Bel me terug

 

Groepsreis Ontdek Namibië

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

ONTDEK NAMIBIË
Indien u niet zelf door Namibië wilt rijden, de gezelligheid van een groep en de begeleiding van een goede gids verkiest, dan is de 13-daagse groepsreis Ontdek Namibië uitermate geschikt. U bezoekt alle bekende bezienswaardigheden van Namibië, zoals de Kalahariwoestijn, de Fish River Canyon, de duinen van Sossusvlei, de rotsgravures van Twyfelfontein en natuurlijk het Etosha National Park, het grootste wildpark van het land. U kunt de rondreis optioneel verlengen met twee nachten in de omgeving van Windhoek, om nog even op uw gemak na te genieten van alle indrukken. De rondreis wordt op twee niveaus aangeboden: Classic en Superior. In de classic versie verblijft u in gemiddeld driesterren accommodaties op basis van logies en ontbijt (met optionele toeslag voor halfpension). Tijdens de Superior versie verblijft u in luxere accommodaties op basis van halfpension (m.u.v. de eerste nacht in Windhoek). De rondreis is al gegarandeerd bij deelname van twee personen en u reist in een internationale groep van maximaal 6 (Superior versie) of 20 personen (Classic versie) onder begeleiding van Engelse of Duitse reisleiding. Mocht u alleen reizen, let u dan op de speciale data waarop geen toeslag voor een éénpersoonskamer wordt gerekend!

Dag 1: Kalahari Woestijn (ca. 260km)
U verlaat Windhoek en vertrekt naar de Kalahari woestijn ook wel “Soul of the World” genoemd door de Bushman. De eerste bestemming van deze reis is het privéreservaat Intu Afrika, in de Kalahariwoestijn ten zuiden van Windhoek. De Bosjesmannen (San), die dit gebied van oudsher bewonen, noemen de woestijn “de ziel van de wereld”. Met haar rode zandduinen en eindeloze grasvlaktes is de woestijn het leefgebied van diverse flora en fauna die zich aan de droogte hebben aangepast. In de superior versie is een rondrit door het reservaat inbegrepen.

Dag 2: Fish River Canyon (ca. 440 km)
We rijden verder in zuidelijke richting naar het unieke kokerboombos en Giant’s Playground, waar grote rotsblokken kunstig op elkaar balanceren, alsof de reuzen ermee hebben geknikkerd. Onze lodge ligt aan de rand van de Fish River Canyon, de door de Visrivier uitgeslepen kloof in het uiterste zuiden van Namibië. Aan het einde van de middag is er gelegenheid om de omgeving te voet of tijdens een ‘nature drive’ te verkennen (optioneel).

Dag 3-4: Lüderitz (ca. 430 km)
De dag begint vroeg met een bezoek aan de Fish River Canyon, de tweede grootste kloof ter wereld. Daarna vertrekken we naar een gebied in de uitlopers van de Namibwoestijn, een ecologisch interessant gebied waar ook wilde paarden leven. U verblijft in de kustplaats Lüderitz en de volgende dag bezoekt u het spookstadje Kolmanskop, dat naarmate de jaren verstrijken meer en meer wordt opgeslokt door de Namibwoestijn.

Dag 5-6: Namib Naukluft Park (ca. 450 km)
Na het ontbijt rijden we in noordelijke richting, door de pre-Namib, naar onze lodge in de Namibwoestijn, waar de middag ter vrije besteding is om te relaxen bij het zwembad of deel te nemen aan optionele activiteiten die worden aangeboden door de lodge. De Namibwoestijn is de oudste woestijn ter wereld en de locatie van de beroemde rode zandduinen van Sossusvlei. Op dag 6 vertrekken we bij zonsopkomst naar Sossusvlei, waar we de duintoppen beklimmen voor een ademloos uitzicht. Op de terugweg brengen we nog een kort bezoek aan de Sesriem Canyon, een bijzondere waterbron in het hart van de woestijn.

Dag 7-8: Swakopmund (ca. 300-350 km)
Door de desolate heuvels van de Kuiseb vallei rijden we vandaag naar de Atlantische Oceaan. In Walvis Bay bezoeken we de lagune, waar we dolfijnen, pelikanen, zeehonden en met een beetje geluk (in het juiste seizoen) ook walvissen kunnen spotten. De rest van de dag is ter vrije besteding om op eigen gelegenheid Swakopmund te verkennen, waar we zullen overnachten. Swakopmund biedt tal van mogelijkheden om te winkelen, te eten, wandelingen te maken langs de eindeloze zandstranden, om aan activiteiten deel te nemen als sandboarding en paragliding, en om bijvoorbeeld een rondvlucht boven de Skeleton Coast te maken. Dag 8 kunt u geheel naar eigen inzicht invullen. Bij de Superior versie is op deze dag een boottocht in Walvis Bay inbegrepen.

Dag 9: Damaraland (ca. 520 km)
Via Brandberg, de hoogste berg van Namibië (2579 m), rijden we verder noordelijk naar Damaraland. Hier bezoeken we Twyfelfontein, een Unesco Werelderfgoed waar Bosjesmannen zo’n 6000 jaar geleden meer dan 2500 indrukwekkende tekeningen in de rotsen hebben gegraveerd.
Hierna brengen we een bezoek aan het nabij gelegen levende Damara-museum. Ook nemen we een kijkje bij de Orgelpijpen en het Versteende Woud, beide oeroude natuurlijke fenomenen. De Welwitschiaplant, de oudste levende plant op aarde, zal ook niet aan onze aandacht ontsnappen!
Hierna gaan we op weg naar onze lodge voor overnachting.

Dag 10-12: Etosha National Park (ca. 220 km)
De komende dagen brengen we door in het grootste en bekendste wildpark van Namibië: Etosha. Op dag 10 kunt u ’s middags optioneel uw eerste safari in een open voertuig boeken bij de lodge. Dag 11 en 12 wordt geheel doorgebracht in het park, waar we op zoek gaan naar leeuwen, olifanten, neushoorns, giraffen, gemsbokken, zebra’s en tal van andere dieren. De drinkplaatsen in het park zijn grote trekpleisters voor zowel dorstige dieren als observerende mensen. Optioneel is het ook mogelijk om bij de lodge een game drive  in een open 4×4 voertuig onder leiding van een gids bij te boeken. 

Dag 13: Vertrek uit Windhoek (ca. 540 km)
De rondreis zit er alweer bijna op. Op weg naar Windhoek brengen we nog een bezoek aan een lokale markt in Okahandja of de lokale markt in de hoofdstad, waarna we naar de luchthaven worden gebracht voor onze vlucht naar huis. Optioneel kunt u de reis verlengen met twee nachten in een comfortabel hotel buiten Windhoek.

Optionele verlenging van 2 nachten: 

Dag 13-14: Otjihavera Mountains/Gocheganas Nature Reserve
Na vertrek uit Etosha rijden we naar het zuiden waar we de volgende dagen verblijven in een typische Namibische farm (Classic versie). De farm is een geliefde verblijfplaats voor vogelliefhebbers, maar u vindt er ook dieren als giraffen, elanden en koedoes. In de namiddag heeft u hier een ‘nature drive’. Op dag 14 is de ochtend vrij ter besteding. In de middag zijn er diverse optionele activteiten waaronder een bezoek aan Ovitoto village, een cheetah-walk of een scenic drive. 

Ook in het privéreservaat Gocheganas (Superior versie) leven diverse dieren, die u tijdens een game drive kunt spotten. Daarnaast vindt u er een groot Wellness Centre, waar u een keuze kunt maken uit allerlei massages en schoonheidsbehandelingen.
Dag 14 is de ochtend vrij ter besteding. Geniet aan de rand van het zwembad van het uitzicht over de omgeving of neem optioneel deel aan de activiteiten die door de lodge worden aangeboden. In de namiddag heeft u een game drive in een open voertuig onder begeleiding van een gids.  

Dag 15: Vertrek uit Windhoek (ca. 120 km)
In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Windhoek gebracht, waar u incheckt voor uw vlucht naar huis.

Vertrekdata 2020 (dag 1 uit het programma):
September – 5, 12, 19, 26
Oktober –  3, 10, 17, 24

Vertrekdata november 2020 – oktober 2021 (dag 1 uit het programma):

November (2020) – 7*, 14, 17, 21, 18, 
December (2020) – 5
Januari – 9, 23
Februari – 6*, 20
Maart – 6, 20, 30
April – 3, 17
Mei – 1*, 15, 11, 29*
Juni –12, 26
Juli – 10, 13, 24, 27, 31
Augustus – 7, 10, 14, 21, 28
September – 4, 7, 11, 18, 21, 25
Oktober – 2, 5, 9, 16, 19, 23

* = op deze data wordt geen toeslag voor een éénpersoonskamer gerekend.
Op de rode (voor beide versies)  data zijn speciale (verlaagde) prijzen van toepassing!
Op de vetgedrukte zwarte data is er alleen Engelstalige reisleiding.
Op de blauw gedrukte data start de rondreis op dinsdag.

Prijsindicatie Classic: 
01-09-2020 t/m 31-10-2020
Rondreis                               €2.749,00 per persoon
Toeslag 1-persoonskamer   €319,00
Toeslag halfpension             €310 per persoon (optioneel, dag 1 t/m 6 + 9 t/m 12, exclusief Swakopmund)
Verlenging                              prijzen verlenging zijn op aanvraag        

Prijsindicatie Classic: ST_OOR_rechtsonder_def
01-11-2020 t/m 30-06-2021
Rondreis                                €2.340 per persoon
Rode data                              €2.225 per persoon
Toeslag 1-persoonskamer    €315,00
Toeslag halfpension              €285,00 per persoon (optioneel, dag 1 t/m 6 + 09 t/m 12)
Verlenging                             prijzen verlenging zijn op aanvraag 

Prijsindicatie Classic: ST_OOR_rechtsonder_def
01-07-2021 t/m 31-10-2021
Rondreis                               €2.525 per persoon
Toeslag 1-persoonskamer   €315,00
Toeslag halfpension             €285,00 per persoon (optioneel, dag 1 t/m 6 + 09 t/m 12)
Verlenging                             prijzen verlenging zijn op aanvraag 

          

Prijsindicatie Superior: 
01-09-2020 t/m 31-10-2020
Rondreis                                €5.910  per persoon

Toeslag 1-persoonskamer    €685,00
Verlenging                            prijzen verlenging zijn op aanvraag 

Prijsindicatie Superior: 
01-11-2020 t/m 30-06-2021
Rondreis                                 €5.445 per persoon
Rode data                              €5.175 per persoon
Toeslag 1-persoonskamer     €555,00
Verlenging                              prijzen verlenging zijn op aanvraag

Prijsindicatie Superior: 
01-07-2021 t/m 31-10-2021
Rondreis                                 €6.025 per persoon
Toeslag 1-persoonskamer     €605,00
Verlenging                              prijzen verlenging zijn op aanvraag

Inbegrepen:
* meet & greet bij aankomst in Windhoek
* luchthaventransfers op de eerste en laatste dag
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* informatiepakket met een uitgebreide reisbeschrijving, tips, brochures, etc.
* classic: overnachtingen in middenklasse (3*) accommodaties
* superior: overnachtingen in goede middenklasse tot luxe (4*) accommodaties
* dagelijks 12x ontbijt bij classic versie
* superior: 12 x ontbijt, 12x lunch en 12 x diner en geselecteerde drankjes
* vervoer in een airconditioned mini- of microbus (voertuig afhankelijk van groepsgrootte)
* Engels en Duits sprekende reisleiding van dag 1 t/m 13 (m.u.v. de reizen die gespecificeerd zijn met alleen Engelstalige reisleiding)
* excursies zoals omschreven
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Niet inbegrepen:
* vluchten en luchthavenbelastingen
* pré- and post overnachtingen 
* overige maaltijden en drankjes
* optionele activiteiten en excursies
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* uitgaven van persoonlijke aard

Optioneel bij te boeken
(alleen van toepassing bij de Classic versie) periode 01-11-2020 t/m 31-10-2021:
* Namib Nature Desert drive (dag 1)
* Catamaran Cruise (tijdens verblijf Swakupmund)
* Volle dag open safari gamedrives Etosha
Prijs: € 220,- per persoon (N.B. deze tours worden meestal in groepsverband uitgevoerd)

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven voor de gewenste reisperiode.
Op de dag van aankomst dient u uiterlijk om 09.00 in Windhoek te zijn. In verband met de reisafstand is op de dag van vertrek
alleen vertrek mogelijk na 19.00 uur.