Bel me terug

 

Privé Safari 9 dagen Ontdek Uganda

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

PRIVE SAFARI ONTDEK UGANDA
Inclusief enerverende Gorilla trekking in het Bwindi National Park
Op zoek naar de chimpansees tijdens een trekking in het Kibale National Park
Verblijf in veelal kleinschalige accommodaties
2 gamedrives in het Lake Mburo National Park inbegrepen


Bij een “safari-reis” naar Afrika denk je niet meteen aan Uganda. Het is dan ook een bestemming die voornamelijk geliefd is bij mensen die al vaker naar Afrika op reis zijn geweest en avontuurlijk zijn ingesteld. Uganda wordt vanwege zijn natuurschoon, fauna en afwisselende landschappen ook wel de Parel van Afrika genoemd. De bekendste hoogtepunten van het land zijn natuurlijk de once-in-a-lifetime trekkings naar de gorilla’s en de chimpansees waarbij u deze primaten van heel dichtbij in hun natuurlijke habitat ontdekt. Maar ook op andere vlakken hebben de nationale parken veel te bieden zoals bijvoorbeeld diverse wandelroutes in het regenwoud en naar de kratermeren, ontmoetingen met de lokale bevolking, boottochten en game drives. De vele tropische vogels bieden daarnaast een waar paradijs voor vogelliefhebbers.   

Dag 1: Entebbe
Bij aankomst op de luchthaven van Entebbe wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en per privé-transfer naar uw accommodatie gebracht. Entebbe ligt op een schiereiland in het Victoriameer, op circa een uur rijden ten zuiden van de hoofdstad Kampala. Dit is het begin- en eindpunt van uw rondreis door Uganda. U verblijft hier 1 nacht op basis van logies en ontbijt.

Dag 2: Kibale National Park
Na het ontbijt maakt u kennis met uw Engelstalige gids/chauffeur en vertrekt u per safari voertuig naar het Kibale Forest National Park. Kibale Forest National Park vormt een aaneengesloten bosgebied met het meer zuidelijk gelegen Queen Elizabeth National Park. Het park heeft een oppervlakte van 766 vierkante kilometer en werd in 1993 tot beschermd bosreservaat benoemd. Het park heeft een divers ecosysteem. Het landschap kenmerkt zich door zijn groene bossen met een grote diversiteit aan apen waarbij het tracken van de chimpansees uiteraard het hoogtepunt vormt. Naast het grote aantal apen zijn er ongeveer 360 verschillende soorten vogels en kunt u er tevens olifanten en antilopen tegenkomen. U verblijft 2 nachten nabij het Kibale National Park op basis van volpension.

Eventueel kunt u deze middag of voor de middag van dag 3 nog de volgende optionele excursie bijboeken:  Natuurwandeling naar de kratermeren en omliggende dorpjes met schitterende landschappen tussen Fort Portal en Kibale. 

Dag 3: Chimp Trekking Kibale National Park
Vandaag is een bijzondere dag en gaat u in de ochtend op pad voor een ontmoeting met de chimpansees. U gaat naar het startpunt in het Kibale Forest National Park waarvandaan u in een klein gezelschap tijdens een wandeling de chimpansees in hun natuurlijke habitat zult volgen. 

Optioneel kunt u tegen een meerprijs ook een langere chimpansee trekking boeken van 8 uur in een kleiner gezelschap. 

Dag 4: Bwindi Forest National Park
Na het ontbijt vertrekt u richting Bwindi Forest National Park, een pittige rit. Al met al bereikt u Bwindi na zo’n 8 uur (lunch onderweg). Het vrijwel ondoordringbare woud van Bwindi Forest National Park in het uiterste zuidwesten van het land is een mysterieus en ontzagwekkend gebied. Het park ligt op een hoogte van 1160-2600 m boven zeeniveau, aan de rand van de Rift Valley. Het regenwoud, dat dateert uit de ijstijd, is één van Uganda’s oudste en ecologisch meest diverse bossen met honderden planten-, vogel- en diersoorten. Bwindi is echter het meest bekend vanwege zijn berggorilla’s. Bwindi is het woongebied van bijna de helft van ‘s werelds laatste berggorilla’s, zo’n 600 dieren. De gorilla’s leven in groepen die geleid worden door een silverback, een mannetje met zilveren haren op zijn rug. De groepen trekken continu rond op zoek naar eten en iedere avond maken ze voor zichzelf een nest van vers gras en/of bladeren. Het is mogelijk om onder streng toezicht naar de gorilla’s op zoek te gaan. De gorillafamilies moeten hierbij zo min mogelijk worden gestoord en vergunningen worden zeer beperkt verstrekt, wat deze tocht tot een zeer exclusieve aangelegenheid maakt. U verblijft 3 nachten nabij het Bwindi Forest National park op basis van volpension in de accommodatie van uw keuze.

Dag 5: Gorilla Trekking Bwindi Forest National Park
Vandaag staat het hoogtepunt van deze reis op het programma! U wordt in de vroege ochtend naar het parkkantoor gebracht. Hier ontvangt u een uitgebreide briefing en ontmoet u uw gidsen voor vandaag. Door de hoge ligging is de tocht vrij intensief. Wij raden u aan om voor ca. US$ 20 ter plaatse een drager mee te nemen. Deze persoon helpt u met het klimmen door de soms bijna ondoordringbare jungle. Bovendien steunt u hiermee de lokale bevolking. Na een inspannende wandeltocht door het woud die enkele uren kan duren (afhankelijk van waar de familie zich op dat moment bevindt) komt u hopelijk tot op enkele meters afstand van de indrukwekkende gorilla’s. De kans is (zo’n 90%), maar het blijven dieren die uiteraard hun eigen plan trekken. U krijgt vooraf een uitgebreide instructie van ervaren gidsen over hoe u zich dient te gedragen tijdens de trekking naar de gorilla’s. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om nooit een silverback rechtstreeks aan te kijken, aangezien hij dit als een uitdaging ziet. Ook lachen of het ontbloten van uw tanden is een uiting van agressie. Zorg dat u goede en stevige wandelschoenen, een lange broek, shirt met lange mouwen en een regenjack draagt, een rugzak meeneemt voor drinkwater en uw camera. Een paar oude tuinhandschoenen voor houvast aan de bomen en struiken en een wandelstok of lange tak is met name voor de afdaling een prettige ondersteuning. Al met al beleeft u vandaag een unieke en onvergetelijke ervaring!

Optioneel: Het standaard permit is inclusief 1-uur durend bezoek aan de Gorilla familie in groepjes van 8 personen. Het is echter ook mogelijk om een uitgebreidere permit te boeken van 4 uur waarbij u met maximaal 4 personen met onderzoekers meegaat naar de Rushaga Sector in het park.

Dag 6: Bwindi National Park
Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding.

Optioneel: Batwa Cultural Trail. Tijdens dit bezoek nemen Batwa-gidsen u mee op een uitgebreide wandeling over de bergpaden van het Bwindi Impenetrable National Park, om de geheimen van dit oerbos te delen. De Batwa leven in harmonie met het bos en overleven door op klein wild te jagen met pijl en boog. Deze fascinerende excursie geeft je een kijkje in het dagelijkse leven van deze bijzondere oude cultuur. Een unieke kans om het bos door de ogen van de Batwa te ervaren

Een andere optionele tour die wij kunnen bijboeken is een Bwindi Forest natuurwandeling door de jungle en langs prachtige watervallen. Op deze wandeling kunt u een groot aantal apen en tropische vogels tegenkomen.

Dag 7: Lake Mburo National Park
Na het ontbijt gaat u richting het Lake Mburo National Park. Wanneer u het park binnenrijdt zult u waarschijnlijk gelijk al een aantal dieren zien. Lake Mburo is met zijn 260 km2 één van de kleinste nationale parken van Uganda. Lake Mburo is het grootste van de vijf meren die binnen de grenzen van het park liggen, die allemaal gevoed worden door de Rwizi rivier. De andere gedeeltes van het park bestaan voornamelijk uit grasvlaktes en acaciabossen. Het is het enige park in het land waar een grote hoeveelheid impala’s leeft (waarna de hoofdstad Kampala is vernoemd). Andere dieren die u hier kunt vinden zijn buffels, nijlpaarden, knobbelzwijnen, enkele apensoorten, hyena’s en diverse antilopen. Ook voor vogelliefhebbers is Lake Mburo National Park een aantrekkelijke bestemming. Vanmiddag maakt u gelijk een game drive in het park. U verblijft 1 nacht nabij het Lake Mburo National park op basis van volpension in de accommodatie van uw keuze.

Dag 8: Lake Mburo National Park – Entebbe
In de ochtend maakt u nog een laatste gamedrive waarna u een lange terugrit heeft naar Entebbe. U verblijft 1 nacht in Entebbe op basis van logies en ontbijt in de accommodatie van uw keuze.

Dag 9: Entebbe
U heeft overdag nog ter vrije besteding in Entebbe. In de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt. Samen kijkt u terug op een bijzondere Afrika-belevenis!

Prijsindicatie 2024 op basis van 2 personen:  
Budget klasse accommodaties:
€ 4.185,00 per persoon

Comfort klasse accommodaties:
€ 4.375,00 per persoon

Superior klasse accommodaties:
€ 8.070,00 per persoon

Prijsindicatie 2024 op basis van 4 personen:  
Budget klasse accommodaties:
€ 3.380,00 per persoon

Comfort klasse accommodaties:
€ 3.780,00 per persoon

Superior klasse accommodaties:
€ 7.475,00 per persoon

De vermelde reissommen zijn geldig bij deelname van 2 of 4 personen en verblijf in een (of 2x) tweepersoonskamer. De reissommen zijn exclusief intercontinentale vluchten en eventuele toeslagen voor feestdagen, onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen.

Accommodaties (wijzigingen voorbehouden):

Budget
Entebbe: Karibu Guesthouse
Kibale N.P: Isunga Lodge. 
Bwindi N.P: Gorilla Ichumbi Gorilla Lodge
Lake Mburo N.P: Eagles Nest

Comfort
Entebbe: Karibu Entebbe.
Kibale N.P: Turaco Treetops
Bwindi N.P: Mahogany Springs Lodge
Lake Mburo N.P: Rwakobo Rock, Rwonyo

Superior  
Entebbe: Hotel No 5
Kibale N.P: Primate Lodge
Bwindi N.P: Bwindi Lodge
Lake Mburo N.P: Mhingo Lodge

Inbegrepen:
*ontvangst op de luchthaven bij aankomst
* privé transfer bij aankomst in Entebbe naar uw eerste hotel en bij vertrek op dag 9 vanaf het hotel in Entebbe naar de luchthaven.
* Vervoer in 4×4 safari voertuig inclusief Engels sprekende gids/chauffeur vanaf dag 2 t/m dag 8
* 8 overnachtingen in accommodatie type naar keuze
* 8 x ontbijt, 6x lunch en 6x diner.
* excursies en activiteiten:
– Chimp trekking inclusief standaard permit**
– Gorilla trekking inclusief standaard permit**
– 2 gamedrives per persoon in Lake Mburo National Park
* park entreegelden
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

** De standaard permits dienen gelijk bij boeking voldaan te worden. Pas wanneer alles betaald is worden de permits bevestigd. Hierna geldt 100% kosten bij annulering en is wijzigen niet meer mogelijk.

Niet inbegrepen:
* intercontinentale vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* optionele activiteiten en excursies
* reis- en annuleringsverzekering
* visumkosten 
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en SGR (€ 5,00 per persoon)
* fooien en uitgaven van persoonlijke aard