerechten zoals Nyama Choma, de beroemde ugali (maïsmeelpuree), de lokale spinazie en verse kachumbarisalade, heerlijk met een koud Kilimanjaro biertje! In de middag maakt u kennis met de lokale lokale cultuur tijdens een 3 uur durende mountainbiketocht door het kleurrijke dorpje Mto wa Mbu. De tocht geeft een goed beeld van de geuren en kleuren van dit bruisende dorp en de lokale dorpsbewoners. Eenmaal buiten het dorp gaat de rit verder naar de oever van het Manyara meer binnen het Migunga Wildlife Management Area, met prachtige uitzichten over het meer en kleine kuddes wilde dieren. 

Dag 5 Lake Eyasi
U reist verder naar Lake Eyasi, het landschap wordt droger en vlakker. Lake Eyasi grenst aan de zuidkant van de Serengeti en biedt een exotisch uitzicht met de vele palmbomen langs de oevers. Het sodameer heeft veel vogels als bewoners. Het is mogelijk om hier flamingo’s, pelikanen, ooievaars en vele andere vogelsoorten te zien. De belangrijkste reden om hierheen te gaan is echter om de nog zeer primitieve Hadzabe- en Datoga-stammen te bezoeken. Deze nomadische stammen leven in de omliggende bossen van het meer en zijn vergelijkbaar met de bosjesmannen in Zuidelijk Afrika: ze spreken een vergelijkbare kliktaal en leven nog steeds van de jacht en al het andere dat de natuur hen biedt. 
De Hadzabe leven hier al meer dan 10.000 jaar en als bezoeker ervaart u hoe de Hadzabe hun dagen doorbrengen. De mannen jagen met pijl en boog voor hun dagelijkse maaltijd, die voornamelijk bestaat uit vlees van vogels en bavianen. De vrouwen verbouwen groenten en melken de koeien. Een lokale gids legt u de gebruiken en gewoontes van deze unieke stam uit.
Bij aankomst bij de Datoga-stam in de middag staan de vrouwen u al op te wachten. Ze hebben allemaal dezelfde man en wonen samen in een boma bestaande uit meerdere hutten op een klein terrein omringd door een muur van takken. Neem een kijkje in de hutten en ontdek hoe deze zijn ingericht en hoe de Datoga’s leven. U zult zien hoe de mannen de pijlpunten smeden op een vuur, die ze verkopen aan de Hadza in ruil voor honing.
De komende nacht verblijft u in Kisima Ngeda Camp op basis van volpension. 

Dag 6-8: Serengeti National Park
De komende dagen staat het beroemde Serengeti National Park op het programma. Dit immense wildpark grenst aan de Masai Mara in Kenia, en is vooral bekend vanwege de jaarlijkse migratie van miljoenen gnoes, zebra’s en antilopen, met in hun kielzog roofdieren als leeuwen en cheeta’s. Het landschap bestaat uit uitgestrekte open grasvlaktes, beboste riveroevers, moerassen en hier en daar karakteristieke rotspartijen, de zogenaamde “kopjes”. ’s Middags maakt u een eerste game drive in het park. De volgende twee dagen brengt u in zijn geheel door in het park, om de kans te vergroten zoveel mogelijk dieren te spotten. U verblijft 3 nachten in Zawadi Camp op basis van volpension.

Dag 9: Ngorongorokrater
U vertrekt vandaag naar de beroemde Ngorongorokrater, het grootste natuurlijke amfitheater ter wereld. De Ngorongorokrater is één van Afrika’s meest spectaculaire natuurgebieden, niet alleen omdat het één van de grootse kraters van de wereld is (ca. 265 km²) maar ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. U ziet hier hopelijk de “Big Five” (olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en buffel) maar er leven ook giraffen, hyena’s, zebra’s en nijlpaarden. Ook vogelspotters kunnen er hun hart ophalen. ’s Middags maakt u een safari in de krater. Aan het einde van de middag vertrekt u naar Pakulala Safari Camp aan de rand van de krater waar u de komende nacht verblijft op basis van volpension.

Dag 10: West-Kilimanjaro
Via een korte stop in Arusha rijden we verder richting de beroemde Kilimanjaro om vervolgens linksaf te slaan naar de ongerepte gebied West Kilimanjaro.Het gebied is de thuisbasis van de nomadische Maasai die met hun vee tussen de dieren in het wild leven. Het grootste deel van het gebied bestaat uit open savanne, mineraalrijke vlaktes, acaciabossen en vlak grasland afgewisseld met kleine bergen variërend van 1000 tot 2000 meter hoogte. West Kilimanjaro lijkt in eerste instantie een droog gebied maar belooft toch avonturen en is een belangrijke doorgang voor wilde dieren met name olifanten. Maar er leven hier ook buffels, giraffen, zebra’s, gnoes en kleine kudu’s. Roofdieren zie je hier iets minder maar er zijn hyena’s, jakhalzen, luipaarden, cheeta’s en af en toe leeuwen te spotten. Het rijke vogelleven in West Kilimanjaro is fantastisch voor vogelliefhebbers. In dit gebied leven momenteel zo’n 2000 Maasai’s en de lokale autoriteiten proberen met hen samen te werken in de bescherming van de natuur en het opzetten van anti-stroperij eenheden. De komende twee nachten verblijft u in de authentieke Amini Masai Lodge.

Dag 11: Ontmoeting met de Maasai
Een verblijf in de beroemde Africa Amini Life Maasai Lodge, een intrigerende mix van goede accommodatie met traditionele Maasai-architectuur en culturele activiteiten is een bijzondere ervaring. De zeven bungalows zijn gelegen in een prachtige omgeving in de wildernis van de Maasai-steppe met uitzicht op Mt. Kilimanjaro. Deze lodge is opgericht door de non-profit liefdadigheidsinstelling Africa Amini Alama en heeft tot doel bezoekers kennis te laten maken met de unieke cultuur van de Maasai-bevolking en tegelijkertijd de lokale Maasai-gemeenschap te ondersteunen en te ontwikkelen. De lodge wordt volledig gerund door de Maasai en alle winst gaat naar de lokale Maasai-gemeenschap voor sociale projecten. Tijdens uw verblijf neemt u deel aan diverse activiteiten waaronder speerwerpwedstrijden, begeleide natuurwandelingen, dansvoorstellingen, handwerklessen, traditioneel koken en nog veel meer. 

Dag 12 Kilimanjaro
In circa een halve dag rijdt u terug naar Kilimanjaro Airport, waar uw safari eindigt. U neemt afscheid van uw gids en checkt in voor uw vlucht naar Amsterdam of naar Zanzibar, mocht u nog een paar dagen aan het strand willen doorbrengen.

 

Prijsindicatie bij 2 personen:
07-01-2024 t/m 31-03-2024: € 6.180 per persoon 
01-04-2024 t/m 31-05-2024: € 5.395 per persoon 
01-06-2024 t/m 31-10-2024: € 6.180 per persoon
01-11-2024 t/m 18-12-2024: € 6.370  per persoon
19-12-2024 t/m 06-01-2025: € 6.470 per persoon 

Prijsindicatie bij 4 personen:
07-01-2024 t/m 31-03-2024: € 5.275 per persoon 
01-04-2024 t/m 31-05-2024: € 4.490 per persoon 
01-06-2024 t/m 31-10-2024: € 5.275 per persoon
01-11-2024 t/m 18-12-2024: € 5.435 per persoon
19-12-2024 t/m 06-01-2025: € 5.535 per persoon 

De vermelde reissommen zijn geldig bij deelname van 2 of 4 personen en verblijf in een tweepersoonskamer/-tent of 2 x tweepersoonskamer/-tent. De reissommen zijn exclusief eventuele toeslagen voor feestdagen en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen. Indien uw verblijf twee prijsperiodes overlapt, zal de reissom apart worden berekend.

Flying Doctor Service
Bij deze safarireis naar Tanzania sluit Africa Feeling standaard een tijdelijk lidmaatschap in van de Flying Doctors uit Nairobi. Deze verzekering dekt een eventuele noodevacuatie naar de betrouwbare ziekenhuizen in Nairobi, binnen een straal van 500 km en is een belangrijke aanvulling op uw eigen reisverzekering. Dit dekt u uiteraard ook tijdens de safari’s. Ondanks dat dit onze prijs verhoogt, vinden wij dit een essentiële verbetering van de reis. Deze kosten zijn inbegrepen in de reissom. De eventuele medische kosten zijn uiteraard niet inbegrepen.

Inbegrepen:
* luchthaventransfers op de eerste en laatste dag
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* 11 overnachtingen in eenvoudige tot middenklasse accommodaties; veelal tented camps
* dagelijks ontbijt. Lunch en diner op dag 3 t/m 11 (de eerste nacht is op basis       van logies en ontbijt en de 2e nacht op basis van halfpension)
* vervoer in een speciaal 4×4 safarivoertuig met opklapbaar dak op privé-basis
* Engels sprekende gids/chauffeur
* safari’s en excursies zoals omschreven
* Flying Doctor Service
* park entreegelden
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Niet inbegrepen:
* vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* optionele activiteiten en excursies
* reis- en annuleringsverzekering
* fooien voor gids en personeel lodges/camps
* visumkosten Tanzania (US$ 50 per persoon)
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* bijdrage SGR (€ 5,00 per persoon)
* uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen zeer regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven in uw reisperiode. Des te eerder u de reis boekt hoe voordeliger het tarief.

Voorbeeld vluchtschema (onder voorbehoud):
KL573   Amsterdam-Kilimanjaro  09.15-20.25 uur
KL569   Kilimanjaro-Amsterdam  21.50-07.40 uur (inclusief tussenlanding in Dar es Salaam)