Bel me terug

 

Ecoscience Camp

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

Neem contact op

Ecoscience Camp

Ecoscience biedt een zeer origineel concept waarin een luxe lodge/tented camp gecombineerd is met een wetenschappelijk centrum waar gasten en onderzoekers van verschillende gebieden elkaar kunnen ontmoeten. Gasten kunnen kiezen tussen de lodge sectie of de tenten (op basis van beschikbaarheid) en kunnen communiceren met de op het terrein aanwezige onderzoekers. Alleen al door hun verblijf in Ecoscience bieden zij een bijdrage aan het science center. Geniet van deze zeer bijzondere plek aan de noordoostelijke grens van Tarangire National Park, 20 km ten zuiden van het dorp Makuyuni. De 80 hectare rondom het kamp grenst aan een belangrijke trekroute van olifanten, zebra’s en andere dieren. Het wordt door de lokale bevolking ook wel “de kleine Serengeti” genoemd. Deze luxe boutique lodge en science center is gebouwd in een kwetsbare savanne omgeving. Gasten wordt dan ook gevraagd niet te roken.
De architectuur van de luxe tenten en het restaurant is gebaseerd op de Maasai hut in een originele, moderne en minimalistische versie. Er zijn slechts 6 grote tenten van 55m² elk met een 10 m² terras, ensuite badkamer met douche en toilet, loungebank, kledingkast, internettoegang en spectaculair uitzicht op de andere kant van de vallei. Met slechts zes luxe tenten, past het woord “private lodge” hier zeer goed! Het restaurant is gebouwd in dezelfde stijl en biedt een Frans-Belgische-Mediterrane keuken. Verder is er een ontspanningsruimte met zitgedeelte, open haard en bar. Het uitzicht vanaf Ecoscience is spectaculair. Op een zeldzame gelegenheid kunnen zelfs de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro worden waargenomen.
Ecoscience is volledig onafhankelijk wat elektriciteit betreft. Alles is gebaseerd op zonnepanelen (elektriciteit, warm water) met een back-up generator. Er is zelfs een waterput gevonden met water op een diepte van 150m, wat zeldzaam en hard nodig is in deze zeer droge savanne. Natuurlijk Ecoscience biedt game drives en kan er een bezoek worden gebracht aan de lokale Maasai gemeenschappen, maar er is zeker ook interactie met de wetenschappers. Soms is het zelfs toegestaan om hen te helpen bij een project. Een unieke ervaring! Verblijf is op basis van volpension.