Bel me terug

Mevrouw Van de Leur | Namibië

23 Jul Mevrouw Van de Leur | Namibië

 

Goedemorgen,
Ik heb de rondreis door Namibië gemaakt met Africa Feeling en hun partner. Het is een hele mooie en boeiende reis geworden. Ik heb heel veel gezien, heel veel natuur maar daar ging ik dan ook voor.
Namibië is een erg groot land, over het algemeen goede wegen, de natuur is er fantastisch. Je hebt de bergen waar het kouder is rond windhoek. De woestijnen zijn zeer droog. Je hebt kustgebieden en dan nog de streek met veel water en veel landbouw.
Ik heb genoten van leuke plaatsen zoals swakopmund, lidertitz maar ook Aus waar weinig te doen is maar die wel erg mooi is. Wat me ook op viel was dat alles erg netjes en verzorgd is. Met uitzondering van een paar plaatsen, is de natuur onaangetast door de mens.
Ik heb tijden gehad dat het bijna teveel werd zoveel mooie dingen. In sawkopmund heb je nog het oude duitse gevoel. We waren zelfs in de tijd van het carnaval. Erg apart. De vlucht over namibie vanuit swakopmund is de moeite waard. Ook de dolfijnboottocht is erg leuk. We hebben dolfijnen, zeehonden, pelikanen gezien en een zeerob komt soms zelfs aan boord (als hij zin heeft).
Na de rondtour heb ik nog 3 dagen Afrika gedaan. Een echte aanrader. Je krijgt het echte Out of Africa gevoel. De bungalows waar je in verblijft, je eigen tuin met de wilde dieren, giraf ,oryx ,antilopen, wrattenzwijnen, parelhoenders, jakhalzen echt fantastisch. Je kan er tevens verschillende activiteiten boeken zoals luipaarden spotten, hyena tracking, cheeta’s tracking, walking with cheeta’s kortom een hele grote aanrader. Alles gaat op een rustig tempo goed om even op adem te komen na een tour en nog de mooie dingen te zien.
tevens sponsor je op deze manier het goede werk van de Africa en Cheeta Foundation, heel erg belangrijk in dit deel van Afrika. Namibië is een heel erg boeiend land.
Met vriendelijke groet,
Mevrouw Van de Leur