Bel me terug

 

Privé Safari Ontdek Tanzania

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

PRIVÉ SAFARI ONTDEK TANZANIA
De ultieme reis voor natuurliefhebbers die weinig waarde hechten aan luxe
Overnachtingen in eenvoudige tentenkampen, in de stijl van ‘Out of Africa’
Uitgebreide gamedrives in alle bekende wildparken van Noord-Tanzania inclusief de Serengeti
Optioneel mogelijkheid om de reis te verlengen op het tropische eiland Zanzibar
Eén van onze meest populaire reizen met een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding

De bekendste wildparken van Tanzania liggen in het noorden van het land en zijn daardoor goed met elkaar te combineren. In een week tijd krijgt u al een goede indruk van wat Tanzania op safarigebied te bieden heeft. En dat is veel! U kent vast wel de beelden van de inmense kuddes gnoes en zebra’s die tussen de Serengeti in Tanzania en de Masai Mara in Kenia migreren, waarbij ze een levensgevaarlijke oversteek door de Mara rivier moeten trotseren. Wellicht heeft u ook gehoord van de Ngorongorokrater, de zeer wildrijke oude vulkaankrater waar u fantastische safari’s kunt maken. Deze, en de kleinere wildparken Tarangire en Lake Manyara, staan op het programma van deze reis. U overnacht in de stijl van Out of Africa, in eenvoudige, basic maar comfortabele safaritenten met en-suite badkamer. Voor mensen die weinig waarde hechten aan grote luxe en die voor een scherpe prijs een goede privé-safari willen maken in Tanzania, is deze reis een absolute topper!

Bij het boeken van deze reis steunt Africa Feeling de volgende projecten:
Onze lokale partner van deze reis is ‘Travelife engaged’ op het gebied van duurzaamheid. Africa Feeling levert hierdoor een bijdrage aan duurzaamheidstrainingen, workshops, het screenen van duurzame accommodaties en het bouwen van waterreservoirs in de voertuigen. Project Carbon Tanzania, voor compensatie van CO2 uitstoot van de safarivoertuigen. Door de samenwerking met ‘Pack for a Purpose’ wordt de organisatie Maasailand Development for Women and Children (MDWC) gesteund waarbij is gekozen voor de Maasai in Tinga Tinga.

 

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro
De internationale luchthaven in het noorden van Tanzania, Kilimanjaro Airport, ligt aan de voet van de gelijknamige, hoogste berg van Afrika. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar African View Lodge (Classic versie) of Mount Meru Game Lodge (Comfort versie) gebracht, waar u overnacht op basis van logies en ontbijt.

Dag 2: Tarangire National Park
Na het ontbijt ontmoet u uw gids/chauffeur die u de komende week zal begeleiden en gaat u op weg naar het eerste wildpark dat op het programma staat: Tarangire National Park. Het park dankt zijn schoonheid aan een grote landschappelijke variatie, met acaciabossen, moerassen, palmbomen en grote baobabbomen. De Tarangirerivier is tijdens de droge tijd (juli tot november) de voornaamste waterbron in het gebied en trekt dan ook veel wild aan, waaronder grote kuddes olifanten. Ook vogelliefhebbers kunnen haar hartenlust vogels spotten, want er zijn meer dan 550 vogelsoorten geregistreerd in Tarangire. Vanmiddag maakt u een game drive in dit bijzondere park. U verblijft vandaag in de Sangaiwe Tented Lodge (Classic versie) of in de Boundary Hill Lodge (Comfort versie) op basis van volpension.

Dag 3: Lake Manyara National Park
Na het ontbijt gaat u direct op pad naar Lake Manyara National Park, zodat u de hele dag de tijd hebt om het park te ontdekken. Er gaat een picknicklunch mee voor onderweg. Lake Manyara is een relatief klein park (ca. 320km²) met een grote diversiteit in dieren en vogels. De grootste attractie van het park zijn de boomklimmende leeuwen, een bijzonder fenomeen. In het park komen ook olifanten, nijlpaarden, buffels en vele vogelsoorten voor. Het Manyarameer, dat een groot deel van het jaar wordt bezocht door talloze flamingo’s, beslaat een flink deel van het park.
U verblijft in het Isoitok Camp (Classic versie) of bij Manyara’s Secret (Comfort versie) op basis van volpension.

Dag 4-5: Serengeti National Park
De komende dagen staat het beroemde Serengeti National Park op het programma. Dit immense wildpark grenst aan de Masai Mara in Kenia, en is vooral bekend vanwege de jaarlijkse migratie van miljoenen gnoes, zebra’s en antilopen, met in hun kielzog roofdieren als leeuwen en cheeta’s. Het landschap bestaat uit uitgestrekte open grasvlaktes, beboste riveroevers, moerassen en hier en daar karakteristieke rotspartijen, de zogenaamde “kopjes”. ’s Middags maakt u een eerste game drive in het park. De volgende dag brengt u in zijn geheel door in het park, om de kans te vergroten zoveel mogelijk dieren te spotten. U verblijft 2 nachten in het Serengeti View Camp (Classic versie) of in het Sound of Silence Safari Camp (Comfort versie) op basis van volpension.

Dag 6: Ngorongorokrater
U vertrekt vandaag naar de beroemde Ngorongorokrater, het grootste natuurlijke amfitheater ter wereld. De Ngorongorokrater is één van Afrika’s meest spectaculaire natuurgebieden, niet alleen omdat het één van de grootse kraters van de wereld is (ca. 265 km²) maar ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. U ziet hier hopelijk de “Big Five” (olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en buffel) maar er leven ook giraffen, hyena’s, zebra’s en nijlpaarden. Ook vogelspotters kunnen er hun hart ophalen. ’s Middags maakt u een safari in de krater. Aan het einde van de middag vertrekt u naar de Rhotia Valley Lodge (Classic versie) of de Ngorongoro Coffee Lodge (Comfort versie) waar u 1 nacht verblijft op basis van volpension.

Dag 7: Arusha
In circa een halve dag rijdt u terug naar Arusha, waar de safari eindigt op de luchthaven van Arusha of Kilimanjaro. U neemt afscheid van uw gids en checkt in voor uw vlucht naar Amsterdam of naar Zanzibar, mocht u nog een paar dagen aan het strand willen doorbrengen.

 

Prijsindicatie bij 2 personen:

01-06-2023 t/m 18-12-2023: € 3.345 per persoon (Classic versie) of  € 3.710 per persoon (Comfort versie)

07-01-2024 t/m 31-03-2024: € 3.395 per persoon (Classic versie) of  € 3.785 per persoon (Comfort versie)
01-04-2024 t/m 31-05-2024: € 3.160 per persoon (Classic versie) of  € 3.490 per persoon (Comfort versie)
01-06-2024 t/m 18-12-2024: € 3.395 per persoon (Classic versie) of  € 3.785 per persoon (Comfort versie)

Prijsindicatie bij 4 personen:
01-06-2023 t/m 18-12-2023: € 2.635 per persoon (Classic versie) of € 2.998 per persoon (Comfort versie)

07-01-2024 t/m 31-03-2024: € 2.675 per persoon (Classic versie) of € 3.065 per persoon (Comfort versie)
01-04-2024 t/m 31-05-2024: € 2.435 per persoon (Classic versie) of € 2.765 per persoon (Comfort versie)
01-06-2024 t/m 18-12-2024: € 2.675 per persoon (Classic versie) of € 3.065 per persoon (Comfort versie)

Optioneel verlengingsarrangement Zanzibar:
5 nachten verblijf in het Mwezi Boutique hotel in een 2-persoons Moon Bungalow op basis van halfpension
Inclusief regionale vlucht Arusha – Zanzibar (wijzigingen voorbehouden)
Inclusief retourtransfer luchthaven – Mwezi Boutique hotel en v.v.
Prijsindicatie:

01-06-2023 t/m 18-12-2023: € 930 per persoon

07-01-2024 t/m 31-03-2024: € 984 per persoon
01-04-2024 t/m 31-05-2024: € 828 per persoon
01-06-2024 t/m 18-12-2024: € 984 per persoon

De vermelde reissommen zijn geldig bij deelname van 2 of 4 personen en verblijf in een tweepersoonskamer/-tent of 2 x tweepersoonskamer/-tent. De reissommen zijn exclusief eventuele toeslagen voor feestdagen en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen. Indien uw verblijf twee prijsperiodes overlapt, zal de reissom apart worden berekend.

Flying Doctor Service
Bij deze safarireis naar Tanzania sluit Africa Feeling standaard een tijdelijk lidmaatschap in van de Flying Doctors uit Nairobi. Deze verzekering dekt een eventuele noodevacuatie naar de betrouwbare ziekenhuizen in Nairobi, binnen een straal van 500 km en is een belangrijke aanvulling op uw eigen reisverzekering. Dit dekt u uiteraard ook tijdens de safari’s. Ondanks dat dit onze prijs verhoogt, vinden wij dit een essentiële verbetering van de reis. Deze kosten zijn inbegrepen in de reissom. De eventuele medische kosten zijn uiteraard niet inbegrepen.

Inbegrepen:
* luchthaventransfers op de eerste en laatste dag
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* overnachtingen in eenvoudige (classic) of comfortabele (comfort) accommodaties; veelal tented camps
* dagelijks ontbijt, lunch en diner op dag 2 t/m 7
* vervoer in een speciaal 4×4 safarivoertuig met opklapbaar dak op privé-basis
* Engels sprekende gids/chauffeur
* safari’s zoals omschreven
* Flying Doctor Service
* park entreegelden
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Niet inbegrepen:
* vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* optionele activiteiten en excursies
* reis- en annuleringsverzekering
* fooien voor gids en personeel lodges/camps
* visumkosten Tanzania (US$ 50 per persoon)
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* bijdrage SGR (€ 5,00 per persoon)
* uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen zeer regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven in uw reisperiode. Des te eerder u de reis boekt hoe voordeliger het tarief.

Voorbeeld vluchtschema (onder voorbehoud):
KL571   Amsterdam-Kilimanjaro  10.35-20.00 uur
KL569   Kilimanjaro-Amsterdam  21.05-07.35 uur (inclusief tussenlanding in Dar es Salaam)