Bel me terug

Esther en Coen van Zon | Tanzania

27 Sep Esther en Coen van Zon | Tanzania

Begin dit jaar hebben we contact opgenomen met Africa Feeling voor een reis naar Tanzania. Ze hadden namelijk al eerder een fantastische reis voor ons gezin samengesteld naar Zuid-Afrika in combinatie met een strandvakantie op Mauritius in 2018. We wilde dit jaar graag weer terug naar Afrika om hier ons 25-jarig huwelijk te vieren en wilde dit graag weer via Africa Feeling regelen omdat we alle vertrouwen in hun hebben. Een combinatie van een privé-safari in Tanzania en strandverlening op het tropische eiland Zanzibar sprak ons wel aan en naar aanleiding van onze wensen werd de perfecte reis samengesteld. Wij hebben de privé-safari Bijzonder Tanzania gedaan met enkele aanpassingen waarbij je verblijft in accommodaties op bijzondere locaties met prachtig uitzicht op de omgeving. Tijdens deze safari bezoek je de beroemde wildparken Serengeti, Ngorongorokrater en Tarangire National Park. Als afsluiting is het heerlijk toeven in je strandhotel Breezes Beach Club op het eiland Zanzibar.

We zijn in juni 2022 naar Tanzania vertrokken met KLM vanaf Amsterdam. Deze reis is absoluut voor herhaling vatbaar en kunnen we iedereen aanraden. Over de bijzondere verblijven is niets teveel gezegd. Alles is heel mooi en goed verzorgd, met elke keer wat je noemt ‘A room with a view!’ en wat voor eentje!! Als dit de hemel was, dan zou ik het direct geloven!

De afstanden waren soms best pittig maar als je wilt overnachten in bijzondere acccommodaties dan moet je daar misschien iets voor over hebben! We hadden een hele fijne en professionele gids/chauffeur, een innemende man Christopher. Dit kan een vakantie maken of breken, dus dat is echt wel belangrijk. Ook het personeel in de verblijven was erg vriendelijk en gastvrij. Het eten & drinken was prima verzorgd! Geen enkel onderkomen uitgezonderd. Zelfs aan ons 25-jarige huwelijk was gedacht! Erg leuk en heel attent.

We hebben tijdens onze safari-reis heel veel wild gezien en de big five allemaal gespot. Bijzonder was uiteraard het luipaard (moeilijk te spotten) hoog in de boom, nog aan het nagenieten van zijn pas verorberde prooi. Een groep leeuwen statig boven op een rots waarbij het leek of ze voor onze camera waren aan het poseren. We zagen ook de migratie en een kudde gnoes en zebra’s een rvier oversteken. Nijlpaarden die in een grote waterpoel dicht tegen elkaar aan lagen en af en toe hun enorme bek met tanden lieten zien, indrukwekkend. Buffels die vlak voor onze auto de weg overstaken en niet te vergeten een enorme olifanten-bull die bijna naast onze auto stond. Maar ook ander wild zoals wrattenzwijnen, prachtige vogels, giraffen, struisvogels, bavianen en flamingo’s hebben we gezien. Met mijn camera heb ik tientallen prachtige foto’s gemaakt waarvan een kleine selectie hieronder te zien is. 

We bezochten ook de Hadzabe stam aan de oevers van Lake Eyasi. Hier krijg je de mogelijkheid om het leven van de lokale bevolking van dichtbij mee te maken. De Hadzabe is een oude, nomadische stam van Bosjesmannen. Dit is één van de laatste stammen die spreken met klikspraak, één van de eerste door mensen gesproken talen. Onder leiding van een gids kregen we hier een rondleiding en zagen we hoe de mensen vuur maakten, jagen (nog ouderwets met pijl en boog) en leefden in kleine lemen hutjes. Deze stam leeft en kleedt zich nog echt volgens oude tradities. Een bijzondere en leerzame ontmoeting waarbij we zeer hartelijk werden ontvangen.  

Na een afwisselende, geweldige week safari namen we afscheid van onze gids en vlogen we vanuit Arusha naar het tropische eiland Zanzibar. Hier konden we een paar dagen bijkomen in ons heerlijke strandhotel. We verbleven in Breezes Beach Club& Spa en ook dit hotel bleek een prima keuze voor ons te zijn. Het hotel is gelegen aan het prachtige witte zandstrand aan de zuidoostkust van Zanzibar en er heerst een gemoedelijke en relaxte sfeer. De service van het personeel en het eten was uitstekend en ook een excursie boeken naar Stonetown kon zo worden geregeld. We verbleven in een ruime deluxe kamer op basis van halfpension. 

Tijdens ons verblijf hebben we ook een dagexcursie naar het historische Stone Town gedaan. Dit is het oude gedeelte van de hoofdstad van het eiland en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een bijzonder stadje dat zich kenmerkt door de de karakteristieke Swahili-architectuur en bestaat uit een doolhof van vele kleine, smalle straatjes met huizen, naaiateliers, winkels, bazaars, moskeeën en een oud fort. Het transport vindt hier alleen plaats te voet, per fiets of motorfiets want auto’s mogen er niet in. Het was ooit het centrum van de (slaven)handel tussen Oost-Afrika en Azië. Onder leiding van een gids wandelen we door het stadje en zien we o.a. het oude Arabisch fort, bezoeken de voormalige Slavenmarkt waar nu een kathedraal staat en enkele monumenten ter nagedachtenis aan de duistere slavenhandel, het slavernij museum en het geboortehuis en museum van Freddy Mercury van de rockband Queen. We lopen langs de oude haven waar een en al bedrijvigheid is. We bezoeken de lokale markten met allerlei kleurrijke kraampjes met specerijen en waar vis, groente en fruit wordt verkocht. We zien kleine kunstgallerijen en het is mooi om de lokale bevolking te mogen aanschouwen tijdens hun dagelijks bezigheden. 

Na een paar heerlijke dagen aan het strand moeten we dan helaas afscheid nemen van Tanzania. We hopen in de toekomst nog eens terug te komen met ons hele gezin. We hebben genoten van een fantastische rondreis, het was een prachtige ervaring!

Wij willen Africa Feeling heel hartelijk danken voor het samenstellen van deze prachtige reis en hopen in de toekomst weer bij jullie terug te komen. Ik kan echt iedereen aanraden om contact op te nemen met Africa Feeling mocht je een mooie reis naar Afrika willen maken. Ze kunnen alles op maat voor je samenstellen. 

Hartelijke groet,

Esther en Coen van Zon