Bel me terug

 

Luxe privé safari Zimbabwe

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

LUXE PRIVE SAFARI ZIMBABWE
Bezoek aan de wereldberoemde Victoria Watervallen inclusief lunch in the Lookout Café
Gamedrives, riviersafari’s en een wandelsafari in Zambezi National Park
Uitgebreide gamedrives en spannende wandelsafari’s in Hwange National Park en Mana Pools National Park
Luxe overnachtingen in exclusieve lodges en tented camps inclusief alle maaltijden en safari-activiteiten
Bootsafari’s, kanotochten en vissen op de Zambezi rivier in Mana Pools National Park

Tijdens deze luxe privé safari ontdekt u dat Zimbabwe qua natuurschoon en activiteiten een zeer gevarieerde bestemming is. Naast de wereldberoemde Victoria Watervallen bezoekt u twee schitterende wildparken, Hwange National Park en Mana Pools National Park, waarbij overnacht wordt in een luxe lodge aan de Zambezi rivier en exclusieve en intieme tented camps. U reist snel en comfortabel per chartervlucht tussen de parken, zodat u optimaal de tijd heeft om van uw mooie accommodaties en de omgeving te genieten en deel te nemen aan alle safari-activiteiten.

Dag 1: Victoria Falls
Bij aankomst op de luchthaven van Victoria Falls wordt u ontvangen door een lokale vertegenwoordiger en naar uw accommodatie gebracht. U verblijft 3 nachten in Old Drift Lodge aan de oever van de Zambezi rivier op 7 km van de machtige Victoria Watervallen. Old Drift Lodge ligt in een wildrijke omgeving met o.a. olifanten, buffels, kuddes sabelmarter, eland, zebra’s, giraffen, kudu’s, waterbokken en impala’s. Tijdens uw verblijf zijn 2 maal daags gamedrives inbegrepen, een ochtend- en middag riviersafari en een begeleide wandelsafari.

Dag 2: Victoria Falls
Vanmorgen maakt u een tour naar de machtige Victoria Watervallen. Over een lengte van 1,7 kilometer stort het water van de Zambezi rivier meer dan honderd meter de diepte in. Door de nevel en het oorverdovende lawaai worden de watervallen lokaal ook wel ‘Mosi-oa-Tunya’ genoemd, dat ‘rook die dondert’ betekent. Het waterniveau varieert door het jaar heen. De waterstand is het hoogst na afloop van het regenseizoen, in april, en het laagst in de maanden oktober en november. Na de tour is een lunch in The Lookout Café inbegrepen. ’s Middags is het weer tijd voor één van de safari-activiteiten, georganiseerd door Old Drift Lodge.

Dag 3: Victoria Falls
De dag begint met een enerverende gamedrive of wandelsafari. De keuze is aan u! Hiernaast kunt u optioneel deelnemen aan diverse sportieve en spannende activiteiten in de omgeving, zoals het maken van een helikoptervlucht boven de watervallen, vissen, bungeejumpen, canopytour of raften op de Zambezi rivier. Ook behoort het maken van een dagtrip naar Chobe National Park in Botswana tot de mogelijkheden.

Dag 4-6: Hwange National Park
Vandaag vliegt u per chartervlucht naar de airstrip bij Little Makalolo Camp, een charmant en intiem tentenkamp in de grote Linkwasha concessie in het zuidoosten van Hwange National Park. Het camp bestaat uit 6 ruime klassieke safaritenten, waaronder 1 familietent, met zowel een binnen- als een buitendouche. De tenten en het hoofdgebouw zijn met elkaar verbonden middels een houten looppad. In het centrale gedeelte vindt u het restaurant, een lounge en het zwembad, dat voor een welkome verkoeling zorgt op warme dagen. Vanuit de op palen gebouwde ‘hide’ kijkt u uit op de drinkplaats, waar regelmatig dieren hun dorst lessen.
Tijdens uw verblijf maakt u uitgebreide game drives in de open voertuigen van het camp, onder begeleiding van ervaren rangers. Ook kunt u een bezoek brengen aan het dorpje Ngamo, waar u kennismaakt met de lokale bevolking. In de vroege ochtend, als het nog niet zo warm is, kunt u ook deelnemen aan een wandelsafari.

Dag 7-9: Mana Pools National Park
U wordt naar de airstrip gebracht voor de vlucht naar Ruckomechi Camp in Mana Pools National Park, één van de meest afgelegen en mooiste wildparken van Zimbabwe. Mana Pools is een vruchtbare riviervlakte ten zuiden van de Zambezi rivier. Aan de overkant van de rivier ligt het Lower Zambezi National Park in buurland Zambia. De rivier is breed, met eilandjes waarop buffels, nijlpaarden, krokodillen, olifanten en andere dieren te vinden zijn. Het park staat vermeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO, vanwege haar ongekende natuurlijke schoonheid. Door de afgelegen ligging is het park nog grotendeels authentiek en onbedorven. De drinkplaatsen trekken met name in de droge wintermaanden veel dieren aan. Naast olifanten en buffels zijn er zebra’s, waterbokken, vele soorten antilopen, luipaarden, leeuwen, hyena’s en wilde honden te vinden. Bovendien is Mana Pools een paradijs voor vogelaars en is het park bekend om de spectaculaire wandelsafari’s, kanosafari’s en bootsafari’s die hier gedaan kunnen worden.
Ruckomechi Camp is een klassiek safaricamp aan de oevers van de Zambezi rivier, in een grote privé-concessie in het Mana Pools National Park. In de schaduw van acacia- en mahoniebomen liggen tien ruime safaritenten, aan weerszijden van het hoofdgebouw. Alle tenten kijken uit over de rivier en beschikken over zowel een en-suite badkamer als een buitendouche en -bad. In het centrale gedeelte vindt u de eetruimte, de bibliotheek, bar, lounge en het zwembad met ligbedden. Rond het kampvuur is een zitgedeelte gemaakt, waar u voor en na het diner van een drankje en een prachtige sterrenhemel kunt genieten. Vanuit het camp worden gamedrives, boot-, kano- en vistochten op de rivier georganiseerd, maar u kunt ook onder begeleiding van een ervaren gids een wandelsafari maken. Het camp wordt overdag regelmatig bezocht door olifanten, die sappige blaadjes en peultjes uit de bomen stelen.

Dag 10: Mana Pools National Park – Harare
U hebt in de loop van de dag vanuit het camp een transfer naar de airstrip voor de vlucht naar Harare International Airport.
Einde van de reis.

Prijsindicatie op basis van 2 personen:  
Prijzen voor 2o24 op aanvraag

De vermelde reissommen zijn geldig bij deelname van 2 personen en verblijf in een tweepersoonskamer/tent. De reissommen zijn exclusief eventuele toeslagen voor feestdagen en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen. Indien uw verblijf twee prijsperiodes overlapt, zal de reissom apart worden berekend. In de periode november t/m maart is het regenseizoen en Mana Pools National Park niet toegankelijk.

Inbegrepen:
* Meet&greet op de luchthaven
* transfer (niet privé) bij aankomst in Victoria Falls naar Old Drift Lodge
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* binnenlandse chartervlucht Old Drift Lodge – Little Makalolo Camp
* binnenlandse chartervlucht Little Makalolo Camp – Ruckomechi Camp
* binnenlandse vlucht Mana Pools – Harare International Airport
* overnachtingen en maaltijden in genoemde accommodaties:
– 3 nachten Old Drift Lodge in een tweepersoons kamer op basis van volpension, inclusief alle maaltijden en drankjes (exclusief premium drankjes), gratis items van de minibar
– 3 nachten in Little Makalolo Camp in een tweepersoons tent op basis van volpension, inclusief alle maaltijden en lokale drankjes (exclusief premium geïmporteerde dranken en champagne)
– 3 nachten in Ruckomechi Camp in een tweepersoons tent op basis van volpension, inclusief alle maaltijden en lokale drankjes (exclusief premium geïmporteerde dranken en champagne)
* excursies en activiteiten:
– Victoria Falls Tour, georganiseerd door Old Drift Lodge
– lunch bij de The Lookout Café in Victoria Falls
– gamedrives, riviersafari’s en een begeleide wandelsafari, georganiseerd door Old Drift Lodge
– gamedrives, wandelsafari’s, nachtsafari in Hwange National Park, bezoek aan een lokaal dorp, toegang tot de hide en sleeping under the stars, georganiseerd door Little Makalolo Camp
– gamedrives, riviersafari’s, wandelsafari’s in Mana Pools National Park en sleeping under the stars georganiseerd door Ruckomechi Camp
* park entreegelden
* Flying Doctor Service
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Niet inbegrepen:
* intercontinentale vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* optionele activiteiten en excursies, zoals een helikoptervlucht boven de Victoria Watervallen, dagtrip naar Chobe National Park in Botswana
* reis- en annuleringsverzekering
* visumkosten Zimbabwe (US$ 30 per persoon, onder voorbehoud van wijzigingen)
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* fooien en uitgaven van persoonlijke aard