Bel me terug

Judith en Perry | Tanzania

03 Jun Judith en Perry | Tanzania

In oktober heeft Africa Feeling voor reisagent Judith de Baar en haar partner een mooie reis naar Tanzania samengesteld. Lees hieronder haar uitgebreide verslag van deze reis en geniet van de mooie foto’s. 

Begin oktober 2023 vertrok ik met mijn vriend Perry naar Tanzania. Kenia was perfect geregeld door Africa Feeling, zodat ze dit ook mochten doen voor Tanzania. Op de luchthaven Kilimanjaro werden wij opgehaald door Aron met zijn jeep. Hij is onze gids voor de komende week.
In het donker reden we naar Arusha voor onze overnachting. Een Afrikaans welkom.
De volgende ochtend hadden wij een leuk gesprek met de lokale partner van Africa Feeling. Veel informatie werd ons gegeven over het vervolg van onze reis. De komende 2 nachten stond het Tarangire Nationaal Park op het programma. We sliepen in een mooi Afrikaanse lodge met een klein zwembad. Daar hebben wij niet veel in gelegen, wij waren de hele dag op pad met onze gids Aron op zoek naar het wild. Voor tussen de middag werd er elke keer gezorgd voor een heerlijke lunch.
Vanaf Tarangire NP rijden we verder richting Serengeti Nationaal Park, maar niet voordat wij een gamedrive hadden gedaan bij Lake Manyara. Uiteraard bezochten we ook de Ngorongoro krater voordat we bij Serengeti NP waren voor onze laatste 3 nachten. Bij de Ngorongoro krater verzamelen zich diverse dieren. Daar zagen wij een grote groep leeuwen en als eerste de hyena. Die stond hoog op mijn wensen lijstje. Onze 1e nacht in de Serengeti was in een tented camp. Een camp welke mee reist met de trek van de dieren. Onze tent was voorzien van een eigen badkamer. Er was een grote tent waar we met de andere gasten op dezelfde tijd aten.
De laatste 2 nachten in de Serengeti was in de accommodatie Sound of Silence, dat was een geweldige afsluiting! Door Africa Feeling goed ingepland op deze manier. We verbleven hier in een mooie tent voor onszelf van alle gemakken voorzien. In de nacht hoorden wij de hyena’s lachen en de zebra’s liepen om onze tent heen. We hebben er ook heerlijk gegeten! Na 2 nachten verblijf voelde dit als een hechte familie.
Onze week safari sloten wij af met een paar nachten aan het strand van Zanzibar. Met een klein vliegtuigje vlogen wij in 2 uur vanaf de Seronera airstrip naar Zanzibar. Zeker een aanrader om erbij te doen en zo nog even na te genieten van onze mooie safari week!
Wij hebben genoten van Tanzania met zijn mooie natuur, het wild en de vriendelijke mensen die je verwelkomen met Jambo en waarbij altijd geldt Hakuna Mutata. 
Bedankt Africa Feeling voor het regelen van onze mooie vakantie!
Groetjes,
Perry en Judith