Bel me terug

 

Reizen in tijden van Corona

Reizen in tijden van Corona

16 maart 2020

De uitbraak van het coronavirus is dagelijks uitgebreid in het nieuws en ook Africa Feeling  houdt de situatie nauwlettend in de gaten. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de mogelijke invloed van het coronavirus op uw reisplannen. Uiteraard staat de veiligheid van onze reizigers voorop. Vooralsnog zijn er geen belemmeringen voor onze bestemmingen Zuid-Afrika, Namibië, Tanzania mits u vertrekt vanuit Nederland.

Mocht u al een reis bij ons hebben geboekt en er zou onverhoopt iets veranderen op de geboekte bestemming dat invloed heeft op uw reis, dan nemen we meteen contact met u op. Zolang u hierover niets van ons hoort, betekent dat dat u gewoon op vakantie kunt gaan.

Als ANVR-lid staan wij in nauw contact met de ANVR. Bij een negatief reisadvies, zoals bijvoorbeeld naar China, dan kan de reis geannuleerd of omgeboekt worden. Op dit moment is er geen negatief reisadvies voor al onze bestemmingen, dus zijn de standaard Africa Feeling annuleringsvoorwaarden  (merendeels gebaseerd op de ANVR-voorwaarden) van toepassing.  Lees hier onze voorwaarden. 

– Wij adviseren om altijd goed verzekerd op reis te gaan, om verrassingen te voorkomen.
– ANVR geeft antwoord op de meest gestelde vragen
– Op de website van Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je per land het reisadvies opzoeken


Zijn er toch twijfels en heeft u geen goed gevoel om op reis te gaan?

Onzekerheid wegnemen kunnen wij helaas niet, maar op veel van onze bestemmingen is er een versoepeld omboekbeleid van toepassing. Niet alleen voor nieuwe boekingen (gemaakt vanaf 11 maart), maar voor de meeste reeds gemaakte boekingen geldt dat we vaak tussen 60 dagen / 6 weken voor vertrek zonder annuleringskosten het landarrangement kunnen omboeken naar een latere periode (max. 1 jaar later). Om tot de beste oplossing te komen, bekijken we de mogelijkheden per geboekte reis. We zijn daarin afhankelijk van de medewerking van onze partners, zoals luchtvaartmaatschappijen, lokale agenten en accommodaties. Zij hanteren allen andere voorwaarden.
We zullen ons uiterste best doen om de kosten zo laag mogelijk te houden. De mogelijke meerkosten voor een andere reisdatum hangen echter geheel van de reisperiode en type reis af.  We doen met alle betrokken partijen ons uiterste best om dit zo voordelig mogelijk voor u te laten uitpakken. 
Mochten u de reis niet willen omboeken of uitstellen maar willen annuleren, dan zijn in dit geval de standaard Africa Feeling annuleringsvoorwaarden van kracht, na te lezen op onze website.


Zuid-Afrika
– statement van South African Tourism d.d. 16 maart:
De verspreiding van het Coronavirus treft de hele wereld en ook de reisindustrie. Zuid-Afrika is niet anders, en in de laatste paar dagen wordt Zuid-Afrika ook geconfronteerd met meerdere gevallen  die positief op het virus zijn getest. De National Department of Health en de National Institute for Communicable Diseases (NICD) heeft de nodige maatregelen ondernomen om de situatie in de hand te houden. 

Vanaf 18 maart gelden inreisbeperkingen naar Zuid-Afrika voor reizigers uit de volgende high-risk landen waar het coronavirus (COVID-19) is vastgesteld; Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Verenigde Staten, China, Zuid-Korea en Iran. Reizigers die de afgelopen 20 dagen in één van de bovengenoemde landen zijn geweest worden ook geweerd in Zuid-Afrika.
Op dit moment zullen er geen reizigers vanuit Nederland worden geweerd mits u vertrekt vanuit Nederland en niet de laatste 20 dagen in een van de genoemde high risk landen bent geweest.

Reizigers wordt geadviseerd zo min mogelijk fysiek contact met mensen te hebben en goed op de hygiëne te letten. De lokale overheid heeft maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. 
Reizigers worden bij aankomst op de internationale luchthavens van Zuid-Afrika gecontroleerd  (temperatuur check) en het personeel op de luchthavens zal worden uitgerust met handschoenen en mondkapjes. Verder zullen op vele plekken op de luchthavens hand sanitizers beschikbaar worden gesteld. Meer informatie over de maatregelen op de luchthavens vindt u hier:
http://www.tourismupdate.co.za/article/198535/COVID-19-UPDATES-Intensified-measures-at-airports

Mauritius
Er gelden vanaf 18 maart tot en met 2 april inreisbeperkingen voor alle reizigers uit de Europese Unie inclusief Ierland, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Dit geldt ook voor reizigers die de afgelopen 14 dagen hier of in één van de high risk landen China, Zuid-Korea, Iran en Italië zijn geweest.

Seychellen:
Er gelden per direct inreisbeperkingen voor alle reizigers uit Europese Unie inclusief Ierland, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. China, Zuid-Korea en Iran.

Kenia:
Reizigers uit Nederland worden tot en met 16 april op dit moment geweerd in Kenia.

Madagascar:
Reizigers uit Nederland worden tot en met 30 april op dit moment geweerd in Madagascar

Botswana: 
Reizigers uit Nederland, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italie, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitzerland, China, Japan, Zuid-Korea, Verenigde Staten, Iran en India worden op dit momnt geweerd in Botswana

Conclusie:

Het is altijd belangrijk om hygiëne maatregelen te nemen tijdens een verre reis. Er zijn immers in andere landen ziekteverwekkers aanwezig die wij hier in Nederland niet kennen. Een aantal tips:

– Was regelmatig uw handen met zeep, minimaal 20 seconden lang
– Geen mogelijkheid om handen te wassen? Gebruik dan desinfecterende gel
– Nies en hoest in uw elleboog
– Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik gelijk weg

Verspreiding van het coronavirus voorkomen? Op de website van het RIVM leest u hier meer over.

LET OP: de situatie rondom het Corona-virus wijzigt dagelijks. Wij houden u op de hoogte als er nieuwe ontwikkelingen zijn.  Wij verwijzen tevens naar de website van ANVR, Ministerie van Buitenlandse Zaken en het RIVM voor meer informatie.