Bel me terug

 

Privé-rondreis 1001 Views of Madagascar

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

 
Neem contact op
PRIVE-RONDREIS 1001 VIEWS OF MADAGASCAR 
Avontuurlijke privé-rondreis langs prachtige rijstterrassen, spectaculaire rotsformaties, kleine dorpjes en bergen
Ontdek de diverse lemuren in de ongerepte regenwouden van de natuurreservaten Andasibe en Ranomafana 
Maak een wandeling en geniet van de grillige rotsmassieven in Isalo National Park en ontmoet lokale stammen
Een eiland met unieke flora en fauna zoals kameleons, gekko’s, verschillende soorten baobabs en orchideeën
Geniet van een paar dagen strand in Ifaty en met een beetje geluk zie je hier ook nog walvissen 
 
Madagascar, is een prachtig eiland, gelegen in de Indische Oceaan, waar nog weinig toeristen te zien zijn. Ontdek Madagascar, tijdens deze 11 daagse privé-rondreis. U zult het beste van Madagascar te zien krijgen; de bijzondere lemuren, kleurrijke stammen, tropische stranden, levendige markten en steeds veranderend landschap. Begin uw avontuur in Antanarivo en reis door de ongerepte natuur, het dichte bos van Andasibe, de geërodeerde heuvels van Antsirabe, Fianarantsoa, Isalo National Park, Ifaty en Tulear. Kortom een onvergetelijke reis!
 

Dag 1: Aankomst Antananarivo
Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger op de luchthaven van Antananarivo. vervolgens heeft u een transfer naar uw overnachtingshotel Au Bois Vert. Dit hotel is op slechts enkele minuten rijafstand van de luchthaven gelegen. Overnachting inclusief ontbijt.

Dag 2: Antananarivo – Andasibe
Vandaag begint uw avontuurlijke rondreis door Madagascar.  U gaat op weg naar Andasibe, door het groene en vruchtbare landschap van het oosten. Deze rit gaat door het vochtige deel van het eiland met veel primaire bossen, wouden en meren. We rijden langs typische Merina dorpjes in het berglandschap en brengen onderweg een bezoek aan het Peyreras reservaat. Aankomst in Andasibe/Perinet in de namiddag waarna u incheckt in de Vakona Forest Lodge op c.a. 5km afstand van Andasibe en nabij het Périnet nationaal park gelegen. U verblijft hier de komende 2 nachten op basis van logies en ontbijt.

Dag 3: Natuurreservaat van Andasibe
In de ochtend brengt u een bezoek aan het Reservaat op zoek naar de Indri Indri; dit is de grootste soort lemuren op het eiland. Dit 810 ha groot reservaat is uniek met zijn inheemse fauna en flora. Het bezit een grote variëteit aan orchideeën en inheemse dieren zoals de kameleon, tenrek (kruising tussen egel en spitsmuis) en vele bijzondere vogelsoorten. De middag heeft u ter vrije besteding om lekker te relaxen bij het zwembad of een rit te maken op een mountainbike in de omgeving.

Dag 4: Andasibe – Antsirabe
De rit gaat terug naar Andasibe om vervolgens verder zuidwaarts te rijden naar Antsirabe; door het hoogland met zijn prachtige rijstterrassen. De spectaculaire geërodeerde heuvels, lavaka genoemd, roepen herinneringen op uit het Verre Oosten. Er is een korte stop in Ambatolampy voor een bezoek aan deze grote landbouwstad, die ook bekend staat om zijn aluminiumindustrie.  Rond 17u00 aankomst in Antsirabe, ‘de plaats van zout’, een elegante stad en tevens  het centrum van de bierindustrie. Dit is de enige plaats die gelijkenis toont met een Europese stad. Het klimaat is hier gematigd en men vindt hier allerlei soorten groenten en fruit die normaal groeien in een koud klimaat. Komende nacht verblijft u in de accommodatie Arotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 5: Antsirabe – Ranomafana National Park
Na het ontbijt rijden we naar Ambositra, het centrum van de houtindustrie. We zijn nog steeds in het hoogland, dat ook bijzonder is vanwege zijn architectuur: de huizen hebben sierlijk bewerkte houten balkons en felgekleurde luiken. We zien de col de tapia, een boomsoort die bestand is tegen bosbranden. Het landschap wordt nog steeds gedomineerd door de rijstterrassen, dennenbossen, eucalyptusbomen en het rotsgebergte. Onze eindbestemming voor deze dag is het Ranomafana National Park. U verblijft de komende 2 nachten in het Thermal hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 6: Ranomafana National Park
Dit Nationale Park van circa 40.000 ha kenmerkt zich door begroeide heuvels met veel regenwoud en een uitbundige fauna en flora. Het wordt al heel lang beschouwd als één van de hoogtepunten van Madagaskar en is dan ook het drukst bezochte park van het eiland. De ingang ligt op ongeveer 7 km van het dorpje Ranomafana. De hoogte varieert van 800m tot 1200m. Naast de dichbeboste heuvels wordt dit gebied gekenmerkt door ontelbaar veel kleine beekjes en die loodrecht neerstorten in de prachtige Namorona rivier. Hoewel grote delen van het woud zijn gekapt, kunt u ook nog stukken primair woud ontdekken. Ranomafana is de belangrijkste gebied voor lemuren in Madagaskar, er komen 29 soorten zoogdieren voor, waarvan 12 soorten lemuren. Hier kunt u uren wandelen op zoek naar lemuren, kameleons en andere bijzondere dieren. Vandaag is een picknick lunch inbegrepen.

Dag 7: Fianarantsoa – Isalo
We verlaten Ranomafana en rijden naar Fianarantsoa,  ‘de stad waar men goede dingen leert’. Het is de poort naar het zuiden en de hoofdstad van de Betsileo stammen. U maakt een stop in Ambalavao, het centrum van de wijnindustrie. De wijnbouw is een traditie overgelaten door de priesters en monniken die hier in de omgeving woonden. We bezoeken ook de papierfabriek Anteimoro, een overblijfsel van de Arabische beschaving. De reis gaat verder naar het Anja Reserve voor een bezoek aan de Lemuren en via de  Bara regio naar de bergketen van Andringitra. Deze dient als overgang tussen het droge zuiden en de groene hooglanden met zijn fameuze ‘3 Hillocks’ (heuveltjes) en zijn gigantische ‘Archbishop’s Cape’. Aan het einde van de dag komen we aan in Ranohira nabij Isalo. De komende 2 nachten verblijft u in Satrana Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 8: Isalo
In de ochtend bezoekt u het Isalo National Park. Het park bestaat uit 81.540ha dat zich uitstrekt over het hele Isalo masief. Dit gigantische gebergte dat bestaat uit geërodeerd zandsteen is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden. We maken een wandeling van 1,5 uur naar de ‘Nature swimming Pool’ met prachtig kristalhelder water. Onderweg geniet u van de unieke fauna. We wandelen over de geërodeerde bergen en na een beklimming van ongeveer 20 minuten geniet u van een spectaculair uitzicht over de bergen met zijn prachtige kleuren en zijn vreemde erosievormen. Vandaag is een picknick lunch inbegrepen.

Dag 9: Isalo – Ifaty
Na het ontbijt reizen we verder naar Tulear, het eindpunt van de National Road No.7. Dit deel brengt ons door nieuwe landschappen, de droge wouden van het westen en de woestijn van het zuiden. Onderweg bewonderen we de verschillende ‘Mahafaly’ graven en de ‘Antandroy’ graven. Na een kort bezoek aan Tulear rijden we verder naar Ifaty, over hobbelige wegen en door het droogste deel van het eiland. Het landschap word hier beheerst door cactussen en verschillende soorten euphorbiacea.  In de namiddag arriveren we in Ifaty. U verblijft de komende 2 nachten in Hotel La Mira op basis van logies en ontbijt.

Dag 10: Ifaty
Vandaag heeft u een vrije dag. Het plaatsje Ifaty ligt aan het strand en is een ideale plaats om te duiken en snorkelen maar ook voor ‘birdwatching’ kunt u hier terecht. Er zijn verschillende excursies mogelijk waaronder een bezoek aan het Reserve Domergue of Whale watching: van juli tot half september komen de walvissen naar de koude wateren van Madagaskar om te bevallen. Dit is een fantastische ervaring en het is zelfs mogelijk om dicht bij de walvissen te komen.

Dag 11: Ifaty – Tulear – Antananarivo
Vandaag dient u vroeg op te staan voor de transfer naar de luchthaven en de retourvlucht naar Antananarivo. Bij aankomst is er een transfer naar uw hotel en heeft u de middag ter vrije besteding. Antanarivo wordt ook wel de ‘City of Thousands’ genoemd en is de hoofdstad van Madagaskar. Het is de stad waar de eerste koning is begonnen met het verenigen van de verschillende koninkrijken van het eiland. De stad bestaat uit drie delen, de ‘high city’ met het oude paleis (museum), de ‘mid-city’ waar alle chique boetieks zijn en de ‘lowcity’, het commerciele centrum van de stad met de Avenue de l’Indépendence. Overnachting in hotel Palissandre op basis van logies en ontbijt.

Dag 12: Antananarivo – Amsterdam
Helaas is er een einde gekomen aan deze mooie rondreis. Afhankelijk van de vluchttijd heeft u deze dag nog ter vrije besteding voordat u een transfer krijgt naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Nederland.

Indicatieprijs periode 01-03-2024 t/m 10-12-2024

op basis van 2 personen: 
€ 2.995 per persoon

op basis van 3 personen**: 
€ 2.265 per persoon

Op basis van 4 personen:
€ 2.090  per persoon

Inbegrepen:
* Alle transfers volgens programma
* Vervoer tijdens de rondreis in 4×4 landcruiser (bij 2-4 personen) o.l.v. Engels sprekende gids (dag 2 t/m dag 9)
* 11 overnachtingen in middenklasse hotels en lodges op basis van een tweepersoonskamer (** op basis van een driepersoonskamer bij de 3-persoonsprijs) 
* 11 x ontbijt
* 2 x picknick lunch
* lokale gidsen in de Nationale Parken
* Alle entreegelden
* Activiteiten en excursies zoals vermeld
* Dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden

Niet inbegrepen:
* Intercontinentale vluchten en luchthavenbelastingen
* Binnenlandse vlucht Tulear – Antananarivo (indicatie €335 per persoon)
* Overige maaltijden en drankjes
* Optionele activiteiten
* Reis- en annuleringsverzekering
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en SGR € 5,00 per persoon
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Visumkosten

 

Mogelijk vluchtschema Intercontinentale vluchten (niet bij bovenstaande prijzen inbegrepen):

Amsterdam – Parijs
Parijs – Antananarivo
Antananarivo – Parijs
Parijs – Amsterdam