Bel me terug

 

Uganda

De parel van Afrika

Uganda

Deze wat minder bekende bestemming wordt ook wel de ‘Parel van Afrika’ genoemd. Het land is gelegen in Oost-Afrika, midden op de evenaar. Uganda wordt de laatste jaren een steeds populairdere safaribestemming. Het beschikt over prachtige oerwouden met zeldzame diersoorten, kratermeren en hoge bergen. Tel daarbij het aangename klimaat en de vriendelijke bevolking op en u heeft een unieke vakantiebestemming. Het hoogtepunt van uw reis naar Uganda is ongetwijfeld een ontmoeting met de berggorilla’s die in het praktisch ondoordringbare tropische woud van Bwindi Impenetrable National Park leven. Vooral wandelaars zullen genieten van de tracking in het prachtige bos waarbij vaak steile, modderige hellingen moeten worden beklommen om het einddoel, de gorilla’s, te bereiken.

Maar dit zal zeker de moeite waard zijn als u deze dieren van dichtbij mag observeren terwijl ze eten, spelen en rusten. Een unieke en onvergetelijke ervaring! In Kibale Forest National park vindt u meer dan 600 chimpansees. Queen Elizabeth National Park is het meest wildrijke park van Uganda, waar u zelfs boomklimmende leeuwen kunt spotten, maar ook kunt genieten van prachtig natuurschoon en een grote variatie aan landschappen. Voor fraaie, afwisselende natuur in combinatie met wild en een uniek bezoek aan de berggorilla’s en chimpansees is Uganda uw bestemming!

Wist u dat …

Een leuk weetje: aan de spelling van Uganda, of Oeganda, wordt nog weleens getwijfeld. De officiële naam van Uganda (of Oeganda) is the Republic of Uganda met als landsnaam Uganda. In het Nederlands worden echter beide namen door elkaar heen gebruikt, dus zowel Uganda als Oeganda. Er zijn zelfs hevige discussies tussen taalinstanties over de correcte spelling. Oeganda wordt dus naast Uganda gebruikt; beide zijn algemeen geaccepteerd.

Aanbevolen accommodaties

Bekijk onze uitgekiende selectie van kleinschalige en sfeervolle accommodaties. Het is slechts een greep uit ons totale aanbod op Uganda. Wij bespreken graag met u uw persoonlijke wensen, zodat wij de perfecte reis op maat voor u kunnen samenstellen.

TURACO TREETOPS

ELEPHANT PLAINS LODGE

MIHINGO LODGE

MAHOGANY SPRINGS

Inspiratiereizen Uganda

Laat u inspireren door één van onze voorbeeldreizen naar Uganda.
Wij bespreken graag met u uw persoonlijke wensen, zodat wij de perfecte reis op maat voor u kunnen samenstellen.

  • Alle