Bel me terug

 

Fly-in safari Living on the wild side in Botswana

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

Living on the wild side in Botswana
Deels per vliegtuigje, deels per 4WD gaat u het dunbevolkte Botswana ontdekken. De overweldigende natuur kan hier ongestoord haar gang gaan. Maar liefst bijna 20% van Botswana bestaat uit wildreservaten of nationale parken! De meeste lodges zijn kleinschalig, wat het gevoel van exclusiviteit garandeert. Vanuit uw mokoro (uitgeholde boomstam) geniet u van de indrukwekkende Okavango Delta. In de enorme Kwando-concessie regeert het wild en met een beetje geluk spot u hier de zeldzame Afrikaanse wilde honden. In het tropische Linyanti moerasgebied wordt het leven bepaald door water. In de permanente lagune gevormd door de Kwando-rivier zijn nijlpaarden graag geziene gasten.

Dag 1: Maun-Okavango Delta
Vanmorgen vliegt u vanuit Maun per klein vliegtuigje naar Setari Camp. Dit afgelegen camp ligt in een 1750 km² privé-gebied in de Okavango Delta, één van de laatste vrijwel ongerepte natuurgebieden. Dit unieke ecosysteem biedt een afwisselend landschap; eilandjes worden afgewisseld door vlaktes, rivieren en lagunes. Hierdoor treft u een uitzonderlijke diversiteit aan wilde dieren hier: nijlpaarden, buffels, olifanten, leeuwen, hyena’s, zebra’s, giraffen en vele soorten vogels. Verblijf van twee nachten in Setari Camp. U maakt hier bootcruises, begeleide wandelsafari’s en tochten per mokoro (uitgeholde boomstam). Door de unieke ligging van Setari Camp zijn deze activiteiten het gehele jaar door mogelijk.

Setari Camp
Dit camp is eind 2018 geopend, een gloednieuw tenten kamp met 9 tenten gelegen in een privéconcessie van 120.000 hectare ongerepte wildernis in het hart van de Okvango Delta, waarbij privacy is gegarandeerd. Setari betekent ‘boom’ in het Setswana en het kamp is dan ook zorgvuldig ontworpen rondom de bossen langs de oevers en de palmbomen die het eiland domineren. Er zijn 8 tenten en 1 familietent, die met elkaar zijn verbonden door houten loopbruggen en zijn gebouwd op platforms hoog boven de grond.  Vanuit de eet- en zitgedeeltes, het zwembad en de fitnessruimte geniet u van panoramische uitzichten. De tenten zijn elegant ingericht en voorzien van alle benodigde comfort zoals een ruime badkamer met apart toilet, buitendouche en bad, extra lange bedden, een grote klamboe, een zitgedeelte en een ventilator. Vanaf het privé-terras heeft u een adembenemend uitzicht op de Delta. De familietent biedt plaats aan gezinnen van maximaal vier personen,  waarbij men verblijft in twee naast elkaar gelegen tenten, beide voorzien van eigen badkamer en buitendouche. Vanuit Setari kunt u bootcruises doen met speciale motorboten maar ook een tocht per mokoro (traditionele kano’s) maakt deel uit  van de authentieke Botswana-safari-ervaring. U kunt ook te voet de bush verkennen op de naburige eilanden. Het gebied is echt een paradijs voor vogelaars.
Helikoptervluchten zijn op aanvraag mogelijk en zijn een unieke ervaring om de enorme omvang van het Deltalandschap vanuit de lucht te bewonderen. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn toegestaan ​​op alle activiteiten. Het kamp accepteert alleen kinderen ouder dan 6 jaar.
U verblijft op basis van volpension en inclusief safari-activiteiten. 

Dag 2: Okavango Delta
U heeft de keuze uit diverse safari-activiteiten om het gebied te ontdekken, zoals bootcruises en begeleide wandelingen.

Dag 3: Okavango Delta – Khwai (Khwai-concessie)
Per klein vliegtuigje wordt u naar de Khwai-consessie gebracht. Dit enorme privé-reservaat is een perfect leefgebied voor vele dieren. Door middel van game drives per 4wd heeft u volop de gelegenheid om deze dieren te spotten. Twee overnachtingen in Khwai Tented Camp. 

Khwai Tented Camp 
Dit camp is centraal gelegen in het door de gemeenschap gerunde Khwai-concessie, grenzend aan het Moremi Game Reserve. Het camp is prachtig gelegen aan de lagune met uitzicht op de Khwai-rivier. Dit kleinschalige tented camp biedt plaats aan maximaal 12 gasten en is een semi-luxe kamp in Hemingway stijl met en-suite badkamers. De tenten zijn voorzien van alle comfort zoals een badkamer met douche en toilet en een privé-veranda met uitzicht op de rivier.  Vanuit het camp worden er dagelijks begeleide natuurwandelingen gedaan maar ook game drives in open 4×4 voertuigen, night game drives en mokoro boottochten. Optioneel is het mogelijk om onder begeleiding het oude dorp van de Khwai bushman te bezoeken. In het gebied van Khwai is een grote verscheidenheid aan wilde dieren aanwezig zoals; olifanten, buffels, zebra’s, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, wilde honden, giraffen, nijlpaarden en hyena’s.  U verblijft hier op basis van volpension inclusief safari-activiteiten. Kinderen vanaf 7 jaar zijn welkom. 

Dag 4: Khwai/Moremi concessie
Op ontdekking in de Khwai concessie en Moremi Game Reserve

Dag 5: Khwai – Linyanti
Middels een game drive wordt u per voertuig naar uw volgende bestemming gebracht; Linyanti  Tented Camp. De Linyanti concessie ligt in het uiterste noorden van Botswana, aan de grens met Namibië. Het gebied kent een zeer rijk en gevarieerd wildleven, maar is vooral bekend vanwege de enorme kuddes olifanten die hier in de droge tijd voorkomen. Tevens kunt u hier ook regelmatig leeuwen, sable en roan antilopen, luipaarden, wilde honden en vele andere herbivoren spotten. De omliggende vlaktes en moerassen vormen de thuisbasis voor lechwe antilopen, nijlpaarden, krokodillen en de meer zeldzame sitatunga antiloop. Het landschap bestaat uit grote open vlaktes met her en der moerasbebossing. Door de concessie stroomt de Kwando rivier, die overgaat in de Linyanti rivier. Deze rivier is voor veel dieren een belangrijke drinkplaats. In de concessie ligt ook het Savute kanaal, dat tussen 1980 en 2008 was opgedroogd en zich daarna weer vulde met water. Inmiddels is Savute druk bevolkt met nijlpaarden en tal van bijzondere watervogels en in de droge wintermaanden vindt u er op de oevers grote kuddes olifanten en andere dieren.

Linyanti Bush Camp
Dit intieme en eenvoudige kamp is gelegen aan de oevers van de Linyanti in een privé concessie die grenst aan de Chobe enclave ten westen van het Chobe National Park. Linyanti Bush Camp is gebouwd op een verhoogd houten platform waardoor u een prachtig uitzicht heeft over de Linyanti vlaktes en de wetlands. 
Het kamp beschikt over zes sfeervol ingerichte canvas safari tenten voorzien van en-suite badkamers en de benodigde comfort. Naast de dinerruimte is er nog een kleine leesruimte, een bar en een lounge. De activiteiten die worden aangeboden bestaan uit game drives in open voertuigen, night game drives en wandelsafari’s. De regio rond Linyanti Bush Camp is beroemd om zijn grote kuddes olifanten en buffels die vooral in het droge seizoen komen. Daarnaast zijn leeuwen, sable en roan antilopen, luipaarden, wilde honden en vele andere herbivoren regelmatig gezien dieren De omliggende vlaktes en moerassen vormen de thuisbasis voor lechwe antilopen, nijlpaarden, krokodillen en de meer zeldzame sitatunga antiloop. U verblijft hier op basis van volpension en inclusief safari-activiteiten. 

Dag 6: Linyanti
Vanmorgen vroeg en aan het einde van de middag maakt u een game drive, mokoro- of boottocht over de Kwando rivier.

Dag 7: Linyanti-Maun
Na een laatste game drive vliegt u terug naar Maun.

Uiteraard kunt u deze safari prima combineren met een bezoek aan een van de andere parken in Botswana  zoals Chobe National Park of de Victoria watervallen. Wij werken graag een reis op maat voor u uit.

 

Prijsindicatie met vertrek in 2019: 
April, juni en november: €4.358 per persoon 
Juli, augustus en september: €5.695 per persoon
Oktober: €5.350 per persoon
December: €3.986 per persoon

ST_OOR_rechtsonder_defDe vermelde reissom is geldig bij deelname van 2 personen en verblijf in een tweepersoonskamer. De reissommen zijn exclusief eventuele toeslagen
voor feestdagen en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen. 

Inbegrepen:
* meet & greet bij aankomst
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* vluchten Maun – Setari Camp – Khwai Tented Camp – Linyanti Bush Camp – Maun
* 2 nachten Setari Camp o.b.v. volpension incl. safari activiteiten
* 2 nachten Khwai Tented Camp o.b.v. volpension incl. safari activiteiten
* 2 nachten Linyanti Bush Camp o.b.v. volpension incl. safari activiteiten
* parkentree
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Niet inbegrepen:
* internationale vluchten en luchthavenbelastingen
* optionele activiteiten en excursies
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* uitgaven van persoonlijke aard
* fooien

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven in uw gewenste reisperiode.

Voorbeeld vluchtschema (onder voorbehoud):
KL591    Amsterdam-Johannesburg  10.15-22.05 uur
SA8300 Johannesburg-Maun             11.45-13.15 uur
SA8301 Maun-Johannesburg             14.00-15.40 uur
KL592   Johannesburg-Amsterdam  23.59-10.15 uur