Bel me terug

 

Sibuya Game Reserve

Previous Image
Next Image

info heading

info content


 Persoonlijk reisadvies

Het malariavrije Sibuya Game Reserve is gelegen aan de Kariega rivier. Het is het enige Zuid-Afrikaanse Game Reserve met toegang vanaf de rivier.

 

033-2860912

Neem contact op

Sibuya Game Reserve

In het malariavrije Sibuya Game Reserve wonen naast de “Big Five” ook vele andere diersoorten, waaronder giraffen, zebra’s, cheeta’s, nijlpaarden en verschillende antilopensoorten. Sibuya biedt een combinatie van safari en een verscheidenheid aan fauna, flora en vogels in een landschap dat zich uitstrekt over vijf verschillende eco-systemen. Door zijn ligging aan de Kariega rivier zijn in Sibuya meer dan 400 vogelsoorten te vinden, waaronder de visarend, Marshall en Eagles. Naast de onvergetelijke safari’s in open voertuigen met gekwalificeerde rangers zijn tevens nog andere activiteiten inbegrepen, zoals bootcruises, vliegvissen, kanoën, zwemmen en vissen. Verder biedt Sibuya tegen betaling diepzeevissen, massages, paardrijden, watersporten en picknicken op het strand.
De unieke ervaring in Sibuya begint met een boottocht, van ten minste een half uur, naar River of Forest Camp. Wanneer het strand wordt verlaten, kunt u met een beetje geluk al schildpadden, dolfijnen en walvissen nabij de riviermond zien. Beide kampen nestelen zich in de bossen aan de rivieroever, en zijn gebouwd zonder de natuur teveel schade aan te doen. U wordt begeleid door een ervaren en professioneel team die hun passie en kennis graag met u deelt. Vanwege het feit dat Sibuya een eco-bestemming is vindt u hier geen wifi, televisie, airconditioning of electrische ventilatoren. U kunt dus volop genieten van de omringende natuur.

Sibuya Forest Camp
Sibuya Forest Camp is gebouwd op de oevers van de Kariega Rivier, maar ligt tegelijkertijd verscholen in de bossen ligt. Om zo min mogelijk schade aan te richten aan de natuur, is Forest Camp gebouwd op verhoogde, houten platforms en heeft lange, houten wandelpaden door de ongerepte natuur. Ouderen en gehandicapten kunnen zich dankzij deze wandelpaden gemakkelijk rond bewegen. U verblijft in één van de 8 luxe safari-stijl tenten (40 m²) met en-suite badkamer en king-size bedden. Verder zijn de tenten voorzien van een ventilator, muskietennet, open haard, kluisje en thee- en koffiezetfaciliteiten. Buiten heeft u vanaf de veranda uitzicht op de rivier, het bos of beide. Tevens is er een bar en boma-restaurant. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom. Overnachting is op basis van volpension inclusief frisdranken, lokale alcoholische dranken en diverse activiteiten.

Sibuya River Camp
Het kleine, intieme River Camp biedt slechts vier luxe tenten, en is ideaal voor families met kinderen, of voor kleine groepen. De luxe safari-tenten (75 m²) hebben ieder een en-suite badkamer en lits jumeaux of king-size bedden. Extra slaapplaats voor jonge kinderen (maximaal 2) kan worden geregeld. De tenten zijn voorzien van een ventilator, muskietennet, open haard, kluisje en thee- en koffiezetfaciliteiten. Buiten heeft u vanaf de veranda uitzicht op de rivier, het bos of beide. Sibuya’s Chef en team maken uw verblijf in River Camp tot één om nooit te vergeten. De culinaire ervaring hier is zeer befaamd. Alle maaltijden worden gecombineerd met de beste Zuid Afrikaanse wijnen. In Sibuya River Camp kunt u heerlijk ontspannen met een boek in een hangmat terwijl u luistert naar de vele verschillende vogelgeluiden.
Er is geen elektriciteit aanwezig in het kamp, waardoor er een authentieke en romantische sfeer heerst. Hier kunt u genieten van de ‘big five’ en een prachtige natuur. Naast jeepsafari’s kunt u ook deelnemen aan riviercruises of begeleide wandelingen. Of u kunt gaan vissen, kanoën of paardrijden in het reservaat of op het strand. Diepzeevissen en heerlijk ontspannen op het strand is beide mogelijk in de nabije omgeving. Overnachting is op basis van volpension inclusief frisdranken, lokale alcoholische dranken en diverse activiteiten.