Bel me terug

 

Verantwoord Toerisme

Duurzaamheid &Verantwoord toerisme

2002 duurzaam reizen-groot

Duurzaamheid
Zoals wij zelf zeggen, zijn wij een organisatie met gevoel voor Afrika. Maar dat gevoel gaat veel verder dan alleen de kennis van bestemmingen en ons enthousiasme voor het continent. We zijn ons steeds meer van bewust van de noodzaak om de natuur te beschermen, zodat de toekomstige generatie ook kan blijven genieten van de schoonheid en diversiteit van onze planeet. We vinden het daarnaast ook belangrijk dat het toerisme op een positieve manier bijdraagt aan de ontwikkeling van lokale gemeenschappen. Daarnaast houden wij op kantoor ook rekening met duurzaamheid; wij recyclen bijvoorbeeld onze cartridges en doneren dit bedrag aan stichting Spots.


Verantwoord toerisme
Africa Feeling is nauw betrokken bij verantwoord toerisme naar het prachtige Afrikaanse continent. Wij vinden het belangrijk om samen te werken met betrouwbare partners die rekening houden met verantwoord toerisme. Naast het verkopen van reizen willen wij onze klanten ook bewust maken van de duurzame maatregelen die genomen kunnen worden. De agenten waar wij mee samenwerken in Afrika hanteren allemaal hun eigen duurzaamheidsbeleid. Zo werken ze samen met de lokale bevolking en steunen ze projecten die opgezet zijn om de lokale bevolking en/of de natuur te ondersteunen. Vaak zonder dat u het weet, draagt uw reis met Africa Feeling al bij aan een betere wereld, doordat bij steeds meer accommodaties voor een klein bedrag de lokale gemeenschap wordt gesteund. 

Africa Feeling en onze partners bieden geen excursies aan waarbij fysiek contact met wilde dieren mogelijk is of waarbij er wordt gejaagd op wilde dieren. We stimuleren daarnaast vooral excursies waarbij de plaatselijke bevolking wordt gesteund. Zoals bijvoorbeeld de township tours waarbij de rondleiding wordt gedaan door een lokale gids. Boekt u via ons een reis dan draagt u hier dus automatisch ook een steentje aan bij.

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met de lokale mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook dat komende generaties kunnen blijven genieten van deze prachtige bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen verzorgen we mooie reizen voor u die bijdragen aan een betere wereld en mooiere ervaringen. Africa Feeling levert hierdoor een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen is dit zeer waardevol. 


Bestrijding kindersekstoerisme
Wij steunen actief de ANVR en ECPAT/Defence for children in de bestrijding van kindersekstoerisme in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van seksueel misbruik van kinderen te melden op www.meldkindersekstoerisme.nl.    


Beschermde dier-en plantsoorten
Wij willen u erop wijzen dat u geen beschermde dier –en plantensoorten mee neemt van uw reis in Afrika naar Nederland. Dit geldt ook voor producten die daarvan gemaakt zijn, zoals schoenen van krokodillenleer of sieraden van ivoor. Bekijk onderstaande link voor de juiste informatie:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/bagage/content/beschermde-dier-en-plantsoorten

 

Verantwoord toerisme per land


Verantwoord toerisme Zuid-Afrika
Onze partner in Zuid-Afrika is zeer actief wat betreft duurzaam en verantwoord toerisme. Zo werken ze samen met leveranciers (accommodaties, vervoer, excursies) die duurzame maatregelen treffen waar mogelijk. De verschillende leveranciers wordt verzocht om basisinformatie over hun milieupraktijken te verstrekken. Tevens wordt informatie over duurzaamheid en verantwoord toerisme met de verschillende leveranciers gedeeld om ze meer kennis bij te brengen. Bij elke boeking naar Zuid-Afrika ondersteunen we het Saasveld nature conservation met ZAR 70,00 per reisdeelnemer om zodoende een bijdrage te leveren aan het natuurbehoud van Zuid-Afrika. Een deel van dit project focust zich op “Carbon Offsets” (koolstofcompensatie) door het planten van bomen. Saasveld houdt zich ook bezig met andere projecten zoals onderzoek en bescherming van bedreigde vogelsoorten in dit gebied. Wanneer u een huurauto in Zuid-Afrika via Africa Feeling heeft geboekt dan kunt u nu ook voor slechts enkele euro’s de CO2 uitstoot compenseren. Als bewijs wordt een digitaal certificaat door GreenSeat verstuurd.


Verantwoord toerisme Tanzania

Onze partners in Tanzania maken steeds meer gebruik van elektrische voertuigen om de game drives mee uit te voeren vanuit de lodges. Een aantal accommodaties beschikken daarnaast over een moestuin, zodat de lodges dagelijks worden voorzien van verse groente en fruit uit eigen tuin. Naast deze duurzame maatregelen ondersteunen ze verschillende wildlife projecten om de zeer bedreigde neushoorn en de cheetah te beschermen.  Zo ondersteunen ze de lokale bevolking door o.a. mee te helpen aan het bouwen van scholen en scholen te voorzien van schoon drinkwater.


Verantwoord toerisme Kenia

Onze partner in Kenia ondersteunt verschillende programma’s die bijdragen aan de natuur en lokale bevolking. Deze programma’s omvatten het bouwen van klaslokalen, sponsoring van schoolgeld, ondersteunen van vrouwen die hun eigen onderneming starten en de Masai kinderen kennis laten maken met hun natuurlijk erfgoed door middel van excursies. Zo hebben ze er bijvoorbeeld ook voor gezorgd dat alle scholen rondom de Masai Mara voorzien zijn van schoon drinkwater.  


Verantwoord toerisme Namibië

Onze partner in Namibië is actief betrokken bij het ondersteunen van de lokale gemeenschappen en het bestrijden van armoede. Zo zijn ze de belangrijkste supporter van een weeshuis met ongeveer 60 kinderen. Ze voorzien het weeshuis van o.a. voedsel, dagelijkse benodigdheden en nutsvoorzieningen. Ze zijn daarnaast ook heel selectief in het bepalen met wie ze samenwerken om ervoor te zorgen dat de idealen van duurzaam toerisme en behoud van het milieu ook in praktijk worden gebracht.


Verantwoord toerisme Botswana

Onze partner in Botswana heeft een Fair Trade certification label dat garant staat voor eerlijke handel. Dit betekent o.a. eerlijke lonen, goede arbeidsomstandigheden, eerlijke inkoop en bedrijfsvoering en respect voor mensenrechten, cultuur en milieu. Ze werken veel samen met duurzame leveranciers en steunen de non-profit organisaties Travel for Impact, Shelter Botswana en Wild Entrust. Met deze reis draagt u dus ook uw steentje bij aan deze goede doelen. 


Verantwoord toerisme Madagascar

Onze partner in Madagascar ondersteunt twee milieuprojecten die bestaan ​​uit herbebossing in het oosten (regenwoud) en in het westen (baobabgebied). Ze ondersteunen ook twee schoolprojecten waarbij ze o.a schoolmeubilair, voedsel voor de kinderen en lerarenopleidingen aanbieden. 


Verantwoord toerisme Seychellen
Onze partner op de Seychellen heeft een sterke voorkeur voor het samenwerken met duurzame accommodaties. Daarnaast houden ze zich bezig met verschillende projecten zoals het planten van bomen en het schoonmaken van de stranden. Tevens zijn ze actief om de verschillende accommodaties waar ze mee samenwerken te adviseren over het leveren van schoon drinkwater. Dit water wordt door de accommodaties aan de klanten ter beschikking gesteld in glazen of aluminium flessen.


Verantwoord toerisme Mauritius

Onze partner op Mauritius werkt samen met leveranciers die veel van hun producten inkopen bij lokale bedrijven en de lokale bevolking. De lokale bevolking is ook werkzaam bij de accommodaties. Daarnaast zijn ze op kantoor ook bewust bezig met duurzaamheid; ze proberen zo min mogelijk te printen door bijvoorbeeld gebruik te maken van e-vouchers. Op Mauritius werken wij ook veel samen met de hotels van de keten Beachcomber.  Beachcomber is een voorloper op het gebied van duurzaamheid; zo beschikken ze over een earth check silver certificaat.
Deze hotelketen heeft zich ten doel gesteld om het plastic afval te reduceren tot nul. Ze willen dit bereiken door alle plastic wegwerpartikelen voor juli 2021 uit al haar hotels te verwijderen.

 

Verantwoord toerisme Uganda
Onze partner in Uganda zet zich in voor verantwoord toerisme door het integreren van duurzaamheid in hun toeristische activiteiten zoals het verminderen van plastic afval door het verstrekken van hervulbare metalen waterflessen, het ondersteunen van lokale gemeenschappen en het respecteren van wildlife en culturele erfgoedsites. Bovendien nemen ze actief deel aan duurzaamheidstrainingen en initiatieven, zoals een boomplantcampagne, om bij te dragen aan milieubescherming.