Bel me terug

 

Zuid-Afrika

Een wereld in één land

Zuid-Afrika

U vindt er onder andere een groot aantal natuur- en wildparken. Wie heeft niet gehoord van het Krugerpark? Hier kunt u op eigen gelegenheid, of onder begeleiding, op zoek gaan naar de ‘Big Five’. Ook kunt u kiezen voor safari’s in een privéreservaat, waar u in een open terreinwagen of te voet met een ranger de bush verkent. Het grootste aantal wildparken vindt u in de noordelijke provincies van Zuid-Afrika, hoewel er ook in zuidelijker gelegen gebieden indrukwekkende wildparken te vinden zijn.

Qua cultuur heeft Zuid-Afrika ook veel te bieden. Eeuwenoude mythes, legendes en rituelen spelen nog steeds een belangrijke rol in het leven van een aantal bevolkingsgroepen. Zo kunt u o.a. kennis maken met de cultuur van de Venda, Ndebele, Xhosa, Zulu’s en de San. Of proef de specifieke Cape Malay maaltijden tijdens een kookles in Kaapstad.

Indrukwekkende gebergtes met grillige rotsformaties, steile kliffen, inheemse bossen, eeuwenoude moerassen vol met nijlpaarden en krokodillen, kabbelende beekjes, snelstromende rivieren, kilometerslange verlaten zandstranden, woestijnen die na de eerste regens veranderen in een bloementapijt… Het is slechts een korte typering van het afwisselende natuurschoon in Zuid-Afrika.

De verschillende wijngebieden verdienen een aparte aanbeveling! Van Upington in het noorden, tot Hermanus in het zuiden; overal vindt u wijnhuizen waar u uitstekende wijnen kunt proeven. Steeds meer wijnhuizen bieden ook de mogelijkheid om wijnen en chocolade of andere etenswaren te combineren. Kleine witte dorpjes, waar de tijd stil lijkt te staan, liggen verscholen tussen de wijngaarden. Naar een goed restaurant hoeft u doorgaans niet lang op zoek te gaan. Vooral in de omgeving van Kaapstad, Stellenbosch en Franschhoek vindt u een groot aantal restaurants die zich kunnen meten met de top van de wereld.

Kaapstad is een unieke metropool die gedomineerd wordt door de Tafelberg. Onderaan de berg vindt u de oude stad met historische gebouwen uit de V.O.C.-periode, maar ook moderne winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Trek er een dag voor uit om het Kaaps schiereiland ten zuiden van de stad te verkennen, waar o.a. het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop ligt. Een bezoek aan het beruchte Robbeneiland voor de kust van Kaapstad werpt u terug in de tijd van de beruchte apartheidspolitiek, toen Nelson Mandela en vele andere vrijheidsstrijders hier jarenlang gevangen hebben gezeten.

Zuid-Afrika is een unieke mix van heden en verleden. Een ongekende rijkdom aan cultuur en tradities, adembenemende landschappen, heerlijke wijnen en uitstekende safarimogelijkheden wachten op u!

Africa Feeling tip:

Zuid-Afrika biedt talloze mogelijkheden om uw speciale reiswensen in te vullen. Heerlijk wandelen of per mountainbike door de bergen of wijnvelden? Of wellicht bent u een fijnproever en geniet u bij uitstek van onze culinaire reis. Families zijn bij Africa Feeling ook aan het goede adres; onze familiereizen vinden in een rustiger tempo plaats en bieden accommodaties met familiekamers. Wij stellen een reis samen die voor zowel jong als oud interessant is en waarbij iedereen volop zal genieten. Gaan opa en oma ook mee om hun huwelijksjubileum met z’n allen te vieren? Dan is een safarihuis, een kleine lodge geheel voor uw eigen gezelschap of een villa in Kaapstad wellicht een idee. Africa Feeling regelt het voor u!

Aanbevolen accommodaties

Van kleinschalige guesthouses en sfeervolle boutique hotels tot overnachtingen in luxe safari lodges of op een authentieke wijnboerderij. Africa Feeling selecteert met zorg het verblijf tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika. We zijn gespecialiseerd in kleinschalige accommodaties met een uniek karakter.

UNEMBEZA BOUTIQUE LODGE

KARIEGA RIVER LODGE

AZAMARE

JORDAN WINERY

Inspiratiereizen Zuid-Afrika

Laat u inspireren door één van onze voorbeeldreizen naar Zuid-Afrika.
Wij bespreken graag met u uw persoonlijke wensen, zodat wij de perfecte reis op maat voor u kunnen samenstellen.

  • Alle
  • Autorondreizen
  • Familiereizen
  • Huwelijksreizen
  • Luxe reizen
  • Safari
  • Strand
  • Treinreizen
Familiesafari Bush Breakaway
Autorondreizen, Autorondreizen, Bestemmingen, Familiereizen, Familiereizen, Inspiratie, Safari, Safari, Specials, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika
Self-drive Zuid-Afrika Deluxe
Autorondreizen, Autorondreizen, Bestemmingen, Inspiratie, Luxe reizen, Luxe reizen, Safari, Safari, Treinreizen, Treinreizen, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika
Combinatiereis safari en strand; Zuid-Afrika en Mauritius
Autorondreizen, Autorondreizen, Bestemmingen, Familiereizen, Familiereizen, Familiereizen, Huwelijksreizen, Huwelijksreizen, Inspiratie, Mauritius, Mauritius, Mauritius, Mauritius, Mauritius, Safari, Safari, Safari, Strand, Strand, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika, Zuid-Afrika