Bel me terug

 

Privé Safari 14 dagen Bijzonder en Wild Uganda

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

PRIVE SAFARI BIJZONDER EN WILD UGANDA
Inclusief enerverende Gorilla trekking in het Bwindi National Park
Op zoek naar de chimpansees tijdens een trekking in het Kibale National Park
Ontdek de gouden apen in het Mgahinga Gorilla National Park
Verblijf in veelal kleinschalige accommodaties
2 gamedrives in het Murchison Falls National Park, 2 gamedrives in het Queen Elizabeth National park en en 2 gamedrives in het Lake Mburo National Park inbegrepen

Steeds meer mensen zijn op zoek naar unieke ervaringen en meer onbekende bestemmingen. Ontdek dan de Parel van Afrika met prachtige oerwouden bewoond door zeldzame dieren, kratermeren, hoge bergen, plantages, rijstvelden en uiteraard een onvergetelijke unieke ontmoeting met de chimpansees en gorilla’s. Tijdens een trekking onder begeleiding van gidsen kunt u deze primaten van heel dichtbij in hun natuurlijke habitat ontdekken. Een bijzonder land voor elke Afrika-liefhebber die van wilde dieren, safari’s en avontuur houdt. 

Dag 1: Entebbe
Bij aankomst op de luchthaven van Entebbe wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en per privé-transfer naar uw accommodatie gebracht. De voormalige hoofdstad Entebbe ligt op een schiereiland aan de oevers van het Victoriameer, het grootste meer van Afrika. U verblijft hier 1 nacht op basis van logies en ontbijt.

Dag 2: Murchison Falls National Park
Vanmorgen maakt u kennis met uw Engelstalige gids/chauffeur en vertrekt u per safari voertuig naar het Murchison Falls National Park, gelegen in het noordwesten van Uganda. Met 3840m2 is dit het grootste park van het land. Midden door het park stroomt de Nijl, wat antilopen, buffels, giraffen, olifanten en honderden vogelsoorten aantrekt. De beroemde Murchison watervallen zijn indrukwekkend: met een enorme kracht perst de Nijl zich door een zeven meter smalle rotsspleet en valt vervolgens meer dan veertig meter omlaag. Vanaf een wandelpad langs de rivier heeft u een prachtig uitzicht. In de middag staat al een eerste gamedrive op het programma. Na een periode van veel stroperij is de wildpopulatie gelukkig herstellende en is dit een van de fraaiste wildparken in Uganda om op safari te gaan. Met een beetje geluk ziet u hier leeuwen, maar u heeft ook grote kans diverse antilopen te spotten, olifanten, buffels en giraffen. In het park leven meer dan 465 vogelsoorten waaronder de zeldzame schoenbekooievaar.  U verblijft hier 2 nachten op basis van volpension.

Dag 3: Murchison Falls National Park
In de ochtend staat een gamedrive op het programma.  De middag heeft u ter vrije besteding. Eventueel kunnen wij nog een van onderstaande optionele excursies (niet inbegrepen!) voor u bijboeken:
* Boottocht naar de watervallen.
* Wandeltocht naar de top van de waterval
* Boottocht over de nijldelta

Dag 4: Kibale National Park
Na het ontbijt vertrekt u naar het Kibale Forest National Park, grenzend aan het meer zuidelijk gelegen Queen Elizabeth National Park. Het landschap bestaat uit enorme regenwouden, meren, moerassen en grasvlaktes. Het park is met name bekend omdat hier de meeste soorten en de hoogste concentratie primaten in Oost-Afrika leven; ongeveer 500 chimpansees en 12 andere primaatsoorten. U verblijft 2 nachten nabij het Kibale National Park in de accommodatie van uw keuze, op basis van volpension.

Eventueel kunt u deze middag nog de volgende optionele excursie bijboeken: natuurwandeling naar de kratermeren en omliggende dorpjes met schitterende landschappen tussen Fort Portal en Kibale. 

Dag 5: Chimp Trekking Kibale National Park
Vandaag is een bijzondere dag; er staat een ontmoeting met de chimpansees op het programma. U gaat naar het startpunt in het Kibale Forest National Park waarvandaan u in een groep tijdens een wandeling de chimpansees in hun natuurlijke habitat zult volgen.

Optioneel kunt u tegen een meerprijs ook een langere chimpansee trekking boeken van 8 uur in een kleiner gezelschap.

Dag 6: Queen Elizabeth National Park
Na het ontbijt vertrekt u vanuit Kibale Forest National Park middels een mooie route door het prachtig landschap naar het Queen Elizabeth National Park. Het park werd in 1952 gesticht als het Kazinga National Park, maar werd twee jaren later na het bezoek van de Engelse koningin Elizabeth II naar haar vernoemd. Queen Elizabeth National Park heeft de grootste verscheidenheid aan dieren in vergelijking tot de andere parken en beschikt over  een divers ecosysteem. Het landschap kenmerkt zich door open grasvlaktes, dicht begroeide papyrusmoerassen, kratermeren en bossen. In de zuidelijke Ishasha sectie is de kans groot dat u olifanten, buffels, antilopen en leeuwen zult spotten. Zelf een luipaard kan hier uw pad kruisen! De kob, een bijzondere antilopesoort die alleen in Uganda voorkomt, kunt u tevens in het park tegenkomen. Na de lunch heeft u in de namiddag een eerste game drive in het park. U verblijft 2 nachten in de accommodatie van uw keuze op basis van volpension.

Dag 7: Queen Elizabeth National Park
In de ochtend maakt u wederom een gamedrive waarbij u op zoek gaat naar olifanten en ander wild in het park. Na de lunch heeft u de middag ter vrije besteding. 

Optioneel (niet inbegrepen!) kunt u bijvoorbeeld een bootcruise over het beroemde Kazinga Channel bijboeken; een 32 km lange natuurlijke waterweg die Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt. Dit kanaal kronkelt door het weelderige park en biedt de mogelijkheid om meer dan 500 soorten tropische vogels te zien, olifanten, krokodillen evenals de grootste concentratie nijlpaarden in Afrika. Andere optionele excursies zijn bijvoorbeeld: Chimpansee trekking in de Kyambura kloof of een rit naar de Katwe krater.

Dag 8: Bwindi Forest National Park
Vandaag vertrekt u richting Bwindi Forest National Park, een pittige rit. Al met al bereikt u Bwindi na zo’n 7 uur (lunch onderweg).
Het vrijwel ondoordringbare woud van Bwindi Forest National Park in het uiterste zuidwesten van het land is een mysterieus en ontzagwekkend gebied. Het regenwoud, dat dateert uit de ijstijd, is één van Uganda’s oudste en ecologisch meest diverse bossen met honderden planten-, vogel- en diersoorten. Bwindi is echter het meest bekend vanwege zijn berggorilla’s. Dit is het woongebied van bijna de helft van ‘s werelds laatste berggorilla’s, zo’n 600 dieren. Hoe bijzonder is het dat u grote kans heeft (zo’n 90%) om deze indrukwekkende dieren te kunnen ontmoeten. U verblijft 2 nachten nabij het Bwindi Forest National park op basis van volpension in de accommodatie van uw keuze.

Dag 9: Gorilla Trekking Bwindi Forest National Park
Na een vroeg ontbijt staat het hoogtepunt van deze reis op het programma! Bij het parkkantoor ontvangt u een uitgebreide briefing en ontmoet u uw gidsen voor vandaag. Door de hoge ligging is de tocht vrij intensief. Wij raden u aan om voor ca. US$ 20 ter plaatse een drager mee te nemen. Deze persoon helpt u met het klimmen door de soms bijna ondoordringbare jungle. Bovendien steunt u hiermee de lokale bevolking. De gorilla’s leven in groepen die geleid worden door een silverback, een mannetje met zilveren haren op zijn rug, het middelpunt van de groep. Na een inspannende wandeltocht door het woud die enkele uren kan duren (afhankelijk van waar de familie zich op dat moment bevindt) komt u uiteindelijk hopelijk tot op enkele meters afstand van de indrukwekkende gorilla’s. Eenmaal een gorillafamilie gespot, dan mag u maximaal 1 uur in hun omgeving blijven. Al met al beleeft u vandaag een unieke en onvergetelijke ervaring!

Optioneel: Het standaard permit is inclusief 1-uur durend bezoek aan de Gorilla familie in groepjes van 8 personen. Het is echter ook mogelijk om een uitgebreidere permit te boeken van 4 uur waarbij u met maximaal 4 personen met onderzoekers meegaat naar de Rushaga Sector in het park

Dag 10: Mgahinga Gorilla National Park
Optioneel (niet inbegrepen): Batwa Cultural Trail. Tijdens dit bezoek nemen Batwa-gidsen u mee op een uitgebreide wandeling over de bergpaden van het Bwindi Impenetrable National Park, om de geheimen van dit oerbos te delen. De Batwa leven in harmonie met het woud en overleven door op klein wild te jagen met pijl en boog. Deze fascinerende excursie geeft je een kijkje in het dagelijkse leven van deze bijzondere oude cultuur. Een unieke kans om het woud door de ogen van de Batwa te ervaren.

In de loop van de ochtend reist u verder naar het Mgahinga Gorilla National Park. Dit is het kleinste van de 10 nationale parken van Uganda en is 33m2 groot en gelegen in het Zuid-Westen van Uganda op de grens met Rwanda en de DRC. Ook dit park staat bekend om de berggorilla’s maar tevens om de zeldzame gouden apen die alleen in dit gebied voorkomen. U verblijft 2 nachten nabij het Mgahinga National park op basis van volpension in de accommodatie van uw keuze.

In de loop van de ochtend reist u verder naar het Mgahinga Gorilla National Park. Dit is de kleinste van de 10 Nationale parken van Uganda en is 33m2 groot en gelegen in het Zuid-Westen van Uganda op de grens met Rwanda en Congo. Ook dit park staat bekend om de berggorilla’s maar tevens om de zeldzame gouden apen die alleen in dit gebied voorkomen. U verblijft 2 nachten nabij het Mgahinga National park op basis van volpension in de accommodatie van uw keuze.

Dag 11: Mgahinga Gorilla National Park
De dichte bossen en bamboestruiken in het Mgahinga Gorilla National Park zijn het leefgebied van de gouden apen die zo genoemd worden vanwege hun kleuren. Deze apen komen in Uganda alleen in dit gebied voor en wereldwijd maar in 3 landen. U gaat op zoek naar deze apen tijdens de golden monkey tracking met de bekende Virunga vulkanen op de achtergrond.

Optioneel (niet inbegrepen): In plaats van alleen op zoek te gaan naar de gouden apen kunt u eventueel ook in dit park een Gorilla tracking bijboeken of eventueel een van de drie Virunga vulkanen beklimmen.

Dag 12: Lake Mburo National Park

Na het ontbijt gaat u richting het Lake Mburo National Park dat op c.a. 7 uur rijden gelegen is. Wanneer u het park binnenrijdt zult u waarschijnlijk gelijk al een aantal dieren zien. Lake Mburo is met zijn 260 km2 één van de kleinste nationale parken van Uganda. Lake Mburo is het grootste van de vijf meren die binnen de grenzen van het park liggen, die allemaal gevoed worden door de Rwizi rivier. De andere gedeeltes van het park bestaan voornamelijk uit savanne en acaciabossen. Het is het enige park in het land waar een grote hoeveelheid impala’s leeft (waarna de hoofdstad Kampala is vernoemd). Daarnaast is Lake Mburo National Park één de drie parken in Uganda waar de Burchell zebra voorkomt. Vanmiddag maakt u gelijk een game drive in het park. Bij het meer leven naast krokodillen en nijlpaarden veel verschillende vogelsoorten. U verblijft 1 nacht nabij het Lake Mburo National park op basis van volpension in de accommodatie van uw keuze.

Dag 13: Lake Mburo National Park – Entebbe
In de ochtend maakt u nog een laatste gamedrive waarna u een lange terugrit heeft naar Entebbe. U verblijft 1 nacht in Entebbe op basis van logies en ontbijt in de accommodatie van uw keuze.

Dag 14: Entebbe
U heeft overdag nog ter vrije besteding in Entebbe. In de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt.

Prijsindicatie 2024 op basis van 2 personen:  
Budget klasse accommodaties:
€ 5.335,00 per persoon

Comfort klasse accommodaties:
€ 5.745,00 per persoon

Superior klasse accommodaties:
€ 11.450,00 per persoon

Prijsindicatie 2024 op basis van 4 personen:  
Budget klasse accommodaties:
€ 3.395,00 per persoon

Comfort klasse accommodaties:
€ 4.820,00 per persoon

Superior klasse accommodaties:
€ 10.525,00 per persoon

De vermelde reissommen zijn geldig bij deelname van 2 of 4 personen en verblijf in een (of 2x) tweepersoonskamer. De reissommen zijn exclusief intercontinentale vluchten en eventuele toeslagen voor feestdagen, onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen.

Accommodaties (wijzigingen voorbehouden):

Budget
Entebbe: Papyrus Guesthouse. 
Murchison Falls: Pakuba Safari Lodge
Kibale N.P: Isunga Lodge.
Queen Elizabeth N.P.: Elephant Hab Lodge
Bwindi N.P: Ichumbi Gorilla Lodge
Mhgahinga N.P.: Mucha Lodges
Lake Mburo N.P: Eagles Nest

Comfort
Entebbe: The Boma
Murchison Falls: Twiga Safari Lodge
Kibale N.P: Turaco Treetops
Queen Elizabeth N.P: Ihamba Lakeside Safari Lodge
Bwindi N.P: Haven Buhoma lodge.
Mhgahinga N.P.: Travellers Rest hotel
Lake Mburo N.P: Rwakobo Rock.

Superior  
Entebbe: Hotel No 5. 
Murchison Falls: Murchison River Lodge/cottages.
Kibale N.P: Ndali Lodge.
Queen Elizabeth N.P: Elephant Plains.
Bwindi N.P: Bwindi Lodge.
Mhgahinga N.P.: Mount Gahinga Lodge.
Lake Mburo N.P: Mhingo Lodge.

Inbegrepen:
* ontvangst op de luchthaven bij aankomst
* privé transfer bij aankomst in Entebbe naar uw eerste hotel en bij vertrek op dag 14 vanaf het hotel in Entebbe naar de luchthaven.
* Vervoer in 4×4 safari voertuig inclusief Engels sprekende gids/chauffeur vanaf dag 2 t/m dag 13
* 13 overnachtingen in accommodatie type naar keuze
* 13 x ontbijt, 11x lunch en 11x diner.
* excursies en activiteiten:
– Chimp trekking in Kibale N.P. inclusief standaard permit**
– Gorilla trekking in Bwindi N.P.  inclusief standaard permit**
– Golden Monkey trekking in Mgahinga N.P. inclusief standaard permit**
– 2 gamedrives per persoon in Murchison Falls National Park
– 2 gamedrives per persoon in Queen Elizabeth National Park
– 2 gamedrives per persoon in Lake Maburo National Park
* park entreegelden
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

** De standaard permits dienen gelijk bij boeking voldaan te worden. Pas wanneer alles betaald is worden de permits bevestigd. Hierna geldt 100% kosten bij annulering en is wijzigen niet meer mogelijk.

Niet inbegrepen:
* intercontinentale vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* optionele activiteiten en excursies
* reis- en annuleringsverzekering
* visumkosten 
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en SGR (€ 5,00 per persoon)
* fooien en uitgaven van persoonlijke aard