Bel me terug

 

Groepsreis Ontdek Namibië

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op

ONTDEK NAMIBIË
✔ Alle bekende bezienswaardigheden van Namibië tijdens 13-daagse rondreis in een klein internationaal gezelschap
✔ Comfortabele overnachtingen met keuze uit 3-sterren accommodaties of luxer
✔ Van Windhoek via de Kalahariwoestijn, Fish River Canyon en de kustplaats Lüderitz naar de rode zandduinen van van Sossusvlei
✔ Activiteiten in Swakopmund, rotstekeningen in Damaraland en gamedrives in Etosha National Park
✔ Optioneel verlenging in de omgeving van Windhoek

Indien u niet zelf door Namibië wilt rijden, de gezelligheid van een groep en de begeleiding van een goede gids verkiest, dan is de 13-daagse groepsreis Ontdek Namibië uitermate geschikt. U bezoekt alle bekende bezienswaardigheden van Namibië, zoals de Kalahariwoestijn, de Fish River Canyon, de duinen van Sossusvlei, de rotsgravures van Twyfelfontein en natuurlijk het Etosha National Park, het grootste wildpark van het land. U kunt de rondreis optioneel verlengen met twee nachten in de omgeving van Windhoek, om nog even op uw gemak na te genieten van alle indrukken. De rondreis wordt op twee niveaus aangeboden: Classic en Superior. In de classic versie verblijft u in gemiddeld driesterren accommodaties op basis van logies en ontbijt (met optionele toeslag voor halfpension). Tijdens de Superior versie verblijft u in luxere accommodaties op basis van volpension (M.u.v. Swakopmund dit is op basis van logies en ontbijt). De rondreis is al gegarandeerd bij deelname van twee personen en u reist in een internationale groep van maximaal 6 (Superior versie) of 16 personen (Classic versie) onder begeleiding van Engelse of Duitse reisleiding. 

 

Bij het boeken van deze reis steunt Africa Feeling het volgende project:
Bishop Kameeta Kindergarten, een weeshuis in de township Katutura in Windhoek met ongeveer 60 kinderen. Er wordt een bijdrage geleverd aan voedsel en dagelijkse benodigdheden, armoedebestrijding en het ondersteunen van gemeenschappen en achtergestelde bedrijven om welvaart te delen. Onze lokale partner besteedt veel aandacht aan de idealen van duurzaam toerisme en behoud van het milieu en zijn onderscheiden met 5 Flowers by Eco Awards. 

Dag 1: Kalahari Woestijn (ca. 260km)
U verlaat Windhoek en vertrekt naar de Kalahari woestijn ook wel “Soul of the World” genoemd door de Bushman. De eerste bestemming van deze reis is het privéreservaat Intu Afrika, in de Kalahariwoestijn ten zuiden van Windhoek. De Bosjesmannen (San), die dit gebied van oudsher bewonen, noemen de woestijn “de ziel van de wereld”. Met haar rode zandduinen en eindeloze grasvlaktes is de woestijn het leefgebied van diverse flora en fauna die zich aan de droogte hebben aangepast. Verblijf bij zowel de Classic als Superior versie bij de Intu Afrika collection (Camelthorn of Suricate bij Classic en Zebra Kalahari bij Superior versie). Bij de superior versie is tevens een Nature Drive door het reservaat inbegrepen.

Dag 2: Fish River Canyon (ca. 440 km)
We rijden verder in zuidelijke richting naar het unieke kokerboombos en Giant’s Playground, waar grote rotsblokken kunstig op elkaar balanceren, alsof de reuzen ermee hebben geknikkerd. Onze lodge ligt dichtbij de Fish River Canyon, de door de Visrivier uitgeslepen kloof in het uiterste zuiden van Namibië. Aan het einde van de middag is er gelegenheid om de omgeving te voet of tijdens een ‘nature drive’ te verkennen (optioneel).
Verblijf bij de Classic versie: Canyon Village
Verblijf bij de Superior versie: Canyon Lodge

Dag 3: Lüderitz (ca. 430 km)
De dag begint vroeg met een bezoek aan de Fish River Canyon, de tweede grootste kloof ter wereld. Daarna vertrekken we naar een gebied in de uitlopers van de Namibwoestijn, een ecologisch interessant gebied waar ook wilde paarden leven. U verblijft in de kustplaats Lüderitz.
Verblijf bij de Classic versie: Obelix Guesthouse
Verblijf bij de Superior versie: Luderitz Nest hotel (superior room) 

Dag 4-5: Namib Naukluft Park (ca. 450 km)
Na een vroeg ontbijt brengt u vandaag een bezoek aan het spookstadje Kolmanskop, dat naarmate de jaren verstrijken meer en meer wordt opgeslokt door de Namibwoestijn.  Via de open vlaktes rijden we vervolgens verder naar Helmeringhausen waar gestopt wordt voor de (optionele) lunch. De middag heeft u ter vrije besteding aan het zwembad van uw accommodatie of kunt u eventueel deelnemen aan een van de (optionele) activiteiten die door uw lodge verzorgd worden. Op dag 5 heeft u een vroege start en rijdt u net na zonsopgang de Namibwoestijn in. Dit is de oudste woestijn ter wereld en de locatie van de beroemde rode zandduinen van Sossusvlei waar we indien gewenst de duintoppen beklimmen voor een ademloos uitzicht. Op de terugweg brengen we nog een kort bezoek aan de Sesriem Canyon, een bijzondere waterbron in het hart van de woestijn.
Verblijf bij de Classic versie: The Elegant Desert Lodge
Verblijf bij de Superior versie: Sossusvlei Lodge 

Dag 6-7: Swakopmund (ca. 300-350 km)
Door de desolate heuvels van de Kuiseb vallei rijden we vandaag via Solitaire naar de Atlantische Oceaan. In Walvis Bay bezoeken we de lagune, waar we dolfijnen, pelikanen, zeehonden en met een beetje geluk (in het juiste seizoen) ook walvissen kunnen spotten. De rest van de dag is ter vrije besteding om op eigen gelegenheid Swakopmund te verkennen, waar we zullen overnachten. Swakopmund biedt tal van mogelijkheden om te winkelen, te eten, wandelingen te maken langs de eindeloze zandstranden, om aan optionele activiteiten deel te nemen als sandboarding en paragliding, en om bijvoorbeeld (optioneel) een rondvlucht boven de Skeleton Coast te maken. Dag 7 kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.
Verblijf bij de Classic versie: Hansa Hotel
Verblijf bij de Superior versie: Strand Hotel 
Bij de Superior versie is op deze dag een boottocht in Walvis Bay inbegrepen.

Dag 8-9: Damaraland (ca. 520 km)
Via Brandberg, de hoogste berg van Namibië (2579 m), rijden we verder noordelijk naar Damaraland.  In de middag komt u aan bij uw lodge en heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. Op dag 9 maakt u een nature drive in de omgeving. Als u geluk heeft komt u tijdens de tour ook woestijnolifanten tegen. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding om te relaxen of een van de wandelpaden te verkennen.
Verblijf bij de Classic versie: Ondjamba Hills Camp
Verblijf bij de Superior versie: Twyfelfontein Adventure Camp

Dag 10-11: Etosha National Park (ca. 220 km)
In de koelte van de vroege ochtend bezoeken we Twyfelfontein, een Unesco Werelderfgoed waar Bosjesmannen zo’n 6000 jaar geleden meer dan 2500 indrukwekkende tekeningen in de rotsen hebben gegraveerd. Hierna brengen we een bezoek aan het nabij gelegen levende Damara-museum. Ook nemen we een kijkje bij de Orgelpijpen en het Versteende Woud, beide oeroude natuurlijke fenomenen. De Welwitschiaplant, de oudste levende plant op aarde, zal ook niet aan onze aandacht ontsnappen! De komende dagen brengen we door in het grootste en bekendste wildpark van Namibië: Etosha. Dag 11  wordt geheel doorgebracht in het park, waar we op zoek gaan naar leeuwen, olifanten, neushoorns, giraffen, gemsbokken, zebra’s en tal van andere dieren. De drinkplaatsen in het park zijn grote trekpleisters voor zowel dorstige dieren als observerende mensen. Op dag 12 heeft u nog een ochtend gamedrive in het park waarna u doorreist naar uw volgende accommodatie. U heeft de rest van de middag ter vrije besteding. Optioneel is het ook mogelijk om bij de lodge een game drive in een open 4×4 voertuig onder leiding van een gids bij te boeken. 
Verblijf bij de Classic versie: 2 nachten Eldorado Lodge en 1 nacht La Rochelle Lodge
Verblijf bij de Superior versie: 2 nachten Epacha Game Lodge en 1 nacht Mokuti Etosha

Dag 13: Vertrek uit Windhoek (ca. 540 km)
De rondreis zit er alweer bijna op. Op weg naar Windhoek brengen we (indien de tijd het toelaat) nog een bezoek aan een lokale markt in Okahandja of de lokale markt in de hoofdstad, waarna we naar de luchthaven worden gebracht voor onze vlucht naar huis.

Optioneel kunt u de reis eventueel nog verlengen in een comfortabel hotel in Windhoek (u wordt dan naar het hotel in Windhoek gebracht).

De route en accommodaties blijven onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Vertrekdata november 2023 t/m oktober 2024 (dag 1 uit het programma):

November – 05, 12, 19, 26 
December – 03
Januari – 7, 21
Februari – 4, 18
Maart –  3, 17, 31
April – 14, 28
Mei – 12, 26
Juni –9, 23
Juli – 7, 21, 28
Augustus – 4, 11, 18, 25
September – 1, 8, 15, 22, 29
Oktober – 6, 13, 20

Op de vetgedrukte zwarte data is er alleen Engelstalige reisleiding. Op de overige data is er een meertalige reisleiding Engels/Duits.

 

Prijsindicatie Classic: ST_OOR_rechtsonder_def
05-11-2023 t/m 20-10-2024
Rondreis p.p.                          € 2.595
Toeslag 1-persoonskamer    €  290 
Toeslag halfpension              €  315  optioneel (m.u.v. de 2 nachten in Swakopmund, deze blijven op basis van logies en ontbijt)
Verlenging                               prijzen verlenging zijn op aanvraag 

Prijsindicatie Superior:
05-11-2023 t/m 20-10-2024
Rondreis p.p.                            € 7.315
Toeslag 1-persoonskamer      €  750
Verlenging                                prijzen verlenging zijn op aanvraag

 

Op de volgende vertrekdata geldt er een speciaal tarief:
03-12-2023
07-01-2024
04-02-2024
09-06-2024
Rondreis p.p.     € 2.405   voor de Classic versie op basis van logies en ontbijt
Rondreis p.p.     € 2.720   voor de Classic versie op basis van halfpension (m.u.v. het verblijf in Swakopmund)
Rondreis p.p.     € 6.595   voor de Superior versie
Toeslag 1-persoonskamer     prijzen voor deze data zijn op aanvraag
Verlenging                                prijzen verlenging zijn op aanvraag

 

Inbegrepen:
* transfers op de eerste en laatste dag in Windhoek
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* classic: overnachtingen in middenklasse (3*) accommodaties 
* superior: overnachtingen in goede middenklasse tot luxe (4*) accommodaties
* dagelijks 12x ontbijt bij classic versie
* superior versie: 12 x ontbijt, 9x lichte lunch en 11 x diner en geselecteerde       drankjes tijdens de maaltijden.
* vervoer in een airconditioned mini- of microbus (voertuig afhankelijk van groepsgrootte) incl. mineraalwater in de bus.
* Engels en Duits sprekende reisleiding van dag 1 t/m 12 (m.u.v. de reizen die gespecificeerd zijn met alleen Engelstalige reisleiding)
* excursies zoals omschreven

Niet inbegrepen:
* vluchten en luchthavenbelastingen
* pré- and post overnachtingen 
* overige maaltijden en drankjes
* optionele activiteiten en excursies
* reis- en/of annuleringsverzekering
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* bijdrage voor de dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon
* uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Optioneel bij te boeken excursiepakket:
(alleen van toepassing bij de Classic versie) periode 05-11-2023 t/m 20-10-2024:
* Sundowner drive vanuit de Elegant Desert Lodge (dag 4)
* Catamaran Cruise (tijdens verblijf Swakupmund)
* Volle dag open safari gamedrive Etosha
Prijs: € 215 p.p.  (N.B. deze tours worden meestal in groepsverband uitgevoerd)

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven voor de gewenste reisperiode.
Op de dag van aankomst dient u uiterlijk om 09.00 in Windhoek te zijn. In verband met de reisafstand is op de dag van vertrek alleen vertrek mogelijk na 19.00 uur.