Bel me terug

Familie Eijsermans | Zuid-Afrika

27 May Familie Eijsermans | Zuid-Afrika

In april 2024 is de familie Eijsermans naar Zuid-Afrika gereisd. Deze mooie reis hebben we samen met persoonlijk reisadviseur Nancy Nouwens van Vanhuys Reizen voor klanten samengesteld. De familie heeft genoten van een prachtige rondreis in het Noorden van Zuid-Afrika die begon in Johannesburg en via de Drakensbergen, St. Lucia, Eswatini, Witrivier, Hazyview eindige in het private Game reserve Sabi Sands. Wij danken familie Eijsermans hartelijk voor het delen van hun ervaringen en hun foto’s.    

Wat hebben we een onvergetelijke road trip door Zuid-Afrika gehad met ons gezin (2 kids van 16 en 14). We hadden onze verzoeken kenbaar gemaakt en daar samen met onze reisagent een 2-weekse rondreis van samen gesteld. We zijn op het vliegveld opgewacht door een zeer vriendelijke dame die ons naar het hotel heeft gebracht. De volgende ochtend zijn we na ons ontbijt gestart met een dag in Johannesburg. We hebben zelf iemand geregeld die ons deze dag heeft rondgereden zodat we ons veilig zouden voelen en alles konden doen wat we wilde zonder haasten. Apartheidsmuseum, 2 uur op de mountainbike door Soweto gefietst (echt, geen seconde onveilig gevoeld), 1 uur met een tuktuk door Soweto en als afsluiter nog even lekker shoppen in een mega shopping mall. 

De dag erna is onze road-trip begonnen en wat een geweldige overnachtingen. Stuk voor stuk geweldig, personeel zeer vriendelijk en behulpzaam, schoon, ruime kamers, heerlijke ontbijt buffet en soms ook heerlijk diner mogelijk. Soms hadden we 2 kamers, soms een familiekamer (2 kamers met deur tussenbeide die open kan). Enkele die eruit springen zijn de “Dalmore Guest farm” omdat deze een echt “thuis sfeer “creëren en je samen met andere gasten aan tafel laat eten. “Lidiko Lodge” vanwege de gezellige ligging midden in een toeristische straat met allemaal eettentjes waar je makkelijk in het donker rond kan lopen. “Stille woning” had een zeer luxe uitstraling en erg rustig. Voor de afwisseling hadden we 1 overnachting in een tent (Glamping, Africamp at Mackers) was ook erg leuk. Zelf bbqen en in de nacht dieren horen in de Sabi rivier.

We hebben ook geweldige dingen mogen zien en doen, wild-life, dorpjes, geweldige landschappen, zelf-safari etc. Downhill steppen, quad rijden, helicopter vlucht etc. Eet tips: Valley Bakery voor een geweldige lunch, Beef and Reef in St. Lucia waar de Hippo’s voorbij kunnen lopen als de avond invalt en The Velvet Monkey in Eswatini. 

Als afsluiter 2 dagen Kruger in de “Umkumbe Safari Lodge”. Ons was geadviseerd om dit als afsluiting te doen. Helemaal mee eens, wat een lokatie was dit zeg. Zo mooi, rustig, wild-life spotten vanuit het zwembad, terras, of buitendouche. Onwerkelijk. We hadden 1 wandelsafari om kleine dieren en planten te bekijken. De safari’s bij zonsopgang en ondergang waren erg mooi. De rangers zaten vol passie en weten zoveel te vertellen echt mooi. Ook doen ze er alles aan om zoveel mogelijk wild te spotten. Alles op een manier die voor de dieren goed is.

Als we iets negatiefs op moeten noemen is dat we alles in 2 weken hebben moeten passen en meten en ons vergist hebben in de reistijd tussen de overnachtingen in (google maps en werkelijkheid ivm onverwachte uitzichtpunten, putholes, dieren op de weg etc). Dit was ons van tevoren verteld maar was wel veel (2700km in 2 weken). Maar ja, dat is een luxeprobleem zullen we maar zeggen.

We willen Africa Feeling bedanken voor deze onvergetelijke reis zonder zorgen.