Bel me terug

Familie Timmermans op reis | Tanzania

23 Jul Familie Timmermans op reis | Tanzania

 

De reis: ‘Bijzonder Tanzania’ doet zijn naam alle eer aan want dit is met recht een bijzondere reis. We werden bij aankomst goed ontvangen en begeleid naar de eerste accommodatie. Kia Lodge. Fijn dat dit zo dichtbij het vliegveld is na de lange vliegreis en dat je hier niets van merkt.

De volgende dag kennis gemaakt met de chauffeur. Tijdens de reis merkten we echt dat hij ervaren was. Hij had kennis van veel zaken, zoals over de omgeving en de dieren. Tijdens de gamedrives neemt hij ook de tijd om de reis speciaal te maken. Elk park is zo verschillend waardoor elke foto die we maakten van de dieren anders was. Bij elke accommodatie werden we heel vriendelijk ontvangen met een handdoekje en een glaasje verse sap. Elke accommodatie heeft iets bijzonders. Maweninga camp heeft een prachtig uitzicht en supermooie tenten. Ngorongoro farm house heeft heerlijke koffie en de gastvrijheid is overweldigend. Olduvai camp is uniek in zijn eenvoud en staat op een mooie afgelegen plek. Grumeti Hills heeft ons hart gestolen. Zo speciaal door de locatie, uitzicht, de tent en het zwembad.

Bij deze laatste accommodatie was een safariwandeling en een avondsafari die beide indruk hebben gemaakt, doordat we andere dieren hebben gezien dan tijdens de gamedrives. Ook hebben we tijdens onze reis kennis gemaakt met 3 verschillende stammen, de Hadzabe, de Datoga en de Massai. Hierbij hebben goed inzicht gekregen hoe zij leven.

Na deze vele mooie en overweldigende indrukken was het fijn om nog een paar dagen na te genieten op Zanzibar.  Breezes Beach club is de accommodatie om dat te verwezenlijken. Het is er erg mooi en de medewerkers vriendelijk. We zijn hier tot rust gekomen na de africa massage van de gamedrives en kun je heerlijk nagenieten en terugkijken van foto’s.

Deze reis hebben we gedaan voor ons 12,5 jarig huwelijk. Hier is veel aandacht voor geweest tijdens onze reis, waardoor het voelde als een tweede huwelijksreis. Het heeft onze verwachtingen die we voor deze reis hadden overtroffen.

De foto’s van deze prachtige reis, vind je hier.