Bel me terug

 

Tanzania

Het land van de Serengeti, maar er is zoveel meer!

Tanzania

Tanzania is dé bestemming voor degene die een ultieme safariwens heeft. Wereldberoemde wildparken zijn het Serengeti National Park en de Ngorongorokrater. Deze immens grote vulkaankrater is begroeid met groene bossen, waardoor u het idee heeft dat u tijdens de safari in een soort theater aan het kijken bent naar al het wild dat hier samenkomt.

Het Serengeti National Park bestaat uit eindeloze savannes met een zeer grote concentratie aan wild. Hier leven talloze diersoorten waaronder de Big Five maar ook honderden bijzondere vogelsoorten. Het wildpark is ook bekend vanwege zijn jaarlijkse migratie van gnoes en zebra’s die vanuit de Masai Mara (Kenia) trekken naar de Serengeti en zich hier verspreiden over de vlaktes. In geen enkel ander Afrikaans land zult u zoveel wild bij elkaar zien als in Tanzania, ideaal voor een safari!
Tanzania is het land van de superlatieven. In dit land treft u niet alleen de grootste wildconcentratie ter wereld aan, maar ook de hoogste berg, Mount Kilimanjaro, en de drie grootste meren van Afrika. Naast de beroemde Serengeti is het tropische Tarangire National Park ook zeker een bezoek waard, met z’n vele olifanten en gigantische baobabbomen.
Bent u al eerder in Tanzania geweest? Dan is het onbekende zuiden en westen van dit land wellicht iets voor u. Niet veel toeristen zijn u voorgegaan in de afgelegen wildparken Mahale, gelegen aan de mooie stranden van het Tanganyika meer waar u op zoek kunt gaan naar chimpansees.
In Katavi leven de grootste populaties krokodillen en nijlpaarden van Tanzania. Naast een bonte verzameling aan vogels, kunnen ook leeuwen en luipaarden hier hun hart ophalen aan de grote aantallen impala’s, zebra’s, buffels en de wat zeldzamere topi en eland. Ontdek de prachtige en ongerepte natuur in de enorme wildparken Selous Game Reserve en Ruaha National Park. Hier maakt u op een andere manier kennis met safari’s; te voet en per boot. Maak ook kennis met de kleurrijke Masai stam en de interessante Hadzabe (jagers) en Datoq (semi-nomaden) die rondom Lake Eyasi leven.
Strandverlenging? Zanzibar! Dit tropische eiland staat bekend om de specerijenhandel, het authentieke Stone Town en natuurlijk prachtige zandstranden, fraaie duik- en snorkelspots en fijne accommodaties. Tanzania biedt de ideale mix van safari, cultuur, actie en strand.

Africa Feeling Tip:

Voor de actieve reiziger biedt Tanzania ook voldoende mogelijkheden. Wat dacht u van een mountainbiketocht langs de kleine boerderijen en koffieplantages in de Ngorongoro hooglanden? U maakt kennis met de lokale bevolking en krijgt een kijkje in hun dagelijkse leven.

Aanbevolen accommodaties

Van kleinschalige guesthouses en sfeervolle boutique hotels tot overnachtingen in luxe safari lodges en bijzondere tentenkampen. Africa Feeling selecteert met zorg het verblijf tijdens uw rondreis door Tanzania. We zijn gespecialiseerd in kleinschalige accommodaties met een uniek karakter, maar bieden in Tanzania ook indien gewenst de grotere en bekende accommodaties aan.

OLAKIRA TENTED CAMP

BREEZES BEACH CLUB

GIBB’S FARM

GRUMETI HILLS CAMP

Inspiratiereizen Tanzania

Laat u inspireren door één van onze voorbeeldreizen naar Tanzania.
Wij bespreken graag met u uw persoonlijke wensen, zodat wij de perfecte reis op maat voor u kunnen samenstellen.

  • Alle
  • Huwelijksreizen
  • Luxe reizen
  • Safari
  • Treinreizen