Bel me terug

 

Kenia

Jambo; u bent van harte welkom!

Kenia

Kenia is wellicht de bekendste safaribestemming van Afrika. Wie kent niet het dramatische liefdesverhaal van Karen Blixen, Out of Africa, dat zich hier afspeelt met prachtige beelden van Kenia op de achtergrond. Het woord safari betekent in het Swahili ook ‘reis’. De laatste jaren is het land door een aantal incidenten negatief in het nieuws gekomen. Dit neemt niet weg dat Kenia nog steeds een prima safaribestemming is. De lokale bevolking zal u met een warm “Jambo” (welkom) ontvangen.

De Masai Mara is het meest bekende wildpark en niet voor niets. Wie droomt er niet van om vanuit uw lodge uit te kijken over de oneindige vlaktes waar de grote kuddes zebra’s en wildebeesten aan u voorbij trekken. Achtervolgd door een troep leeuwen of cheeta’s op zoek naar hun volgende maaltijd. De meren Lake Nakuru, Lake Naivasha en Lake Elementaita zijn een paradijs voor vogelliefhebbers, o.a. door de enorme flamingo- en pelikanenpopulatie. Tijdens een safari in het Amboseli National Park heeft u prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro. Naast safarimogelijkheden biedt Kenia adembenemende landschappen en een kleurrijke cultuur. Het is ook een land van tegenstellingen. Het noorden van Kenia is een dor woestijngebied, terwijl de rest van het land groen en vruchtbaar is. Al dit moois kun u afsluiten met een heerlijke strandverlenging aan een van de prachtige stranden die Kenia kent: Mombasa, Malindi of Lamu. Wanneer u het merendeel van uw vakantie wilt relaxen aan het strand biedt Africa Feeling ook verschillende korte safari’s aan vanuit Mombasa of een fly-in safari in de Masai Mara.

Africa Feeling Tip:

Kenia is ook zeer geschikt voor families met kinderen met name door de vele accommodaties die hier ruime familiekamers/tenten aanbieden. 
Wilt u na uw safari heerlijk een paar dagen ontspannen aan het strand? Denk dan ook eens aan het specerijeneiland Zanzibar of de Seychellen. Vanuit Nairobi vliegt u gemakkelijk naar beide bestemmingen. Wij werken graag een reisprogramma op maat voor u uit.

Aanbevolen accommodaties

ENTUMOTO SAFARI CAMP

SATAO ELERAI

KIANGAZI HOUSE

SARUNI OCEAN

Alle reizen in Kenia

  • Alle
  • Huwelijksreizen
  • Luxe reizen
  • Safari
Classic Skysafari Kenya
Bestemmingen, Huwelijksreizen, Huwelijksreizen, Inspiratie, Kenia, Kenia, Kenia, Kenia, Kenia, Luxe reizen, Luxe reizen, Safari, Safari, Specials