Bel me terug

 

Privé-rondreis Het Noorden van Madagascar

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

PRIVE-RONDREIS HET NOORDEN VAN MADAGASCAR
Avontuurlijke 11-daagse rondreis in het unieke Noorden van het eiland
Hoogtepunten zijn drie baaien (Les Trois Bais) van Sakalava, het regenwoud van Amber Mountain NP en de bijzondere Tsingy 
 Geniet van de rijke endemische fauna en flora, spectaculaire watervallen en de 6 kratermeren in Amber Mountain NP
Een spectaculaire ontdekkingstocht in Tsingy Ankarana’, waar de kalksteen rotsformaties door erosie zijn veranderd in spitse punten
Heerlijk ontspannen, duiken en snorkelen op het paradijselijke eiland Nosy Be

Het noorden van Madagascar biedt een grote verscheidenheid aan natuur. Tijdens deze veelzijdige 10-daagse privé-rondreis begint uw reis in de prachtige baai van Diego gevolgd door een bezoek aan het regenwoud van Amber Mountain National Park; bekend om zijn grote hoeveelheid orchideeën, verschillende soorten lemuren en kameleons. U brengt een bezoek aan de Tsingy Ankarana en eindigt de reis in het paradijselijke Nosy Be, bekend om zijn prachtige stranden.

Dag 1: Antananarivo
Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en heeft u een transfer naar uw hotel. Overnachting in hotel Relais des Plateaux op basis van logies en ontbijt.

Dag 2: Antanarivo – Diego
Vandaag begint uw avontuurlijke rondreis door het noorden van Madagascar. Na een korte briefing heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Diego. Bij aankomst heeft u transfer naar uw hotel. Diego is gelegen in het noorden van Madagascar. Diego Suarez is vernoemd naar twee Portugezen, die in 1543 als eerste europeanen voet aan wal hebben gezet. De stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Madagaskar. Zowel de Franse als de Britse bezetters gebruikten deze havenstad als uitvalsbasis voor hun pogingen het eiland te koloniseren. De stad Diego Suarez wordt ook wel Antsiranana genoemd. Diego Suarez heeft net zoals Rio de Janeiro zijn eigen, kleinere versie, van de suikerbroodberg. Een must see bij een bezoekje aan Diego Suarez zijn ook de drie baaien (Les Trois Bais) van Sakalava. Deze prachtige baaien met azuur blauw water en de paradijselijke witte stranden. Deze baai is ook geliefd bij surfers vanwege de hoge golven van de Indische Oceaan. Geniet van de prachtige zonsondergang. Diego Suarez is een sfeervol stadje met diverse lokale bars, koloniale gebouwen, ambachtelijke werkplaatsen en een oude overdekte markt. Overnachting in hotel Allamanda op basis van logies en ontbijt.

Dag 3: Diego – Amber Mountain National Park (60km)
Na het ontbijt is het circa 1 uur rijden naar Joffre Ville. U maakt een wandeling van 3 tot 4 uur onder begeleiding van een lokale gids in het Amber Mountain National Park.  Dit park is hoog gelegen in het Ambergebergte en bestaat uit een aaneenschakeling van beschermde natuurgebieden waaronder het beschermde ‘Ambre’ bos.  Dit woud van 18.200 ha voorziet in een rijke endemische fauna en flora, uitbundige plantengroei en meerdere spectaculaire watervallen. In het vulkanisch massief zijn er 6 kratermeren en verschillende riviertjes. De meeste riviertjes ontspringen hier en zijn van levensbelang voor de watervoorziening in de gehele regio van Diego. Het grootste deel van het park is begroeid met planten die enkel in een vochtige en tropische biotoop gedijen waaronder de ontelbare woudreuzen, kleinere varensoorten, en veel bijzondere orchideeën. De reptielen zijn hier ook rijk vertegenwoordigd zoals een indrukwekkende hoeveelheid kameleons waaronder de brookesua kameleon, slangen, nachtlemuren, de bladstaartgekko, kikkers en een grote verscheidenheid aan allerlei insecten. Overnachting in Nature Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 4: Amber Mountain National Park – Ankarana (100km, 2 uur rijden)
Vandaag wordt de reis vervolgd naar Ankarana. Onderweg bezoekt u Tsingy Rouge. De Tsingy Rouge is een rotsformatie ontstaan door de erosie van een rode zandsteen berg. In de middag komt u aan bij uw hotel in Ankarana. De komende twee nachten verblijft u in Ankarana Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 5: Ankarana National Park
Na het ontbijt rijdt u naar Ankarana voor een wandeling van 2-4 uur in ‘Tsingy Ankarana’, hier zijn de kalksteen rotsformaties door erosie veranderd in spitse punten waardoor u de indruk krijgt in een versteend landschap te lopen; een bijzonder spectaculaire tocht. De vegetatie is even buitengewoon als de Tsingy zelf. De regio beslaat 18.225 ha  en is ontstaan door het abrupte oprijzen van een Jurassic kalksteen massief midden in de omringende savanna-achtige vlakte. U vindt hier hoogstambomen zoals de Dalbergia, verscheidene vijgen, enorme baobabs zoals de Adansonia Madagascariensis en talloze palmboomsoorten. In de Tsingy groeien verschillende vetplanten die zich aan de droogte aangepast hebben, waaronder de Pachypodium decaryi en de Adenia neohumberti. Tijdens uw wandeling kunt u bruine lemuren spotten evenals gecko’s en slangen. Overnachting in Ankarana Lodge  op basis van logies en ontbijt.

Dag 6: Ankarana – Ankify (180km) – Nosy Be (boottransfer)
Vertrek richting Ankify, onderweg maakt u eerst een stop in Ambilobe om een bezoek te brengen aan de sfeervolle markt van dit moslim dorpje. Vervolgens is het nog 2 tot 3 uur rijden door de koffie-, cacao,en Ylang Ylangplantages. Deze regio is vulkanisch en het meest vruchtbare deel van Madagascar. U rijdt langs de bergketen van Tsaratanana met de hoogste bergtop van het eiland, voordat u aankomt in de haven van Ankify, de haven van Nosy Be Island. U heeft een transfer van 1 uur per speedboot naar Hell Ville, de belangrijkste stad van Nosy Be Island. Aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel waar u incheckt. Nosy Be is een tropisch eiland aan de Indische Oceaan. Het eiland wordt ook wel parfum eiland genoemd vanwege de Ylang-Ylang geur waar het eiland zo beroemd om is. Daarnaast ruikt u de heerlijke aroma’s van koffie, cacao, vanille, rode peper en suikerriet. Het is hier dan ook optimaal genieten aan het einde van een enerverende rondreis door Madagascar.  Het eiland is een stuk moderner en meer ontwikkeld dan de rest van Madagascar. Nosy Be is een ideale bestemming voor duikers, maar ook voor snorkelliefhebbers. U vindt hier goede restaurants, fijne accommodaties en prachtige natuur. Tijdens uw verblijf zijn er diverse activiteiten mogelijk. De komende drie nachten verblijft u in de accommodatie Ravintsara op basis van logies en ontbijt.

Dag 7-8: Nosy Be
Tijdens uw verblijf op Nosy Be zijn er optioneel diverse dagexcursies mogelijk zoals een bezoek aan de eilandjes Nosy Komba en Nosy Tanikely. Per speedboot bezoekt u eerst Nosy Komba, een klein eiland ten zuidoosten van Nosy Be.  Nosy Komba wordt ook wel het “koninkrijk der zwarte lemuren” genoemd omdat de endemische lemuursoort Maccacco-Maccaco er beschermd is en ze hier veelvuldig te zien zijn. De lokale vrouwen van Nosy Komba hebben zich gespecialiseerd in het maken van borduurwerken. Voor een kleine prijs koopt u de mooiste geborduurde tafelkleden en ander linnengoed. Aansluitend bezoekt u het piepkleine onbewoonde eilandje Nosy Tanikely, bekend vanwege zijn mooi koraalrif en kristalhelder water. Hier heeft u de gelegenheid om te snorkelen of te duiken. Aan het einde van de middag gaat u terug naar uw hotel. Overnachting in Ravintsara op basis van logies en ontbijt.

Dag 9: Nosy Be – Antanarivo
U heeft een transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Antanarivo. Bij aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. Afhankelijk van uw vliegtijd is er nog tijd voor een optionele stadstour door Antanarivo. Overnachting in Relais des Plateaux op basis van logies en ontbijt.

Dag 10: Antanarivo – Parijs – Amsterdam
Vandaag komt er helaas een einde aan uw mooie rondreis door het noorden van Madagascar. Er is een dagkamer voor u geboekt. In de avond  heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Nederland.

Prijsindicatie op basis van 2 personen: 
Prijzen 2024 op aanvraag

Inbegrepen:
* Transfers op de dag van aankomst en vertrek
* Vervoer tijdens de rondreis in een minibus of 4×4 landcruiser o.l.v. Engels sprekende gids
* 9 overnachtingen in middenklasse accommodaties op basis van tweepersoonskamer
* Dagkamer Antananarivo
* 9 x ontbijt
* lokale gidsen in de Nationale Parken
* Alle entreegelden
* Activiteiten en excursies zoals vermeld
* Dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden

Niet inbegrepen:
* Intercontinentale vluchten en luchthavenbelastingen
* Binnenlandse vluchten Antananarivo – Diego en Nosy Be- Antanarivo (indicatie €575 per persoon)
* Overige maaltijden en drankjes
* Optionele activiteiten
* Reis- en annuleringsverzekering
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Visumkosten