Bel me terug

 

Madagascar

Het 'Galapagos' van Afrika

Madagascar

Madasgascar is het vierde grootste eiland ter wereld en wordt ook wel het ‘Rode eiland’ genoemd vanwege de rode aarde en ‘Galapagos’ van het Afrikaanse continent, vanwege de vele inheemse dieren en planten die hier voor komen. Een mengeling van 18 culturen, een verscheidenheid aan landschappen, een natuur met nog vele te ontraadselen geheimen, zijn de hoogtepunten waar weinig andere landen zich mee kunnen meten.

Het landschap van Madagascar bestaat uit het droge westen met z’n prachtige stranden, steppelandschap, de hooglanden in het binnenland en de tropische regenwouden van het oosten. Madagascar hoort bij Afrika, maar echt Afrikaans kun je het niet noemen. Vooral door zijn rijstterrassen doet het centrale hoogland af en toe denken aan Azië.  Het is een aaneenschakeling van vruchtbare rijstvelden, bergen en dalen met af en toe een dorpje bestaande uit plaggenhutten of de typische rode huizen van meerdere verdiepingen. Het droge zuidwesten lijkt meer op Afrika met zijn diverse soorten baobabs. Op Madagascar maakt u geen safari’s zoals op het vaste land van Afrika, maar het contrast, de culturen en de vele inheemse dieren  en planten maken het tot een unieke bestemming. U zult zich verbazen over de enorme diversiteit aan fauna, waarvan de maki’s, behorende tot de lemuren (halfapen), het meest bekend zijn. Meer dan 80% van de begroeiing is uniek voor Madagascar en komt in de rest van de wereld niet voor. Van juli t/m september kunt u rondom Ile Saint Marie bultrugwalvissen in hun natuurlijke habitat gadeslaan.

Africa Feeling Tip:

Madagascar is geschikt voor reizigers met een flexibele instelling. Wanneer u rekening houdt met de wat gebrekkige infrastructuur en lange reisafstanden, garandeert Africa Feeling u een geweldige reiservaring over dit onontdekte eiland. Neem contact met ons op voor een reisvoorstel op maat.

Aanbevolen accommodaties

Van eenvoudige kleinschalige guesthouses en sfeervolle boutique hotels tot overnachtingen in luxe  lodges en bijzondere tentenkampen. Africa Feeling selecteert met zorg het verblijf tijdens uw rondreis door Madagaskar. We zijn gespecialiseerd in kleinschalige accommodaties met een uniek karakter.

VAKONA FOREST LODGE

SATRANA LODGE

COULEUR CAFE

LES DUNES D’FATY

Inspiratiereizen Madagascar

Laat u inspireren door één van onze voorbeeldreizen naar Madagascar. Wij bespreken graag met u uw persoonlijke wensen, zodat wij de perfecte reis op maat voor u kunnen samenstellen.