Bel me terug

 

Tswalu Kalahari

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

Ontdek het Tswalu Kalahari Game Reserve, het grootste malariavrije privé-reservaat van Zuid-Afrika in de Noordkaap.

033-2860912

Neem contact op

Tswalu Kalahari

Het Tswalu Kalahari Game reserve is het grootste malariavrije privé-reservaat van Zuid-Afrika,  gelegen in de provincie de Noordkaap. Het reservaat is tevens de thuisbasis van zeldzame diersoorten zoals de Desert Black Rhino, de Kalahari Leeuwen met zwarte manen, Cheetah en de Roan Antilope.
Dit 100.000 ha grote wildreservaat heeft zo’n 230 vogelsoorten en 70 soorten zoogdieren en is eigendom van de familie Oppenheimer. Het beschermen van de dieren en behoud van hun habitat is hun grootste prioriteit. In dit reservaat bevinden zich slechts twee lodges die samen  beschikbaarheid bieden aan maximaal 28 gasten. Hierdoor geniet u dus van optimale privacy en exclusiviteit. De Motse is de hoofdlodge en is gelegen aan de voet van de Korammaberg en beschikt over 8 exclusieve “legae” (Tswana-woord voor kleine huizen/suites), die uniek zijn in ontwerp. De gebogen steen- en woestijnzandwanden worden omsloten door organisch gevormde grasdaken. De kamers zijn voorzien van alle comfort zoals airconditioning, privé-terras, eigen hardvuur en binnen- en buitendouches.  Tarkuni is de tweede lodge gelegen tussen twee bergen en is privé eigendom van de familie Oppenheimer. Deze lodge is alleen beschikbaar voor exclusief gebruik en daardoor ideaal voor kleine groepen vrienden of families.  Tarkuni biedt een oase aan rust en sereniteit in het hart van de woestijn. Er is een zwembad waar u in alle rust kunt genieten van de mooie omgeving.  Ook voor culinaire gerechten bent u hier aan het juiste adres. Tswalu biedt haar gasten heerlijke innovatieve, moderne gerechten aan met een Afrikaans tintje. Gezinnen met kinderen van alle leeftijden zijn welkom in het Tswalu Kalahari-reservaat. Voor jongeren is er een speciaal Junior Ranger-programma.

Vanuit de lodges worden verschillende activiteiten aangeboden. Gamedrives in open voertuigen onder begeleiding van gekwalificeerde rangers. Wanneer gasten speciale interesses hebben dan kunnen ze dit aangeven en wordt hier rekening mee gehouden. Naast gamedrives worden er ook begeleide wandelingen (alleen voor volwassenen) aangeboden. Ontdek de wondere wereld van de Kalahari tijdens een nachtwandeling. Tswalu Kalahari biedt unieke mogelijkheden om wilde stokstaartjes van dichbij te zien. Een safari te paard onder begeleiding van ervaren rangers is een optie voor zowel beginners als ervaren ruiters. Ballonvaarten en stargazing is hier ook mogelijk.