Bel me terug

 

Mozambique

Het onontdekte eldorado voor duikliefhebbers

Mozambique

In het zuidoosten van Afrika ligt een prachtig, nauwelijks ontdekt land voor een unieke vakantie: Mozambique. Mozambique heeft alle ingrediënten om een populaire vakantiebestemming te worden, maar staat qua toerisme nog vrijwel in de kinderschoenen. De kustlijn is circa 2500 kilometer lang en is bezaaid met hagelwitte stranden. Het zeewater van Mozambique is het hele jaar aangenaam van temperatuur en kleurt in ontelbare turkooizen tinten.

U kunt verblijven aan een van de fraaie stranden van het vasteland, zoals Ponto Mamoli op slechts 1,5 uur van de grens met Zuid-Afrika. Een ideale stop tijdens of na afloop van uw rondreis! Ook in één van de oudste steden van Mozambique en heel zuidelijk Afrika, Inhambane, kunt u terecht. De voornaamste attractie van Inhambane is de fraaie kustlijn, tezamen met de stranden en de prachtige natuur in het achterland. In het stadje zelf is een kathedraal te bezichtigen, in 1700 gebouwd door de Portugezen. Vanuit Inhmabane kunt u met een lokale zeilboot naar Maxixe om dit stadje met zijn lokale markt te bezoeken. Maputo is de hoofdstad van Mozambique en is gelegen op een smalle klif, vanwaar u uitkijkt over de baai. Diverse gebouwen in de stad stralen het koloniale Portugese verleden uit. Struin over de kleurrijke marktjes of ga uit eten in één van de vele visrestaurants. Op de tropische eilandjes Bazaruto, Benguerra en de onontdekte archipel Quirimba zijn exclusieve resorts te vinden, ideaal voor huwelijksreizen. Naast de prachtige stranden kunt u in Mozambique ook terecht voor een avontuurlijke vakantie. In de verschillende natuurparken maakt u kennis met wilde dieren. Daarnaast is Mozambique dé bestemming voor duikliefhebbers. Bent u op zoek naar het echte Afrika dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme? Dan is Mozambique een uitstekende keuze!

Africa Feeling Tip:

Mozambique is uitstekend te combineren met buurland Zuid-Afrika. U kunt per huurauto vanuit het Krugerpark bijvoorbeeld doorrijden naar Maputo. Ook kunt u bij de zuidelijke grens uw auto parkeren en opgehaald worden voor een paar dagen verblijf in een fraai strandresort. Na een rondreis door het noorden van Zuid-Afrika kunt u ook naar een van de eilandjes vliegen voor een heerlijke strandverlenging. Wij werken graag een programma op maat voor u uit.

Aanbevolen accommodaties

Bekijk onze uitgekiende selectie van sfeervolle boutique hotels, resorts en villa’s voor zowel stellen als families. Het is slechts een greep uit ons totale aanbod in Mozambique. Wij bespreken graag met u uw persoonlijke wensen, zodat wij de perfecte reis op maat voor u kunnen samenstellen.

WHITE PEARL RESORT

MACHANGULO BEACH

VILA DO PARAISO

ANANTARA BAZARUTO ISLAND

Inspiratiereizen Mozambique

Laat u inspireren door één van onze voorbeeldreizen naar Mozambique. 
Wij bespreken graag met u uw persoonlijke wensen, zodat wij de perfecte reis op maat voor u kunnen samenstellen.

  • Alle