Bel me terug

 

Botswana

Puur natuur

Botswana

Botswana ligt ingesloten tussen Zuid-Afrika, Namibië en Zimbabwe en is één van de meest politiek stabiele landen in Afrika. Het land is rijk aan bodemschatten maar het toerisme is inmiddels ook een grote bron van inkomsten geworden. Botswana is een zeer geliefd land voor safari’s, maar toch geeft de regering de voorkeur aan minder toeristen die meer uitgeven, dan massatoerisme tegen lagere prijzen. Dat betekent dat een safari in Botswana zijn exclusieve karakter behoudt.
Botswana heeft een aantal unieke wildparken. In het uiterste noorden ligt het Chobe National Park, dat bekend is vanwege zijn enorme hoeveelheid olifanten en glorieuze zonsondergangen over de Choberivier.

Zuidelijker ligt de Okavangodelta, een immens moerasgebied, waar u safari’s per kano en te voet maakt. Onderdeel van de delta is het Moremi Game Reserve, één van de populairste safarigebieden van Botswana waar een grote hoeveelheid dieren te vinden is. Ook vogelliefhebbers kunnen er hun hart ophalen.
Ten zuidoosten van de delta liggen de Makgadikgadi zoutpannen, die in de droge wintermaanden veranderen in een soort maanlandschap. Tijdens een ritje per quad bike kunt u adembenemende foto’s schieten. In de natte zomermaanden is het gebied bevolkt met talloze zebra’s en wildebeesten, die op de voet gevolgd worden door roofdieren.
Het Central Kalahari Game Reserve is weliswaar het grootste wildreservaat van Botswana, maar het minst bezocht. De meeste toeristen bezoeken Deception Valley in het noorden van het reservaat, omdat zich daar de meeste dieren ophouden. Dit reservaat ligt in het hart van de Kalahariwoestijn en is het leefgebied van de overgebleven Bosjesmannen. Hoewel zij hun traditionele leefwijze niet meer (helemaal) in stand hebben gehouden, leren zij u tijdens een safari graag hoe zij door de eeuwen heen in dit gortdroge gebied wisten te overleven. Bent u op zoek naar de ultieme safari? Dan zou u deze wel eens in Botswana kunnen beleven!

Africa Feeling Tip:

In het zogenaamde ‘green season’, ofwel de warme zomermaanden tussen eind november en eind maart, bieden diverse lodges speciale prijzen aan. In deze periode is het landschap, dankzij de regenbuien, weelderig groen en zijn de temperaturen overdag en ’s nachts zeer aangenaam. Ook zijn er veel minder gasten in de lodges waardoor u nog meer kunt genieten van de natuur. Voor vogelliefhebbers is het ‘groene seizoen’ een absolute aanrader. Daarnaast is dit ook de tijd dat veel dieren hun jongen krijgen. Dus waarom kiezen voor het drukke en duurdere hoogseizoen, wanneer u deze unieke bestemming kunt ervaren in het goedkopere, exclusievere groene seizoen! Neem contact op voor een reisvoorstel op maat.

Aanbevolen accommodaties

Van sfeervolle lodges en bijzondere tented camps op unieke plekjes tot overnachtingen in luxe (safari) lodges voorzien van alle gemakken en comfort. Africa Feeling selecteert met zorg het verblijf tijdens uw rondreis door Botswana. We zijn gespecialiseerd in kleinschalige accommodaties met een uniek karakter.

POM POM CAMP

PLANET BAOBAB

MACHABA CAMP

CHOBE GAME LODGE

Inspiratiereizen Botswana

Laat u inspireren door één van onze voorbeeldreizen naar Botswana.
Wij bespreken graag met u uw persoonlijke wensen, zodat wij de perfecte reis op maat voor u kunnen samenstellen.

  • Alle
  • Autorondreizen
  • Safari