Bel me terug

 

Namibië

Het land vol contrasten

Namibië

Namibië is vernoemd naar de Namib woestijn, de oudste woestijn ter wereld, die zich over een lengte van ca. 2000 km uitstrekt langs de Atlantische kust. Hier vindt u bekende bezienswaardigheden zoals de duinen van Sossusvlei, Sandwich Harbour en het Skeleton Coast Park.

In het oosten van Namibië ligt de Kalahari woestijn, een semi-droge woestijn die deels in Namibië ligt, deels in Zuid-Afrika en Botswana met uitlopers naar Zimbabwe en Zambia. Beide woestijnen zijn rijk aan een uitzonderlijke variëteit aan flora en fauna, inclusief een groot aantal endemische planten, vogels, reptielen en insecten.

De aantrekkingskracht van Namibië op toeristen heeft dan ook alles te maken met natuurlijke schoonheid. Ook kent Namibië een grote culturele diversiteit, met stammen als de Damara, Herero, Owambo, Nama en de semi-nomadische Himba. Het wildpark Etosha, de Fish River Canyon, het duingebied bij Sossusvlei & Dead Vlei en het gebied tussen de kust en Etosha (Damaraland) zijn relatief drukke toeristische centra in een doorgaans leeg land. En juist die leegte maakt op menig toerist een grote indruk. De afstanden zijn groot en de wegen meestal onverhard, maar het is een genot om te rijden door een landschap dat nog zo puur en onaangetast is en waar een tegenligger een zeldzame verschijning is. Doordat Namibië enige tijd een kolonie van Duitsland was, vindt u op diverse plekken nog typische Duitse kenmerken (Apfelstrudel en Bierstubes) en wordt Duits, naast het Afrikaans, Engels en diverse stamtalen, nog vrijwel overal gesproken.

Africa Feeling Tip

Namibië is volgens Africa Feeling hèt Afrikaanse land bij uitstek voor diegenen die op zoek zijn naar contrasten. Het absolute hoogtepunt van dit opmerkelijke land is toch wel Sossusvlei. Deze prachtige zandduinen kunt u verkennen per luchtballon, Cessna, te voet, met quadbikes of per jeep. Allemaal even onvergetelijk….

Aanbevolen accommodaties

Van kleinschalige guesthouses en sfeervolle boutique hotels tot overnachtingen in luxe (safari) lodges en bijzondere tentenkampen.
Africa Feeling selecteert met zorg het verblijf tijdens uw rondreis door Namibië. We zijn gespecialiseerd in kleinschalige accommodaties
met een uniek karakter.

DOLOMITE RESTCAMP

OKONJIMA BUSH CAMP

SOSSUSVLEI LODGE

CAMP KIPWE

 

Inspiratiereizen Namibië

Laat u inspireren door één van onze voorbeeldreizen naar Namibië.
Wij bespreken graag met u uw persoonlijke wensen, zodat wij de perfecte reis op maat voor u kunnen samenstellen.

  • Alle
  • Autorondreizen
  • Familiereizen
  • Groepsreizen