Bel me terug

 

Fly-in safari Living on the wild side in Botswana

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

LIVING ON THE WILD SIDE IN BOTSWANA
7-daagse fly-in safari met verblijf in unieke natuurgebieden; Okavango Delta, Moremi en Savuti
Door verblijf in kleinschalige tented camps ervaart u een unieke safaribeleving
Vervoer tussen de camps is in kleine vliegtuigen, doordat u laag vliegt kunt u het wild ook vanuit de lucht spotten
Inclusief vele safari-activiteiten; game drives in open 4WD, bootcruises, begeleide wandelsafari’s en tochten per mokoro (kano)
Ga niet alleen op zoek naar de Big Five maar ontdek ook ander wild zoals wilde honden, nijlpaarden, hyena’s, cheetah’s en vele vogels
Optioneel helikoptervluchten, bezoek dorpje van Khwai Bushman

Deels per vliegtuigje, deels per 4WD gaat u het dunbevolkte Botswana ontdekken. De overweldigende natuur kan hier ongestoord haar gang gaan. Maar liefst bijna 20% van Botswana bestaat uit wildreservaten of nationale parken! De meeste lodges zijn kleinschalig, wat het gevoel van exclusiviteit garandeert. 

 

Bij het boeken van deze reis steunt Africa Feeling de volgende projecten:
Travel For Impact, een project dat diverse doelen ondersteunt zoals Maun Animal Welfare Society, een lokaal weeshuis en een vrouwenwelzijnsproject. Basket of Love, een project dat kwetsbare moeders en kinderen steunt door middel van babyopvang voor jonge schoolgaande moeders, hulp aan verstoten moeders en seksuele voorlichting aan jongeren. Maun Waste Warriors, een project in Maun dat milieuvriendelijke initiatieven initieert voor de lokale gemeenschap.

Dag 1: Maun-Okavango Delta
Vanmorgen vliegt u vanuit Maun per klein vliegtuigje naar Setari Camp. Dit afgelegen camp ligt in een 1750 km² privé-gebied in de Okavango Delta, één van de laatste vrijwel ongerepte natuurgebieden. Dit unieke ecosysteem biedt een afwisselend landschap; eilandjes worden afgewisseld door vlaktes, rivieren en lagunes. Hierdoor treft u een uitzonderlijke diversiteit aan wilde dieren hier: nijlpaarden, buffels, olifanten, leeuwen, hyena’s, zebra’s, giraffen en vele soorten vogels. Verblijf van twee nachten in Setari Camp. U maakt hier bootcruises, begeleide wandelsafari’s en tochten per mokoro (uitgeholde boomstam). Door de unieke ligging van Setari Camp zijn deze activiteiten het gehele jaar door mogelijk.

Setari Camp
Dit camp is eind 2018 geopend, een gloednieuw tenten kamp met 9 tenten gelegen in een privéconcessie van 120.000 hectare ongerepte wildernis in het hart van de Okvango Delta, waarbij privacy is gegarandeerd. Setari betekent ‘boom’ in het Setswana en het kamp is dan ook zorgvuldig ontworpen rondom de bossen langs de oevers en de palmbomen die het eiland domineren. Er zijn 8 tenten en 1 familietent, die met elkaar zijn verbonden door houten loopbruggen en zijn gebouwd op platforms hoog boven de grond.  Vanuit de eet- en zitgedeeltes, het zwembad en de fitnessruimte geniet u van panoramische uitzichten. De tenten zijn elegant ingericht en voorzien van alle benodigde comfort zoals een ruime badkamer met apart toilet, buitendouche en bad, extra lange bedden, een grote klamboe, een zitgedeelte en een ventilator. Vanaf het privé-terras heeft u een adembenemend uitzicht op de Delta. De familietent biedt plaats aan gezinnen van maximaal vier personen,  waarbij men verblijft in twee naast elkaar gelegen tenten, beide voorzien van eigen badkamer en buitendouche. Vanuit Setari kunt u bootcruises doen met speciale motorboten maar ook een tocht per mokoro (traditionele kano’s) maakt deel uit van de authentieke Botswana-safari-ervaring. U kunt ook te voet de bush verkennen op de naburige eilanden. Het gebied is echt een paradijs voor vogelaars.
Helikoptervluchten zijn op aanvraag mogelijk en zijn een unieke ervaring om de enorme omvang van het Deltalandschap vanuit de lucht te bewonderen. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn toegestaan ​​op alle activiteiten. Het kamp accepteert alleen kinderen ouder dan 6 jaar.
U verblijft op basis van volpension en inclusief geselecteerde lokale dranken en safari-activiteiten. 

Dag 2: Okavango Delta
U heeft de keuze uit diverse safari-activiteiten om het gebied te ontdekken, zoals bootcruises en begeleide wandelingen.

Dag 3: Okavango Delta – Moremi Game reserve
Per klein vliegtuigje wordt u naar de Khwai airstrip gebracht waar u wordt opgewacht en naar uw accommodatie gebracht wordt. U verblijft twee overnachtingen in de Sango Safari Lodge. 

Het Moremi Game Reserve is een 5000 km2 reservaat in het oosten van de beroemde Okavango Delta. Dat Moremi een reservaat is en geen nationaal park, heeft te maken met het feit dat de lokale bevolking er mag blijven wonen. Moremi is één van de meest wildrijke gebieden van Botswana. Leeuwen, luipaarden, buffels, olifanten, wilde honden, hyena’s, giraffen en vele soorten antilopen leven hier in groten getale. Ook is het gebied een paradijs voor vogelliefhebbers. De beste tijd voor safari’s is de periode juli tot oktober, als het water in de Delta zijn hoogste niveau bereikt en u naast game drives op het vasteland, ook tochten per kano of motorboot kunt maken. Vanaf begin december vallen de eerste regens en kan het uitzonderlijk heet zijn. Grenzend aan Moremi Game Reserve ligt het kleinschalige Sango Safari Camp met uitzicht over de Khwai rivier en ingericht in klassieke safaristijl. Vanwege de sublieme ligging kunt u game drives maken in de Khwai concessie en in het Moremi Game Reserve, maar ook night drives, wandelsafari’s onder begeleiding van een ranger of mokorotochten (seizoensafhankelijk). U verblijft hier 2 nachten op basis van volpension inclusief geselecteerde lokale dranken en inclusief safari-activiteiten.

Dag 4: Khwai/Moremi concessie
Op ontdekking in de Khwai concessie en/of het Moremi Game Reserve

Dag 5: Khwai – Savuti
Per klein vliegtuigje wordt u naar de Savuti airstrip gebracht. Bij aankomst wordt u per voertuig naar uw volgende bestemming gebracht. Savuti beslaat bijna 5.000 km² en omvat het Savuti moeras, het Savuti kanaal, de Mababe Depression en de Magwikhwe Sand Ridge. Savuti grenst aan de Linyanti en is deel van het Chobe National Park. Hierdoor zijn wandelsafari’s en nightdrives hier niet toegestaan. De Savuti lijkt een beetje op een woestijnachtig landschap door de uitgestrekte zandvlaktes, savannes en rotsachtige aardlagen. Tussen November en December, migreren duizenden zebra’s en gnoes vanuit de Linyanti naar de Savuti regio richting het zuiden in afwachting van de regen. De Savuti staat naast de zebramigratie ook bekend om haar leeuwen en de vele kuddes hyena’s. Daarnaast kent het ook een grote verscheidenheid aan andere roofdieren en wildsoorten. Het gehele jaar door vindt u hier veel wildlife zoals giraffen, antilopen, olifanten, gnoes, kudu’s, waterbokken, buffels en soms luipaarden en cheetah’s. Bij de drinkplaatsen kunt u regelmatig grote kuddes olifanten en antilopen spotten met name in het droge seizoen. Groepen leeuwen rivaliseren hier met groepen hyena’s.

Ghoha Hills lodge is gelegen op een heuveltop van Ghoha Hills in de Savuti area in het Chobe National Park. De lodge biedt een safari-ervaring in een rustige omgeving. Door de verhoogde ligging heeft u een prachtig uitzicht op de enorme uitgestrektheid van het Savuti gebied in Chobe National Park. Ghoha Hills Savuti Lodge ligt op 30 km van de Savuti Channel en Savuti Marsh.
Ghoha Hills Savuti Lodge kijkt uit op een kleine natuurlijke pan wat een groot aantal vogels en wilde dieren aantrekt in deze vaak droge omgeving.
De hele lodge draait volledig op zonne-energie. Faciliteiten in de lodge omvatten een eetgedeelte, een bar, curiosa winkel, lounges, een Afrikaanse Boma en een rock pool. De 11 goed ingerichte canvas suites bevinden zich op verhoogde houten palen op de richels van de Ghoha Hills en zorgen voor een spectaculair uitzicht op de zonsopgang. Elke kamer heeft een eigen badkamer en de douche is gepositioneerd om te profiteren van het adembenemende uitzicht. De kamer is ingericht met comfortabele fauteuils om van het uitzicht te genieten of om wat te lezen. Koffie en thee faciliteiten zijn ook beschikbaar in de kamers. ’s Avonds geniet u op het buitenterras van de warmte van het kampvuur en de prachtige sterrenhemel. U verblijft hier 2 nachten op basis van volpension inclusief geselecteerde lokale dranken en inclusief dagelijkse ochtend- en middaggamedrives in de Savuti regio van het Chobe National Park.

Dag 6: Savuti
Vanmorgen vroeg en aan het einde van de middag maakt u een game drive. 

Dag 7: Savuti -Maun
Na een laatste game drive vliegt u terug naar Maun.

Uiteraard kunt u deze safari prima combineren met een bezoek aan een van de andere parken in Botswana  zoals Chobe National Park of de Victoria watervallen. Wij werken graag een reis op maat voor u uit.

 

Prijsindicatie met vertrek in 2024: 

01-02-2024 t/m 31-03-2024
€ 4.080 per persoon

01-04-2024 t/m 30-06-2024:
€ 5.285 per persoon

01-07-2024 t/m 30-09-2024:
€ 6.600 per persoon

01-10-2024 t/m 31-10-2024:
€ 6.300 per persoon

ST_OOR_rechtsonder_defDe vermelde reissom is geldig bij deelname van 2 personen en verblijf in een tweepersoonskamer. De reissommen zijn exclusief eventuele toeslagen
voor feestdagen en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen. 

Inbegrepen:
* meet & greet bij aankomst
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* vluchten Maun – Setari Camp – Khwai airstrip – Savuti airstrip – Maun
* 2 nachten Setari Camp o.b.v. volpension en lokale dranken incl. safari activiteiten
* 2 nachten Sango Safari Lodge o.b.v. volpension en lokale dranken incl. safari activiteiten
* 2 nachten Ghoha Hills Savuti Lodge o.b.v. volpension en lokale dranken incl. safari activiteiten
* parkentreegelden
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Niet inbegrepen:
* internationale vluchten en luchthavenbelastingen
* optionele activiteiten en excursies
* Premium dranken
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en SGR (€ 5,00 per persoon)
* uitgaven van persoonlijke aard
* fooien

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven in uw gewenste reisperiode.

Voorbeeld vluchtschema (onder voorbehoud):
KL591    Amsterdam-Johannesburg  10.15-22.05 uur
4Z Johannesburg-Maun             11.45-13.25 uur
4Z Maun-Johannesburg             14.05-15.40 uur
KL592   Johannesburg-Amsterdam  23.55-10.20 uur