Bel me terug

 

Groepsreis Zuid-Tanzania

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

GROEPSREIS ZUID-TANZANIA
Ontdek tijdens dit safari-avontuur het ongerepte en minder toeristische Zuiden van Tanzania
Rondreis in kleine groepjes van 2-7 personen op basis van internationaal gezelschap
Safari in Ruaha NP, Mikumi en Selous Game Reserve
Optioneel mogelijk deze reis als deels fly-in te boeken vanwege de lange afstanden
Verblijf in middenklasse en authentieke tented camps

Deze reis is zeer geschikt voor avonturiers en voor diegene die het Noorden van Tanzania al hebben verkend maar graag ook het Zuiden van Tanzania willen ontdekken. Het zuiden van Tanzania is minder toeristisch en u zult hier echt het wild moeten spotten. Tijdens deze 10 daagse groepsreis verblijft u in eenvoudige lodges en tented camps en reist u in internationaal gezelschap met een minimum van 2 personen en een maximum van 7 personen. De reis begint en eindigt in Dar es Salaam en u bezoekt achtereenvolgens Ruaha National Park, Mikumi National Park en Selous Game Reserve. Vanwege de lange rijafstand is het ook mogelijk om deze reis als 9 daagse fly-in te boeken. U vliegt dan op dag 3 vanuit Dar es Salaam naar Ruaha waarna de reis verder overland wordt voortzet met de groep.

 

Bij het boeken van deze reis steunt Africa Feeling de volgende projecten:
Onze lokale partner van deze reis is ‘Travelife engaged’ op het gebied van duurzaamheid. Er wordt een bijdrage geleverd aan duurzaamheidstrainingen, workshops, het screenen van duurzame accommodaties en het bouwen van waterreservoirs in de voertuigen. Project Carbon Tanzania, voor compensatie van CO2 uitstoot van de safarivoertuigen. Het Neema Crafts centrum in Iringa, dat wordt gerund door mensen met een beperking. Door het centrum te bezoeken en/of hier te overnachten wordt het mogelijk aan deze mensen beroepsonderwijs te geven.

Dag 1: Aankomst Dar es Salaam
Na aankomst op de internationale luchthaven Dar es Salaam, in het zuiden van Tanzania, wordt u ontvangen door onze vertegenwoordiger ter plaatse en naar The Slipway hotel gebracht in Dar es Salaam waar u overnacht op basis van logies en ontbijt.

Dag 2: Iringa
Vroeg vertrek rond 07.30, vandaag ontmoet u uw gids/chauffeur die u de komende dagen zal begeleiden. U gaat op weg naar Iringa, een rit van circa 6 of 7 uur afhankelijk van de verkeersdrukte. U verblijft hier in Neema Crafts Guesthouse, een bijzonder guesthouse met een kunstcentrum dat wordt gerund door mensen met een beperking. Een uniek project want de opbrengsten van het verblijf komen ten goede aan behandelingen voor mensen met een beperking. Wanneer u kiest voor de 9-daagse fly-in dan komt u op dag 2 aan in Dar es Salaam.  

Dag 3-4: Ruaha National Park
U vertrekt vroeg rond 07.30 voor een 2-3 uur durende rit naar Ruaha National Park waar u de komende 2 dagen kunt genieten van de prachtige natuur van dit bijzondere park. Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. In het park zijn zo’n 500 verschillende soorten vogels waargenomen, waaronder de Ruaha red-billed neushoornvogel, die uniek is voor dit park. Het is een van de weinige plaatsen waar u met een beetje geluk de grote en kleine koedoe kunt spotten. Ruaha is nog vrij onbekend en daardoor ook heel rustig. U zult hier weinig andere toeristen tegenkomen. De grote Ruaha rivier stroomt door het park en is tevens de levensader van het park. Het meeste wild zult u rondom deze waterbron spotten, de rivier trekt u ook veel nijlpaarden en krokodillen aan. U vindt hier regelmatig grote kuddes leeuwen, luipaarden en cheetah’s  maar ook wilde honden. U beleeft hier echt unieke safari’s. Bij aankomst gaat u direct het park bezoeken. In de namiddag checkt u in bij uw camp. U verblijft twee nachten in Tandala Tented Camp (net even buiten het park gelegen) op basis van volpension en inclusief safari-activiteiten. In dit camp geniet u van de ongerepte natuur en loopt het wild vrij rond het camp. Wanneer u kiest voor de 9-daagse fly-in dan vliegt u op dag 3 van Dar es Salaam naar Ruaha National Park (vertrek 08.30 en aankomst 11.00).   

Dag 5-6: Mikumi National Park
Na het ontbijt verlaat u Ruaha en heeft u een rit van circa 6 uur naar Mikumi National Park. Er gaat een picknick lunch mee voor onderweg. In de namiddag heeft u de eerste game drive in het park. Het park is 3230 km² groot en staat bekend om haar prachtige vergezichten. Mikumi is niet alleen vernoemd naar het dorpje in de zuidwest-hoek van het park, maar is ook de Swahili naam voor de palm die in het park groeit. In Mikumi is maar een klein deel van het park te bezoeken. Door het park loopt de 2-baans TANZAM snelweg, van Tanzania naar Zambia. Vooral het Mkata food plain is een populair gebied voor de game-drivers. Hier geniet u van mooie vergezichten met een schitterend contrast tussen de savanne kleuren vol met dieren en de heldere blauwe hemel. U vindt in Mikumi veel olifanten, giraffen, wildebeest, buffels, impala’s, wrattenzwijnen en zebra’s. Ook zijn er sabelantilopen en kudu’s te vinden in de heuvels in het zuiden van het park. Het park is bovendien beroemd door de wilde honden. Op dag 6 heeft u een ochtend game drive en een middag game drive in het park. De lunch wordt genuttigd in het camp. U verblijft twee overnachtingen in Mikumi Wildlife Camp op basis van volpension en inclusief safari-activiteiten. 

Dag 7-9: Selous Game Reserve
Een mooie maar lange rit via de Uluguru Mountains gaat naar uw volgende bestemming; het Selous Game Reserve. Hier maakt u diverse safari’s per boot over de Rufiji rivier en Lake Nzerakera waar u vele nijlpaarden, krokodillen en bijzondere vogels zult spotten. Ook wandelsafari’s behoren tot de mogelijkheden. Onder leiding van ervaren gidsen en gewapende rangers ontdekt u op een bijzondere manier de Afrikaanse wildernis en het complexe ecosysteem. Uiteraard maakt u ook game drives in een 4×4 voertuig met opklapbaar dak. U zult in dit gebied vele olifanten, giraffen, leeuwen en met een beetje geluk luipaarden en zelfs de zeldzame Afrikaanse wilde hond tegenkomen. U verblijft twee overnachtingen in Selous Wilderness Camp op basis van volpension en inclusief safari-activiteiten. 

Dag 10: Dar es Salaam
Na een laatste ochtend game drive rijdt u terug naar Dar es Salaam, waar de safari eindigt op de luchthaven van Dar es Salaam. Er gaat een lunchpakket mee voor onderweg. U neemt afscheid van uw gids en checkt in voor uw vlucht naar Amsterdam of naar Zanzibar, mocht u nog een paar dagen aan het strand willen doorbrengen.

Vertrekdata 2021:
Januari: 16
Februari: 13
Maart: 6

Prijsindicatie 2021 op basis van 2 personen: 
10- daagse groepsreis:  €3.100  per persoon
9-daagse fly-in groepsreis: €3.460 per persoon

De vermelde reissommen zijn geldig bij verblijf in een of 2x tweepersoonskamer/-tent. De reissommen zijn exclusief eventuele toeslagen voor feestdagen en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen. 

Flying Doctors Service
Voor een safari in Tanzania raden wij ten sterkste aan een tijdelijk lidmaatschap van de Flying Doctors Service af te sluiten. Dit lidmaatschap is een aanvulling op uw reisverzekering en dekt een eventuele noodevacuatie naar de betrouwbare ziekenhuizen in Nairobi, binnen een straal van 500 km.

Inbegrepen: 
* luchthaventransfers op de eerste en laatste dag
* Binnenlandse vlucht Dar es Salaam – Ruaha (alleen bij 9 daagse fly-in)
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* overnachtingen in eenvoudige tented camps
* dagelijks ontbijt, lunch en diner op dag 2 t/m 9 en dag 10 een lunchpakket
* vervoer in een 4×4 safarivoertuig met opklapbaar dak 
* Engels sprekende gids/chauffeur
* safari’s zoals omschreven 
* park entreegelden (aan wijzigingen onderhevig)
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Niet inbegrepen:
* intercontinentale vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* optionele activiteiten en excursies
* Flying Doctors Service 
* reis- en annuleringsverzekering
* fooien voor gids en personeel lodges/camps
* visumkosten Tanzania (US$ 50 per persoon)
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen zeer regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven in uw reisperiode. Des te eerder u de reis boekt hoe voordeliger het tarief.

Voorbeeld vluchtschema (onder voorbehoud):
KL571   Amsterdam- Dar es Salaam  10.15-22.45 uur
KL569   Dar es Salaam -Amsterdam  23.59-07.20 uur