Bel me terug

 

Privé-safari Ontdek Tanzania

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

ONTDEK TANZANIA
De bekendste wildparken van Tanzania liggen in het noorden van het land en zijn daardoor goed met elkaar te combineren. In een week tijd krijgt u al een goede indruk van wat Tanzania op safarigebied te bieden heeft. En dat is veel! U kent vast wel de beelden van de inmense kuddes gnoes en zebra’s die tussen de Serengeti in Tanzania en de Masai Mara in Kenia migreren, waarbij ze een levensgevaarlijke oversteek door de Mara rivier moeten trotseren. Wellicht heeft u ook gehoord van de Ngorongorokrater, de zeer wildrijke oude vulkaankrater waar u fantastische safari’s kunt maken. Deze, en de kleinere wildparken Tarangire en Lake Manyara, staan op het programma van deze reis. U overnacht in de stijl van Out of Africa, in eenvoudige, basic maar comfortabele safaritenten met en-suite badkamer. Voor mensen die weinig waarde hechten aan grote luxe en die voor een scherpe prijs een goede privé-safari willen maken in Tanzania, is deze reis een absolute topper!

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro
De internationale luchthaven in het noorden van Tanzania, Kilimanjaro Airport, ligt aan de voet van de gelijknamige, hoogste berg van Afrika. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar Kia Lodge gebracht, die op enkele minuten rijden van de luchthaven is gelegen en waar u overnacht op basis van logies en ontbijt.

Dag 2: Tarangire National Park
Na het ontbijt ontmoet u uw gids/chauffeur die u de komende week zal begeleiden en gaat u op weg naar het eerste wildpark dat op het programma staat: Tarangire National Park. Het park dankt zijn schoonheid aan een grote landschappelijke variatie, met acaciabossen, moerassen, palmbomen en grote baobabbomen. De Tarangirerivier is tijdens de droge tijd (juli tot november) de voornaamste waterbron in het gebied en trekt dan ook veel wild aan, waaronder grote kuddes olifanten. Ook vogelliefhebbers kunnen haar hartenlust vogels spotten, want er zijn meer dan 550 vogelsoorten geregistreerd in Tarangire. Vanmiddag maakt u een game drive in dit bijzondere park. U verblijft vandaag in Whistling Thorn Camp, in een privé-concessie even buiten het park.

Dag 3: Lake Manyara National Park
‘s Morgens vroeg maakt u eerst nog een safari in Tarangire, voordat u op weg gaat naar het Lake Manyara National Park. Dit is een relatief klein park (ca. 320km²) met een grote diversiteit in dieren en vogels. De grootste attractie van het park zijn de boomklimmende leeuwen, een bijzonder fenomeen. In het park komen ook olifanten, nijlpaarden, buffels en vele vogelsoorten voor. Het Manyarameer, dat een groot deel van het jaar wordt bezocht door talloze flamingo’s, beslaat een flink deel van het park. Vanmiddag maakt u een safari in dit park. U verblijft in het Migunga Tented Camp, in een prachtig acaciabos op enkele minuten rijden van de ingang van het park.

Dag 4-5: Serengeti National Park
Vanmorgen maakt u nog een game drive in Lake Manyara. De komende dagen staat het beroemde Serengeti National Park op het programma. Dit immense wildpark grenst aan de Masai Mara in Kenia, en is vooral bekend vanwege de jaarlijkse migratie van miljoenen gnoes, zebra’s en antilopen, met in hun kielzog roofdieren als leeuwen en cheeta’s. Het landschap bestaat uit uitgestrekte open grasvlaktes, beboste riveroevers, moerassen en hier en daar karakteristieke rotspartijen, de zogenaamde “kopjes”. ’s Middags maakt u een eerste game drive in het park. De volgende dag brengt u in zijn geheel door in het park, om de kans te vergroten zoveel mogelijk dieren te spotten. Het Ikoma Tented Camp, waar u twee nachten verblijft, ligt op slechts twee kilometer van het park. Dit heeft als voordeel dat u in de omgeving van het camp ook na sluitingstijd van het park nog een safari kunt maken en op zoek kunt gaan naar nachtdieren (niet inbegrepen). Ook kunt u in de omgeving van het camp wandelsafari’s maken (niet inbegrepen).

Dag 6: Ngorongorokrater
U vertrekt vandaag naar de beroemde Ngorongorokrater, het grootste natuurlijke amfitheater ter wereld. De Ngorongorokrater is één van Afrika’s meest spectaculaire natuurgebieden, niet alleen omdat het één van de grootse kraters van de wereld is (ca. 265 km²) maar ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. U ziet hier hopelijk de “Big Five” (olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en buffel)maar er leven ook giraffen, hyena’s, zebra’s en nijlpaarden. Ook vogelspotters kunnen er hun hart ophalen. ’s Middags maakt u een safari in de krater. Aan het einde van de middag vertrekt u naar het Crater Forest Tented Camp, tussen de koffieplantages aan de rand van het bos buiten de krater.

Dag 7: Arusha
In circa een halve dag rijdt u terug naar Arusha, waar de safari eindigt op de luchthaven van Arusha of Kilimanjaro. U neemt afscheid van uw gids en checkt in voor uw vlucht naar Amsterdam of naar Zanzibar, mocht u nog een paar dagen aan het strand willen doorbrengen.

Prijsindicatie bij 2 personen:
01-01-2019 t/m 31-03-2019 € 2.895,00 per persoon
01-04-2019 t/m 31-05-2019 € 2.530,00 per persoon
01-06-2019 t/m 15-12-2019  € 2.895,00 per persoon

Prijsindicatie bij 4 personen:
01-01-2019 t/m 31-03-2019 € 2.230,00 per persoon
01-04-2019 t/m 31-05-2019 € 1.895,00 per persoon
01-06-2019 t/m 15-12-2019  € 2.230,00 per persoon

De vermelde reissommen zijn geldig bij deelname van 2 of 4 personen en verblijf in een of 2x tweepersoonskamer/-tent. De reissommen zijn exclusief eventuele toeslagen voor feestdagen en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen. Indien uw verblijf twee prijsperiodes overlapt, zal de reissom apart worden berekend.

Flying Doctors Service
Voor een safari in Tanzania raden wij ten sterkste aan een tijdelijk lidmaatschap van de Flying Doctors Service af te sluiten. Dit lidmaatschap is een aanvulling op uw reisverzekering en dekt een eventuele noodevacuatie naar de betrouwbare ziekenhuizen in Nairobi, binnen een straal van 500 km.

Inbegrepen:
* luchthaventransfers op de eerste en laatste dag
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* overnachtingen in eenvoudige accommodaties; veelal tented camps
* dagelijks ontbijt, lunch en diner op dag 2 t/m 7
* vervoer in een speciaal 4×4 safarivoertuig met opklapbaar dak op privé-basis
* Engels sprekende gids/chauffeur
* safari’s zoals omschreven
* park entreegelden
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Niet inbegrepen:
* vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* optionele activiteiten en excursies
* Flying Doctors Service (US$ 50 per persoon)
* reis- en annuleringsverzekering
* fooien voor gids en personeel lodges/camps
* visumkosten Tanzania (US$ 50 per persoon)
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen zeer regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven in uw reisperiode. Des te eerder u de reis boekt hoe voordeliger het tarief.

Voorbeeld vluchtschema (onder voorbehoud):
KL571   Amsterdam-Kilimanjaro  10.35-20.00 uur
KL569   Kilimanjaro-Amsterdam  21.05-07.35 uur (inclusief tussenlanding in Dar es Salaam)