Bel me terug

Familie Buijs | Zuid-Afrika

20 Apr Familie Buijs | Zuid-Afrika

De afgelopen weken heb ik samen met mijn Bob en zoontje Hugo van 1,5 jaar een rondreis langs de tuinroute in Zuid-Afrika gemaakt.
Vooraf kregen we veel reacties van mensen als:”is dat wel wat, reizen met een baby”? Of “dat vliegen, zie je daar niet tegenop”? Of “hij heeft er toch helemaal niks aan”?
Achteraf kan ik echt zeggen; we hebben 100% genoten van deze reis. Wat is het ontzettend leuk om dit samen te beleven. In de middag waren we vaak een paar uur ‘thuis’, zodat de kleine man lekker kon slapen en verder zijn we er heel veel op uitgetrokken. Hij heeft net als wij ontzettend genoten en ik kan het iedereen aanraden. We hebben echt een fantastische reis gemaakt en onwijs veel gezien. Zuid-Afrika is een land wat echt alles heeft: wildlife, natuur, prachtige stranden, lekkere wijntjes en heerlijk eten.

We beginnen onze reis met een nachtje in Johannesburg waarna we de volgende dag doorvlogen naar Port Elizabeth. Hier stond onze huurauto klaar en al linksrijdend zijn we doorgereden naar Addo Elephant Park, waar we met onze eigen auto op safari door dit malariavrije park reden en ongelofelijk veel olifanten zagen. Best spannend maar heel erg gaaf. Na Addo was het de beurt aan een kleinschalige malariavrij privé-reservaat Sibuya Game Reserve. Hier gingen we onder begeleiding van een ranger met onze zoon Hugo op safari. We zagen veel neushoorns, giraffen en leeuwen. We sliepen in mooie tenten en ze waren hier mega kindvriendelijk. Na 2 nachten vervolgen we onze route naar het mooi kustplaatsje Knysna. Je kunt hier ook een olifantenweeshuis bezoeken. In Knysna kan je overal fantastisch eten vooral bij de haven en zijn de stranden in de omgeving prachtig en heel rustig. Na Knynsa was Oudtshoorn aan de beurt, we reden hier naartoe via een prachtige route. Oudtshoorn staat bekend om zijn vele struisvogelboerderijen en hier kan je de struisvogels van dichtbij zien en je mag ze ook voeren. Na Oudtshoorn vervolgen we de route naar het wijngebied, Franschhoek. We maken eerst een stop bij wijnboerderij Boschendal. We slapen in een prachtig hotel. We genieten overal van het heerlijke eten en drinken. Bijna elk restaurant heeft een speeltuin, echt ideaal voor kinderen. In Franschhoek bezoeken we ook een Alpaca Farm, je moet er alleen niet te dichtbij komen want ze kunnen spugen.
Bij Vergenoegd gebruiken ze eenden om de wijngaarden schoon te houden, en de mooiste tuinen vind je bij Babylonstoren. Kortom zeker op culinair gebied is het in Franschhoek genieten. Onze laatste stop is dichtbij Kaapstad, waar we wederom in een geweldig hotel sliepen. In Kaapstad zijn we uiteraard met de kabelbaan de Tafelberg opgegaan waar we genoten van een spectaculair uitzicht, hebben we geluisterd naar de Christmas Carols in de Kirstenbosch tuinen, genoten van de straatmuzikanten die je op veel plaatsen tegenkomt in de stad en bezochten we de wijk Bo Kaap; een prachtige kleurrijke wijk. Een bezoek aan Boulders Beach met de pinguins mag uiteraard niet ontbreken. Er is zoveel te zien en te doen in Kaapstad, je komt tijd tekort. Voor kinderen is een bezoek gebracht aan het 2 Oceans Aquarium ook een aanrader. In Kaapstad hebben we ook weer genoten van het heerlijke eten, er zijn zoveel leuke tentjes op elke hoek van de straat. Een ander hoogtepunt van deze regio en zeker een aanrader is de Chapmans Peak Drive, een prachtige kustroute. Kaapstad is in één woord geweldig. Helaas komt aan alles een einde en was het weer tijd voor de terugreis. We kijken terug op een geweldige reis. Zuid-Afrika tot snel!
Africa Feeling, hartelijk dank voor het samenstellen van deze fantastische rondreis!

Familie Buijs
December 2019