Bel me terug

 

Wolwedans

Previous Image
Next Image

info heading

info content


 Persoonlijk reisadvies

Wolwedans is een privéconcessie in het NamibRand Nature Reserve aan de rand van het Namib Naukluft Park.

033-2860912

Neem contact op

Wolwedans

Wolwedans is een privéconcessie in het NamibRand Nature Reserve. Het NamibRand Nature Reserve is  een 170.000 hectare groot privéreservaat aan de rand van het Namib Naukluft Park. Het is daarmee één van de grootste privéreservaten in zuidelijk Afrika.  Het landschap in het reservaat bestaat uit duinen, zandvlaktes, ‘inselbergs’, bergen, en gravelvlaktes. Hier leven oryx (gemsbokken), springbokken, kudu’s, Hartman’s en Burchell’s zebra’s, giraffen, klipspringers, steenbokken, hartebeesten en bavianen. Ook roofdieren als luipaarden, gevlekte en bruine hyena’s, jakhalzen, aardwolfen, vossen, Afrikaanse wilde katten, caracals en genetkatten komen in het reservaat voor. Tot op heden zijn meer dan 150 vogelsoorten geteld en onderzoekers zijn nog bezig de andere leefvormen in kaart te brengen. Er is een klein aantal, voornamelijk luxe, accommodaties in het reservaat. Hier beleeft u de ultieme Africa Feeling.

Wolwedans Dune Camp
Dune Camp ligt op een 250 meter hoge zandduin in de Wolwedans-concessie in het NamibRand Nature Reserve en biedt accommodatie aan maximaal 12 gasten. Zij verblijven in comfortabele en ruime tenten die gebouwd zijn op een houten platform en voorzien zijn van een en-suite badkamer De veranda is groot en biedt de mogelijkheid om een nacht onder de sterren door te brengen. Centraal in het camp vindt u een lounge, eetruimte en een open keuken waar u de chef-kok de heerlijkste gerechten voor u klaarmaakt. Geniet van een aperitief bij het kampvuur, waar u uw ervaringen deelt met de overige gasten. Dit camp ademt een ontspannen, intieme sfeer. Het minimum verblijf in Dune Camp is twee nachten, waarbij een volle dagexcursie inclusief picknicklunch is inbegrepen.

Wolwedans Dunes Lodges
Dunes Lodge is gebouwd op de top van een duinplateau in de Wolwedans-concessie in het NamibRand Nature Reserve. Door deze hoge ligging heeft u rondom een prachtig uitzicht op het bijzondere woestijnlandschap. De lodge is opgetrokken uit hout en canvas en ademt de sfeer van een traditioneel tented camp. Alle 9 ruime chalets hebben een en-suite badkamer en een veranda. Rol de canvas ‘muren’ op voor een ononderbroken uitzicht en het gevoel één te zijn met de omgeving. Het hoofdgebouw bestaat uit twee lounges, verschillende veranda’s, een bibliotheek, wijnkelder, twee restaurants en een zwembad met ligbedden. ‘s Avonds wordt het kampvuur aangestoken en verzamelen de gasten zich voor een drankje voordat zij aan tafel gaan. Op loopafstand van de lodge, maar ver genoeg om privacy te garanderen, ligt de Mountain View Suite. De 200 m2 grote suite bestaat uit een slaapkamer, badkamer, huiskamer met eettafel en bar, kitchenette en een grote veranda, waar u in uw hangmat heerlijk kunt relaxen. Tijdens uw verblijf in Wolwedans kunt u deelnemen aan tal van activiteiten, zoals begeleide rondritten door het reservaat, wandeltochten, bezoek aan het personeelsdorp (waar onderwijs wordt gegeven in duurzaamheid, afvalverwerking en recycling), paardrijden, ballonvaren of rondvluchten over Sossusvlei, de kust of de Fish River Canyon. Als u nadien helemaal tot rust wilt komen, kunt u ook een massage reserveren.

Vanuit Wolwedans is het vanwege de lange reisafstand niet mogelijk om Sossusvlei te bezoeken. Wij adviseren u dan een extra nacht te boeken nabij Sesriem Gate.