Bel me terug

 

Privé Safari 22 dagen Pearl of Africa Uganda

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

PRIVE SAFARI PEARL OF AFRICA UGANDA  
Inclusief enerverende Gorilla trekking in het Bwindi National Park
Op zoek naar de chimpansees tijdens een trekking in het Kibale National Park
Verken Jinja met de oorsprong van de nijl
Verblijf in veelal kleinschalige accommodaties
Gamedrives in Murchison Falls National Park, Queen Elizabeth National park, Kidepo Valley National Park en in Lake Mburo National Park inbegrepen
Boottochten in Jinga, Murchinson Falls, Queen Elizabeth en op Lake Mburo

 


Bij een safari-reis naar Afrika denk je niet meteen aan Uganda. Het is dan ook een bestemming die voornamelijk geliefd is bij mensen die al vaker naar Afrika op reis zijn geweest en avontuurlijk zijn ingesteld. Uganda wordt vanwege zijn natuurschoon, fauna en afwisselende landschappen ook wel de Parel van Afrika genoemd. De bekendste hoogtepunten van het land zijn natuurlijk de once-in-a-lifetime trekkings naar de gorilla’s en de chimpansees waarbij u deze primaten van heel dichtbij in hun natuurlijke habitat ontdekt. Maar ook op andere vlakken hebben de Nationale parken veel te bieden zoals bijvoorbeeld diverse wandelroutes in de bossen en naar de kratermeren, boottochten en gamedrives. De vele tropische vogels bieden daarnaast een waar paradijs voor vogelliefhebbers.   

Dag 1: Entebbe
Bij aankomst op de luchthaven van Entebbe wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en per privé-transfer naar uw accommodatie gebracht. Entebbe is de voormalige hoofdstad van Uganda en ligt op een schiereiland in het Victoriameer, het grootste meer van Afrika. Entebbe is het begin- en eindpunt van uw rondreis door Uganda. 

Dag 2: Jinja
Na het ontbijt maakt u kennis met uw Engelstalige gids/chauffeur en reist u verder naar Kampala, de bruisende hoofdstad van Uganda waar u een citytour krijgt die u ter plaatse samen met de gids naar wens samenstelt (excl. entreegelden lokale bezienswaardigheden). Vervolgens wordt u naar Jinja gebracht. Deze stad, gelegen aan de oevers van het machtige Victoriameer, wordt beschouwd als de avontuurlijke hoofdstad van Oost-Afrika. Bezoek de legendarische plek waar de machtige Nijl zijn epische reis naar de Middellandse Zee begint.

Dag 3: Jinja
Vandaag staat een Source of the Nile cruise op het programma. Deze boottocht neemt u mee naar de plek waar de Nijl uit het Victoriameer stroomt, een historische en natuurlijke bezienswaardigheid die bekend staat als de “Bron van de Nijl”. Hier kunt u de schoonheid van de omgeving bewonderen en meer te weten komen over de geschiedenis van deze legendarische waterweg. Echte avonturiers kunnen vandaag (optioneel) ook een White water rafting tour bijboeken.

Dag 4: Sipi Falls
In de vroege ochtend vertrekt u naar Sipi Falls waar u in de middag aankomt. Na de lunch brengt u een bezoek aan een koffieplantage. 

Dag 5: Moroto
Voordat de reis wordt voortgezet is het voor de liefhebbers nog mogelijk om (optioneel) een abseil-tocht te maken bij de Sipi Falls. U reist verder naar Moroto. Hier neemt u deel aan een village experience, waarbij u wordt ondergedompeld in de Karamojo cultuur. U krijgt de kans om meer te leren over de tradities en levenswijze van deze lokale bevolking. Andere optionele excursies zijn: een Nature Walk of een mountainbike tour.

Dag 6: Kidepo Valley National Park
Na een stevig ontbijt wordt verder gereden naar het Kidepo Valley National Park dat bekend staat als een van de wildste en meest spectaculaire reservaten. Het landschap is bezaaid met kleine heuvels en rotsachtige uitlopers vanwaar u panoramische uitzichten heeft op de vallei van de Narus-rivier. ‘s Avonds maakt u een game drive langs de Narus-rivier waar u olifanten, kuddes buffels, jakhalzen, Jackson’s Hartebeest, klipspringers en misschien zelfs leeuwen kunt spotten.

Dag 7: Kidepo Valley National Park
Vandaag vroeg op voor een ochtendsafari naar de hete bron van Kanangorok, de enige in de regio Karamoja. ‘s Middags heeft u een ontmoeting met de Karamojo-bevolking in Karenna en Kapedo die hun gebruiken tonen en hun manier van leven als nomaden met hun vee.

Dag 8: Kidepo Valley National Park
De ochtend heeft u ter vrije besteding. Eventueel kunt u (optioneel) nog een bezoek brengen aan een traditionele Karomojo Manyatta of aan de unieke culturele leefomgeving van de IK bergstam. In de middag staat weer een game drive op het programma.

Dag 9: Murchison Falls National Park
U reist verder naar het Murchison Falls National Park. Een van de grootste trekpleisters is de beroemde Murchison Falls zelf, waar machtige watervallen van maar liefst 43 meter hoogte door een smalle opening van slechts 7 meter worden geperst, om vervolgens met donderend geraas neer te storten in de licht beboste savanne eronder. Het park en het aangrenzende Budongo Forest Reserve herbergen vele soorten zoogdieren, waaronder chimpansees, buffels, leeuwen, olifanten, Uganda kob, de Rothschild-giraffe, en de grootste populatie nijlkrokodillen in het land. In de namiddag staat, indien de tijd het toelaat, al een eerste game drive op het programma.  

Dag 10: Murchison Falls National Park
In de ochtend staat een game drive op het programma. Na de lunch kunt u genieten van een boottocht stroomopwaarts over de rustige Victoria Nijl naar de basis van de watervallen, waarbij u slechts een paar meter van de ‘Duivelsketel’ stopt. Bewonder de nijlpaarden, krokodillen en over het traject van 17 km kunt u langs de oevers vast olifanten, waterbokken en de Ugandese kob spotten. Dit is ook een gebied waar veel vogels zoals de reuzenreiger, nijlgans, pelikaan, bijeneter, ijsvogel, neushoornvogel, aalscholver en de zeldzame schoenbekooievaar voorkomen.  

Dag 11: Kibale National Park
Na het ontbijt vertrekt u naar het Kibale Forest National Park. Dit park vormt een aaneengesloten bosgebied met het meer zuidelijk gelegen Queen Elizabeth National Park. Het park werd in 1993 tot beschermd bosreservaat benoemd en heeft een divers ecosysteem. Het landschap kenmerkt zich door zijn groene bossen met een grote diversiteit aan apen waarbij het tracken van de chimpansees uiteraard het hoogtepunt vormt. Naast het grote aantal apen zijn er ongeveer 360 verschillende soorten vogels en kunt u er tevens olifanten en antilopen tegenkomen.  Eventueel kunt u deze middag nog de volgende optionele excursie bijboeken: natuurwandeling naar de kratermeren en omliggende dorpjes. 

Dag 12: Chimp Trekking Kibale National Park
Vandaag staat een van de hoogtepunten op het programma. In de vroege ochtend gaat u op pad voor een bijzondere ontmoeting met de chimpansees. U wordt naar het startpunt in het Kibale Forest National Park gebracht waarvandaan u in een klein gezelschap tijdens een wandeling de chimpansees in hun natuurlijke habitat zult volgen.
Optioneel kunt u tegen een meerprijs ook een langere chimpansee trekking boeken van 8 uur in een kleiner gezelschap.

Dag 13: Queen Elizabeth National Park
Via een mooie route door het prachtig landschap bereikt u vandaag het Queen Elizabeth National Park. Dit is het populairste en best toegankelijke park van Uganda. Het heeft de grootste verscheidenheid aan dieren in vergelijking tot de andere parken. Het park strekt zich uit over een oppervlakte van bijna 2.000km² en werd in 1952 gesticht als het Kazinga National Park. Na het bezoek van de Engelse koningin Elizabeth II werd het park naar haar vernoemd. Het diverse ecosysteem en landschap kenmerken zich door open grasvlaktes, dicht begroeide papyrusmoerassen, kratermeren en bossen. In de zuidelijke Ishasha sectie is de kans groot dat u olifanten, buffels, antilopen en leeuwen zult spotten. Zelfs een luipaard kan hier uw pad kruisen! De kob, een bijzondere antilopesoort die alleen in Uganda voorkomt, leeft ook in dit gebied. Na de lunch heeft u de namiddag ter vrije besteding. Eventueel kunt u vanmiddag ook (optioneel) een Katwe Crater drive bijboeken.

Dag 14: Queen Elizabeth National Park
In de vroege morgen staat een game drive in het noorden van het park op het programma waarbij u op zoek gaat naar olifanten en ander wild. Na de lunch maakt u een bootcruise over het beroemde Kazinga Channel; een 32 km lange natuurlijke waterweg die Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt. Dit kanaal kronkelt door het weelderige park en biedt de mogelijkheid om meer dan 500 soorten tropische vogels te zien, olifanten, krokodillen evenals de grootste concentratie nijlpaarden in Afrika. 

Dag 15: Queen Elizabeth National Park
Vandaag maakt u een game drive in het zuiden van het park. De Ishasha sector in het zuiden staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen en is een van de twee plaatsen in de wereld waar dit voorkomt. De middag heeft u ter vrije besteding.

Dag 16: Bwindi Forest National Park
U reist vandaag verder richting Bwindi Forest National Park, een pittige rit. Al met al bereikt u Bwindi na zo’n 7 uur (lunch onderweg). Het vrijwel ondoordringbare woud van Bwindi Forest National Park in het uiterste zuidwesten van het land is een mysterieus en ontzagwekkend gebied. Het park ligt op een hoogte van 1160-2600 m boven zeeniveau, aan de rand van de Rift Valley (Grote Slenk). Het regenwoud, dat dateert uit de ijstijd, is één van Uganda’s oudste en ecologisch meest diverse bossen met honderden planten-, vogel- en diersoorten. Bwindi is echter het meest bekend vanwege de berggorilla’s; het woongebied van bijna de helft van ‘s werelds laatste berggorilla’s, zo’n 600 dieren. De gorilla’s leven in groepen die geleid worden door een silverback, een mannetje met zilveren haren op zijn rug. Een mannetje moet hiervoor minstens 11 jaar oud zijn. De silverback is altijd het middelpunt van de groep. De groepen trekken continu rond op zoek naar eten en iedere avond maken ze voor zichzelf een bed van vers gras en/of bladeren. Het is mogelijk om onder streng toezicht naar de gorilla’s op zoek te gaan. De gorillafamilies moeten hierbij zo min mogelijk worden gestoord en vergunningen worden zeer beperkt verstrekt, wat deze tocht tot een zeer exclusieve aangelegenheid maakt.

Dag 17: Gorilla Trekking Bwindi Forest National Park
Na een vroeg ontbijt staat het absolute hoogtepunt van deze reis op het programma! U wordt in de vroege ochtend naar het parkkantoor gebracht. Hier ontvangt u een uitgebreide briefing en ontmoet u uw gidsen voor vandaag. Wij raden u aan om voor ca. US$ 20 ter plaatse een drager mee te vragen. Deze persoon helpt u met het klimmen door de soms bijna ondoordringbare jungle. Bovendien steunt u hiermee de lokale bevolking. Na een inspannende wandeltocht door het woud die enkele uren kan duren (afhankelijk van waar de familie zich op dat moment bevindt) komt u uiteindelijk tot op enkele meters afstand van de indrukwekkende gorilla’s. U krijgt vooraf een uitgebreide instructie van ervaren gidsen over hoe u zich dient te gedragen tijdens de trekking naar de gorilla’s. Al met al beleeft u vandaag een unieke en onvergetelijke ervaring!

Optioneel: De standaard permit is inclusief een 1-uur durend bezoek aan de Gorilla familie in groepjes van 8 personen. Het is echter ook mogelijk om een uitgebreidere permit te boeken van 4 uur waarbij u met maximaal 4 personen met onderzoekers meegaat naar de Rushaga Sector in het park.

Dag 18: Bwindi Forest National Park
In de ochtend of (naar wens) in de middag staat een Batwa Cultural Trail op het programma. Tijdens deze tour nemen Batwa-gidsen u mee op een uitgebreide wandeling over de bergpaden van het Bwindi Impenetrable National Park om de geheimen van dit oerbos te delen. De Batwa leven in harmonie met het bos en overleven door op klein wild te jagen met pijl en boog. Deze fascinerende excursie geeft je een kijkje in het dagelijkse leven van deze bijzondere oude cultuur. Een unieke kans om het bos door de ogen van de Batwa te ervaren.

Dag 19: Lake Mburo National Park
Na het ontbijt gaat u richting het Lake Mburo National Park dat op c.a. 7 uur rijden gelegen is. Wanneer u het park binnenrijdt zult u waarschijnlijk gelijk al een aantal dieren zien. Lake Mburo is met zijn 260 km2 één van de kleinste nationale parken van Uganda. Lake Mburo zelf is de grootste van vijf meren die binnen de grenzen van het park liggen. De andere gedeeltes van het park bestaan voornamelijk uit grasvlaktes en acaciabossen. Het is het enige park in het land waar een grote hoeveelheid impala’s leeft (waarna de hoofdstad Kampala is vernoemd). Daarnaast komt is Lake Mburo National Park één de drie parken in Uganda waar de Burchell zebra voorkomt. Andere dieren die u hier kunt vinden zijn buffels, nijlpaarden, knobbelzwijnen, enkele apensoorten, hyena’s en diverse antilopen. Ook voor vogelliefhebbers is Lake Mburo National Park een aantrekkelijke bestemming. Al game drivend komt u aan bij uw accommodatie.

Dag 20: Lake Mburo National Park
In de ochtend maakt u een game drive in het Lake Mburo National Park. In de middag staat een boottocht langs de oevers van Lake Mburo op het programma. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de talloze vogels die in deze omgeving voorkomen.

Dag 21: Lake Mburo National Park – Entebbe
Helaas komt er vandaag alweer een einde aan de mooie reis waarbij u een lange terugrit voor de boeg heeft naar Entebbe. In de avond checkt u in voor uw terugvlucht naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt.

Dag 22: Amsterdam
In de loop van de ochtend zet u weer voet op Nederlandse bodem. Samen kijkt u terug op een bijzondere Afrika-belevenis!

Prijsindicatie 2024 op basis van 2 personen:  
Budget klasse (3*) accommodaties:
€ 7.665,00 per persoon

Comfort klasse (4*) accommodaties:
€ 8.795,00 per persoon

Prijsindicatie 2024 op basis van 4 personen:  
Budget klasse (3*) accommodaties:
€ 6.250,00 per persoon

Comfort klasse (4*) accommodaties:
€ 7.380,00 per persoon

De vermelde reissommen zijn geldig bij deelname van 2 of 4 personen en verblijf in een (of 2x) tweepersoonskamer. De reissommen zijn exclusief eventuele toeslagen voor feestdagen en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen.

Accommodaties (wijzigingen voorbehouden):

Budget
Entebbe: Papyrus Guesthouse of Jet Villas.
Jinja: Explorers River Club
Sipi Falls: Sipi Falls Lodge
Moroto: Karatunga
Kidepo Valley N.P.: Kidepo Savannah Lodge
Murchison Falls: Fort Murchison
Kibale N.P: Nshaho Resort
Queen Elizabeth N.P.: Simba Safari Camp (2 nachten) en Topi Lodge (1 nacht) Bwindi N.P: Mutanda Lake Resort
Lake Mburo N.P: Eagles Nest

Comfort
Entebbe: The Boma of Karibu Guesthouse.
Jinja: Igar
Sipi Falls: Sipi heritage lodge
Moroto: Karatunga
Kidepo Valley N.P.: Adere Safari Lodge
Murchison Falls: Pakuba Safari Lodge
Kibale N.P: Turaco Treetops
Queen Elizabeth N.P: Buffalo Safari Lodge (2 nachten) en Ishasha Jungle Lodge (1 nacht)
Bwindi N.P: Ichumbi
Lake Mburo N.P: Rwakobo Rock

N.B. Uw accommodatie in Bwindi N.P. is afhankelijk van waar de gorilla tracking permits beschikbaar zijn en kan hierdoor wijzigen.

Inbegrepen:
* Ontvangst op de luchthaven bij aankomst
* Privé transfer bij aankomst in Entebbe 
* Vervoer in 4×4 safari voertuig inclusief Engels sprekende gids/chauffeur vanaf dag 2 t/m dag 20
* 20 Overnachtingen in accommodatie type naar keuze
* 20 x ontbijt, 19x lunch en 19x diner.
* excursies en activiteiten:
– Coffee tour en wandeling in Sipi
– Village experience in Moroto
– Chimp trekking in Kibale N.P. inclusief standaard permit**
– Gorilla trekking in Bwindi N.P.  inclusief standaard permit**
– Gamedrives en boottocht in Murchison Falls National Park volgens programma
– Gamedrives en boottocht in in Queen Elizabeth National Park volgens programma
– Gamedrives en boottocht in in Lake Mburo National Park volgens programma
– Gamedrives in Kidepo Valley National Park volgens programma
– Source of the Nile boottocht op dag 3 in Jinja volgens programma
– Batwa Cultural Hike op dag 18 volgens programma
– Kampala citytour (excl. entreegelden bezienswaardigheden)
* Park entreegelden
* Dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

** De standaard permits dienen gelijk bij boeking voldaan te worden om de trekkings te kunnen bevestigen. Hierna geldt 100% kosten bij annulering en is wijzigen niet meer mogelijk.

Niet inbegrepen:
* Intercontinentale vluchten en luchthavenbelastingen
* Overige maaltijden en drankjes
* Optionele activiteiten en excursies
* Reis- en annuleringsverzekering
* Visumkosten 
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en SGR (€ 5,00 per persoon)
* Fooien en uitgaven van persoonlijke aard