Bel me terug

 

Governor’s Camp

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

Neem contact op

Governor’s Camp

De ligging van Governor’s Camp is adembenemend. Door deze unieke lokatie van dit camp was deze plek vroeger exclusief gereserveerd voor de koloniale gouverneurs van Kenia en zijn rijke gasten. In 1972 werd de plek getransformeerd in een luxe tented camp voor toeristen. De lodge is gelegen aan de Mara Rivier, een drinkplaats voor veel wild, waardoor u de unieke mogelijkheid heeft om vanaf uw eigen veranda of de dinerruimte wild te spotten.Governors camp biedt in totaal 37 luxe tenten, waarvan 6 grote familietenten (maximaal 5 personen) speciaal voor gezinnen. De tenten van het camp zijn ontworpen in een combinatie van hout en canvas. Hierdoor staat u in direct contact met de natuur maar heeft u toch al het comfort van een luxe hotel. De enorme badkamers die ensuite zijn gelegen in de prachtige tenten bieden alle luxe. ‘s Morgens wordt u wakker met een kopje koffie, terwijl u vanaf uw enorme veranda geniet van het prachtige uitzicht.  Er is geen elektriciteit in uw tent aanwezig, dus in de avond wordt het geheel sfeervol en romantisch verlicht door gaslampen en kaarsjes. Het restaurant is eigenlijk het hart van Governor’s Camp. Hier ontbijt, luncht en dineert u, en kunt u avonds genieten van het kampvuur of een drankje in de bar met een schitterend uitzicht over de Mara Rivier en de open velden. Tijdens uw verblijf zijn er veel activiteiten mogelijk zoals een jeepsafari of een wandeling door Masai Mara Game reserve, maar ook vanuit hoog in de lucht middels een spectaculaire ballonvaart kunt u de Masai Mara bewonderen. Meet the locals tijdens een bezoekje aan een school en laat uw kinderen kennis maken met de lokale kids die hier met veel enthousiasme naar school gaan. Een dagtrip naar Lake Victoria behoort ook tot de mogelijkheden, hier kunt u perfect vogels spotten of een ontspannende boottocht maken. Het verblijf is op basis van volpension en inclusief gamedrives. Er zijn diverse fly-in arrangementen mogelijk waaronder familiearrangementen, huwelijksarrangementen en groepsarrangementen. Governors camp heeft al vele awards gewonnen waaronder een zilveren award voor duurzaam toerisme.

 

Little Governors Camp
Little Governors Camp is een kleiner en luxe safarikamp gelegen aan de rand van het Masai Mara Game Reserve,  in een bosrijk deel van het park nabij de Mara rivier die veel wild en vogels aantrekt. U bereikt het camp door een boottocht over de rivier de Mara, gevolgd door een begeleide wandeling naar het camp. De voertuigen worden achtergelaten op de oever van de rivier. Hierdoor is het camp rustig gelegen en geniet u van optimale privacy. Hier ervaart u het echte Out of Africa gevoel. De luxe tenten staan onder grote bomen met uitzicht op een drinkplaats waar veel wild op afkomt. Het kamp wordt bewaakt door de lokale Masai en doordat het niet omheind is kan het wild vrij door het kamp bewegen. Dit intieme en karakteristieke camp heeft 17 ruime luxe safaritenten van canvas en liggen allemaal verscholen aan de rand van het bos. De tenten zijn voorzien van ruime houten veranda’s waar u heerlijk kunt ontspannen en genieten van het wild bij de drinkplaats. Alle tenten hebben een ensuite badkamer met douche, toilet, warm en koud stromend water. Er is een aparte “hoofdtent” waar het diner wordt geserveerd en een bar waar u ‘s avonds terecht kunt voor een heerlijk wijntje en een kleine souvenirshop. Er zijn elektrische lichten in de tenten en mogelijkheden voor het opladen van camera’s en telefoons in de algemene ruimten. Er is onlangs een zonne-energiesysteem geïnstalleerd in het kamp en hierdoor draait Little Governors Camp nu op 100% zonne-energie. Little Governors ‘Camp is door Eco-Tourism Kenya bekroond met een Gold Eco-classificatie vanwege hun duurzaamheid.