Bel me terug

Ludy & Sven | Namibia, Botswana & Zimbabwe

27 Feb Ludy & Sven | Namibia, Botswana & Zimbabwe

In mei 2023 is reisagent Ludy de Vries met haar man naar Namibia, Botswana en Zimbabwe gereisd. Deze 3 weekse self-drive rondreis is grotendeels onze tour ”Hoogtepunten van Namibie en Botswana” op onze website die start en eindigt in Windhoek. Een zeer afwisselende reis die wij iedereen kunnen adviseren. Hieronder een kort verslag van hun ervaringen en geniet vooral van de mooie foto’s. 

Ik werk als reisagent veel samen met Africa Feeling en we hebben zo al verscheidene reizigers op reis gestuurd naar Afrika, die allemaal zo enthousiast thuiskomen dat het hoog tijd werd om dit zelf te gaan ontdekken. Samen met mijn man hebben we een fantastische self drive gemaakt door Namibië, een deel van Botswana met als eindbestemming de Victoriawatervallen in Zimbabwe. Het slapen in een tent midden in de woestijn, slapen in een boomhut tot slapen in luxe lodges in een privéreservaat zorgen voor veel afwisseling en bijzondere ervaringen.
Je komt echt op unieke locaties en krijgt ongetwijfeld “The Africa Feeling!” 

Johannesburg
Onze reis begint met een overnachting in Johannesburg waarna we de volgende dag doorvliegen naar Windhoek in Namibie. Onze huurauto staat klaar en na een autorit van 3,5 uur zijn we aangekomen in Suricate Tented Lodge. Wat een fantastische locatie, geweldig uitzicht en zo stil…. alleen de geluiden van de dieren hoor je. Vanaf het terras uitzicht op de dieren die komen drinken; gnoes, zebra’s, giraffen, antilopen….echt genieten. 

Sesriem-Sossusvlei
De volgende dag reizen we verder over eindeloze, lege wegen waarvan een groot deel gravelroads. Blij met onze 4×4 huurauto. We komen aan in Desert Camp nabij Sesriem. De volgende dag is het vroeg opstaan en om 07.15 staan we klaar voor de gate van Sossusvlei en Deadvlei. Hiervandaan voert een verharde weg van 66km door een prachtig duinlandschap. Gigantische rode/oranje zandduinen zorgen voor een betoverend landschap. Na 45km komen we aan bij Dune 45 en beklimmen deze 170 meter hoge zandduin. Een steile klim maar we worden beloond met een prachtig uitzicht aan de top!  We rijden hierna verder richting Deadvlei, een van de hoogtepunten van deze reis. 

Swakopmund
We rijden verder richting de kust; een onverharde route met best wel lange stukken met heel slecht wegdek. De auto krijgt het flink te verduren met alle hobbels op de weg. Het landschap verandert van rode duinen naar bergen tot aan een grote vlakte….hier voel je je alleen op de wereld. Na deze rit door de woestijn komen we aan in Swakopmund. Leuk stadje aan zee met gezellige restaurants en bars. Heerlijk om even een paar dagen te relaxen. We maken een boottour die erg leuk is met zeeleeuwen en pelikanen om ons heen en aan boord. Onderweg spotten we ook nog dolfijnen. Aan boord krijg je een hapje en een drankje, kortom een leuke excursie. 

Damaraland
Op weg naar Damaraland kiezen we voor de route naar Skeleton Coast. Bij Cape Cross stoppen we bij een enorme zeeleeuwen kolonie. Er zijn in Namibie x zoveel zeeleeuwen als mensen. Er hangt een verschrikkelijke geur maar het is zeker de moeite waard. Bij Skeleton Coast zijn veel schepen vergaan in het verleden en je ziet op sommige plaatsen nog de scheepswrakken in zee liggen. Verder niet zo heel bijzonder. 
We slapen die avond in een tent met eigen faciliteiten in the middle of nowhere. We genieten van de prachtige zonsondergang en sterrenhemel. De apen hoor je ‘s nachts zo nu en dan lawaai maken. 

Etosha National park
De komende dagen staan in het teken van de wilde dieren. We rijden verder naar Etosha en de volgende dag zijn we vroeg opgestaan om voor zonsopkomst bij de gate van het park te zijn. Je kunt hier prima met je eigen auto rijden en spot onderweg heel veel dieren…. zebra’s, giraffen, oryx, springbok, jakhals, olifanten en struisvogels….. de leeuw, cheeta en luipaard nog niet gezien. 
We verblijven in een private game reserve in een mooie lodge. Je mag hier niet zonder ranger gaan wandelen of rijden vanwege de wilde dieren. Je hoort ze ‘s avonds ook brullen. We besluiten om de tweede ochtend met een ranger een bushwalk te maken. Hij heeft geweldige verhalen en verteld ons veel over de natuur van insecten, vogels tot alles wat hier leeft. Het is een leuke en leerzame tour. 
We rijden door Etosha naar de East gate waar we verblijven in Onguma reserve. Aan het einde van de middag hebben we een sundowner safari en we hebben gekuk want we zien meerdere leeuwen. Midden in de natuur wordt een stop gemaakt voor en hapje en een drankje tijdens de prachtige zonsondergang. In de verte zien we een groep giraffen en zebra’s onze kant op rennen. De leeuwen zijn op jacht…. 

Rundu
Vanuit Etosha maken we een tussenstop in Rundu. We verblijven in een lodge aan de rivier waar veel locals komen vissen, zwemmen, wassen en we zien een paar jongetjes voorbijkomen in hun zelf gemaakte kano. De nijlpaarden en krokodillen verblijven hier ook dus oppassen. 

Kwando
Onderweg naar Camp Kwando even een stop gemaakt bij Popa Falls, zeker de moeite waard. Het landschap verandert langzaam en wordt steeds meer begroeid, maar door de droogte staan er hele stukken land in brand of is al afgebrand. We zien vele kleine dorpjes waar de locals wonen in hun zelfgemaakte huisjes. Om naar school of naar de kerk te gaan lopen ze zomaar 5 tot 10 km elke dag. 
We verblijven hier in een tree house, een super mooie en grote boomhut. Even helemaal afgesloten van de wereld…ook geen wifi hier. We maken een mooie boottocht en een game drive en zien veel vogels, nijlpaarden en hebben geluk met een kudde olifanten die net aan het drinken waren. 

Kazungula- Chobe National park
We gaan de grens over naar Botswana wat even wat tijd kost en enkele formaliteiten. We rijden verder naar Chobe National park en onze lodge ligt aan de rivier.
De volgende ochtend vroeg op voor een game drive en zien een groep van wel 10 leeuwen en nog een kudde buffels. Prachtige beesten!
In de middag doen we een bootsafari op de Chobe Rivier waar we vel nijlpaarden, olifanten en krokodillen zien. Het is weer een prachtige dag! 

Victoria Watervallen
De laatste dagen verblijven we in Victoria Falls in Zimbabwe waar we een spectaculaire helikoptervlucht maken boven de Victoria Watervallen. Een fantastische afsluiter van onze reis.  
Via Kasane en Johannesburg vliegen we terug naar Nederland. Het is een onvergetelijke reis geweest en we danken Africa Feeling hartelijk voor het verzorgen van deze fantastische rondreis die ik iedereen kan aanraden. 

Get The Africa Feeling:

🐘 na 3 dagen het gevoel hebben dat je al weken weg bent.
🦏 oneindige vergezichten
🐘 onverharde wegen
🦏 prachtige kleine lodges midden in de natuur.
🐘 avontuurlijk
🦏 gevoel dat je de enige bent die op de weg rijdt.
🦏 blij met onze 4×4 huurauto