Bel me terug

 

Zimbabwe

Safariland voor gevorderden

Zimbabwe

‘Huis van Steen’ is grofweg de vertaling van Zimbabwe en de benaming van de eeuwenoude ruïnes van een eens welvarend koninkrijk in het zuiden van het land. De ruïnes van Great Zimbabwe zijn één van de redenen om Zimbabwe te bezoeken, maar er zijn er nog veel meer.

Verreweg de bekendste bezienswaardigheid zijn de Victoria watervallen, die op de grens liggen met Zambia. Deze indrukwekkende waterpartij is door de Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger Livingstone ontdekt en heeft een lengte van maar liefst 1,7 kilometer. Op de rand van de watervallen heeft zich een tropisch regenwoud gevormd, met wandelpaden en uitzichtpunten op de verschillende delen van de watervallen. Hier kunt u een vlucht per helikopter of micro-light boeken om de watervallen vanuit de lucht te bewonderen. Ook bungeejumpen en wildwatervaren zijn populair. Zimbabwe heeft ook een aantal prachtige wildparken, die u niet mag overslaan. Het grootste en oudste wildpark van het land is het Hwange National Park, bekend om zijn grote hoeveelheid olifanten. Aan de rand van het park kunt u een opvang- en educatiecentrum voor wilde honden bezoeken, een zeer interessante maar bedreigde diersoort. In het noorden van Zimbabwe liggen de wildparken Matusadona en Mana Pools. Door zijn ligging aan de Zambezirivier, kunt u in het Mana Pools National Park naast game drives ook kanosafari’s maken.

Africa Feeling Tip:

Deze exclusieve safaribestemming is ook ideaal voor een unieke huwelijksreis. Wat dacht u van een diner voor twee midden op de Zambezirivier? Of een verblijf op een eilandje waar u ’s morgens wakker wordt door het geknor van nijlpaarden? Een helicoptervlucht over de majestueuze Victoria Watervallen? Neem contact met ons op voor een romantisch reisvoorstel op maat.

Aanbevolen accommodaties

Van kleinschalige guesthouses en sfeervolle boutique hotels tot overnachtingen in luxe safari lodges en bijzondere tentenkampen. Africa Feeling selecteert met zorg het verblijf tijdens uw rondreis door Zimbabwe. We zijn gespecialiseerd in kleinschalige accommodaties met een uniek karakter.

VICTORIA FALLS HOTEL

ILALA LODGE

ELEPHANT CAMP

OLD DRIFT LODGE 

Inspiratiereizen Zimbabwe

Laat u inspireren door één van onze voorbeeldreizen naar Zimbabwe.
Wij bespreken graag met u uw persoonlijke wensen, zodat wij de perfecte reis op maat voor u kunnen samenstellen.

  • Alle
  • Familiereizen
  • Luxe reizen
  • Safari
  • Treinreizen